Att baka perfekta macarons verkar inte vara min starkaste sida. Igår gjorde jag ändå ett nytt försök och tycker resultatet blev bra.
Jag smaksatte med saffran och hade en jordgubbsmousse mellan kakorna.

MACARONS
3 dl florsocker
2 dl mandelmjöl
3 st ägg
Lite citronsaft
0.5 dl strösocker
1 paket saffran

JORDGUBBSMOUSSE
1 dl vispgrädde
En skvätt honung
4 jordgubbar

Mixa florsocker och mandelmjöl till ett fint pulver.
Vispa äggvitorna, med citronsaft hårda. Börja försiktigt och öka sedan.
Tillsätt försiktigt strösocker. Vispa tills smeten är glansig.
Ta en matsked av äggvitesmeten och lägg i ett glas. Tillsätt saffran och blanda väl innan du blandar ner det i äggvitorna.
Tillsätt florsocker och mandelmjölet. Blanda väl men försiktigt.
Spritsa ut små runda kakor, storlek = 5 kronor på en plåt med bakplåtspapper.
Låt vila i ca en timme tills ytan känns torr.
Grädda mitt i ugnen på 160 grader i ca 12-14 min.

Vispa grädden hårt. Hacka och mosa jordgubbarna. Tillsätt i grädden.
Smaksätt med honung om det behövs.

Spritsa ut fyllningen på hälften av kakorna och täck med de resterande.



SMAKLIG SPIS!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments