Januar har vært en travel måned hvor jeg har jobbet i gjennomsnitt ca 12,5 timer om dagen og trent etterpå. Familielivet har måttet bøte denne måneden da det tar tid å skulle bygge opp både en ny barnehage og bedrift. Men det beste er jo at jeg trives super godt på jobben.

Treningen går kjempefint og jeg elsker det! Jeg har gått ned en del i vekt og har endelig begynt å få litt synlige muskler. Jeg digger det nye programmet mitt. Jeg trener 4 dager i uken i 1,5-2,5 timer om gangen og løper 2-3 ganger i uka etter treningsøkta mi i ca 45 minutter. Det gir meg 3 dager "fri" i uka. Det prøver jeg å legge til onsdag og i helgen.

Nå skal jeg bare bli 100 ganger flinkere på matfronten for nå er det bare 3 måneder til jeg må være klar til uttaket for september konkurransen (Sandefjord Open). Bikinier og sko er kjøpt inn, så nå er det bare å gi 100% i månedene fremover. Men jeg må ærlig si at jeg ikke er glad i å gå på diet.. Jeg er altfor glad i søtsaker.. Heldigvis har det værste søtsuget begynt å roe seg ned, men jeg har en uvane om å dra på mcern eller kjøpe pizza på vei hjem fordi jeg er så sliten. Det er der ting sprekker for meg.

Jeg har nå pratet med Spirefar og vi ble enige om at vi skal preppe maten sammen slik at det blir lettere for meg å få det med meg på jobb. Problemet mitt ligger jo i grunn i at jeg synes det er fryktelig kjedelig å skulle lage mat. Jeg er flink i perioder, men når jeg først sprekker så går det dårlig.

Nå finner jeg stor motivasjon i å se at klærne mine begynner å bli store til meg. Jeg kommer snart inn i small igjen etter å ha vært oppi large. Det føles veldig godt! Nå skal jeg bare gi det frem til september før jeg tenker på å kjøpe inn nye ordinære klær. I mellomtiden skal jeg heller tenke på å skaffe meg noen nye joggesko og løftesko.

Nå er klokken snart 0800 på en lørdagsmorgen og jeg tenker at jeg skal ta meg en tur på Sats når det åpner kl 0900, for denne uka har jeg måttet ta meg noen ekstra "fridager" i uka ettersom jeg ikke hadde barnevakt på torsdag og vi hadde familiekveld i går. Så nå skal jeg kjøre på og ta en god treningsøkt..

Når man først kommer inn i det - og ja det kan ta ganske lang tid før man gjør det; blir man avhengig og tenker på trening døgnet rundt. Nå er bare målet mitt å gjøre det samme med sunn mat!

Februar skal bli en familie, trenings og jobbvennlig måned uten mye stress!

  • 181 Lesere

Likes

Comments

Livet
Desember har gitt mange opplevelser på godt og vondt. Nå er vi klare for hva det nye året har å tilby! Godt nyttår til dere!

Likes

Comments

Livet, Spire

Jeg har i det siste slitt med å sove ordentlig. Vi samsover fortsatt med Spire og det har sine konsekvenser. Spire og Spirefar får sove mens jeg blir sparket og dytttet konstant ut av senga og av puta mi. Nå kjenner jeg det er på tide at Spire får begynne å sove på sitt eget rom så jeg kanskje kan få litt mer enn 2 timers søvn på øyet hver natt.. Rommet hans er ikke 100% ferdig, men vi er ikke langt ifra nå heldigvis. 

Likes

Comments

Livet

Da var jula over for denne gang, og selvsagt blir det aldri helt slik man forventer. Her holdt vi på å avlyse hele julefeiringen pga en teit krangel.

Heldigvis fikk vi orden på det og jula fikk fortsatt som den skulle. Dagen startet med et rolig tempo og morsomme serier på TV. Så ble det en tur til svigermor på julelunsj. Så var det hjem å sove for både store og små før det var julemiddag hos mamma og co. Spire stakkars hadde feber og har fått øyekatarr over natta, så han var ikke helt i sitt fulle 5 hele dagen. Ikke jeg heller for å si det sånn, for jeg hadde glemt å ta allergi medisin før vi reiste bort, så nesa rant og klødde noe helt sykt..

Men energi hadde han til det som var viktig - gavene! Nissen kom på besøk og da var det stor ståhei for lille Spire som hadde gått rundt i flere dager å lurt på når Nissefar kom med gaver. Han ble strålende fornøyd med innsatsen Bestis (ekstrafarmor) hadde lagt inn for å spille nissen i år. Så stolt han var når nissen kom og han fikk hjelpe nissen med å dele ut gavene fra en kiwi-pose - sånn får det gå når man har klart å rote bort sekken til nissen;

Når alle gavene var pakket opp og lekt litt med hos Mimmi, gikk vi over til Fafa en tur. Der ble det servert dessert til vår store lykke. Han lager en fantastisk karamellpudding som helt forsvant på den lille tiden vi var der. Etter desserten var det igjen tid for å åpne gaver. Spire fikk mange fine gaver av alle der borte i svigerhuset. Tante A hadde kjøpt inn masse fine leker som han heiv seg over med en gang, og han fikk mye fint tøy som jeg gleder meg til å prøve på han.

Det flotteste og morsomste han fikk var et par ski han fikk av Fafa og Bestis, som skulle prøves med en gang. Han fikk gå litt rundt i stua til Fafa og Bestis før vi gikk hjem. På veien hjem skulle de selvsagt også være på, så vi gikk rolig hjem igjen. Heldigvis er det bare i huset ved siden av, så vi har ikke lang vei hjem. Spire strålte av glede og fikk nærmest latterkrampe når vi gikk hjemover på glattisen. Bein og armer fløy til alle kanter og både snøen og isen var omtrent like glatte. Men gud bedre så deilig det var å høre han le så godt. De skal absolutt prøves ut igjen i dag!

Håper alle hadde en fantastisk jul!

Likes

Comments

Barnehage, Livet, Spire

Ting har ikke gått helt som de skulle i høst. Det har vært mange bekymringer siden august som jeg absolutt ikke hadde med i beregningene mine. Jeg har derfor ikke orket å vedlikeholde bloggen det siste halve året. Både Spire og jeg har hatt noe lengre sykdomsperiode som heldigvis nå er over - for min del skulle det bare ta litt over 2 måneder før jeg ble 100% igjen med et par turer på legevakten og en runde med ambulansen denne høsten.

Jeg ble super stressa da Spire på svært kort tid hadde gått ned litt over 1 kilo og var ikke seg selv på lengre tid. I den perioden spiste Spire nesten ingen verdens ting. Det gjorde jo ikke ting bedre. Vi har det siste året spurt om hjelp fra både leger og helsestasjonen uten at jeg føler de har tatt oss på alvor. Nå derimot ble det andre boller. Det ble satt igang strakstiltak som vi er vedlig glad for. Stakkars liten fikk en røff start på det nye barnehageåret sitt i ny barnehage med dette her hengende over seg og oss. Vi har fløyet inn og ut hos leger, ernæringsfysiologer, helsestasjonen, spesialister og Ahus. Vi fikk nemlig beskjed om at hvis han gikk enda mer ned i vekt måtte han rett inn på Ahus. Vi fikk - og får enda; god veiledning og har fått mange gode råd til hvordan vi skal få litt mer kjøtt på beina til lillemannen vår. Noe har heldigvis begynt å fungere, for nå har han lagt på seg 0,5 kg igjen, og har klatret opp til 15% persentilen igjen. Det letnet mammahjertet mitt og jeg er endelig mindre stressa.

Med ny jobb i en barnehage i Oslo kommune skulle ting gå så bra. Problemet var bare at det ikke gikk slik det skulle. Jeg trivdes veldig godt med de jeg jobbet med, men det var flere faktorer som gjorde at jeg ikke fikk det til. Jeg hadde feks. beregnet for lite tid når det kom til kjøring frem og tilbake så jeg fikk ikke til henting og levering i barnehagen til Spire. Jeg begynte derfor å se etter andre jobber og i oktober så fant jeg det perfekte stedet. Ettersom jeg kun hadde to ukers oppsigelse i barnehagen gikk overgangen raskere enn først tenkt. Jeg begynte derfor i den nye barnehagen i november. Frem til januar jobber jeg som 2 pedagog på en småbarnsavdeling sammen med 3 andre fantastiske folk. I januar skal jeg over og bli pedagog på egen avdeling. Det er store forandringer som skal skje i den nye barnehagen, så vi driver å lager planer og strukturer som skal sikre bedre samarbeid og kvalitet i hele barnehagen. Det er jo akkurat slikt jeg digger å jobbe med og er så glad for at jeg har fått lov til å være med på. Det er spennende når man skal være med å nyskape noe. Derfor ser jeg altså endelig lyset i tunnelen - så jeg kommer til å klare å skrive mer her i tiden som kommer..

Oppi alt dette har jeg i det minste fått brukt mye tid sammen med Spire og Spirefar. Det har vært veldig hyggelig. Vi har vært på messer og teater, lagd barnerom, og besøkt familie her og der. I oktober hadde Spirefar og jeg 3 års bryllupsdag, og vi hadde begge bursdag. I gave til oss selv gikk vi ut med venna våre i begynnelsen av oktober og feiret skikkelig, på toppen av det hele fikk vi barnevakt hele den helgen, så vi booket oss inn på hotell i Oslo den ene natten. Jeg fikk satt på langt hår og pyntet meg skikkelig i den forbindelse. Det var veldig stas!

Treningen gikk kjempe fint helt til dette plutselig kom snikende opp på oss. Jeg ble derfor nødt til å sette treningen på vent de siste månedene, men jeg fikk på torsdag klarsignal for å begynne så smått igjen. Jeg føler det ble feil match med teamet jeg først ble medlem av, så jeg meldte meg ut av det i vente på å bli frisk igjen. Nå har jeg blitt koblet opp mot en coach som skal hjelpe meg med å komme enda nærmere målet mitt og som jeg må gå igjennom før jeg får bli med på det nye teamet jeg ønsker medlemskap i. Gleder meg til det! Jeg har gått ned en del i det siste, men det er sikkert muskelvekt. Må nærmest starte opp igjen nå når jeg begynner igjen. Da hjelper det med en god trenings og kostholdsplan. På grunn av alt som har skjedd har jeg måttet skyve enda mer på tidsperspektivet mitt for å nå målet mitt. Neste plan er derfor september neste år.

Likes

Comments

DIY

Har du noen gang tenkt at du ønsker deg en seng som går fra vegg til vegg?

Det skulle vi ha på hytta, så tidligere i sommer reiste mamma og jeg opp og var handywomen. Gutta våre satt hjemme med ungene, mens vi snekret og ordnet. - det vil si, mamma holdt, jeg snekret.. Det var jo mye lettere enn jeg først trodde.

Vi tok alle målene, reiste til en butikk der de solgte alt vi trengte, leverte målene og fikk alt ferdig kuttet. Så var det bare å begynne.

Vi startet med køya som skulle være nederst. Fikk rammeverket på plass og fikk lagt alt av plank på plass. Jeg passet på å bruke materialer som ville tåle en del vekt.

Vi satte også to bein under midtstoplen slik at de skulle være med å holde vekten. Når den nederste køya var på plass gikk vi igang på neste. Vi skulle ha en dobbeltseng og en enkeltseng. Det var like enkelt. Her brukte vi også vinkeljern for å forsikre oss om at alt kom til å bli sittende fast ordentlig.

På slutten fikk vi satt på plankene som skulle holde madrassene på plass. Da ble alt sammen mer stabilt og solid.

Vi bygde senga litt for stor med vilje, for vil ønsket å ha en list rundt senga slik at man kunne bruke det som nattbord. Det fungerte veldig bra. Da brukte vi noen plankebiter vi hadde igjen og skrudde alt på plass.

Og det beste var at det bare tok noen timer å lade de. Resten av tiden vi var der malte og fikset vi andre ting.

Siden den gang har vi også fått lagd en stige opp til den øverste senga - for det glemte vi å kjøpe materialer til i første omgang. Her var det vi sov når vi hadde med oss gjester på hytta. Senga var utrolig god å sove i!

Likes

Comments

Annet rart

Det er nok mange som ikke vet det enda, men jeg har kjøpt meg et lite tyttebær. Perfekt til å komme seg til og fra jobb og trening. En elbil jeg ikke betaler mer en 1000 kr i måneden for inkludert alt. Det er 250 kr billigere enn månedskort med bussen. Helt genialt spør du meg. Jeg kan til og med hente og levere Spire i barnehagen mye oftere med denne. Med Isofix i bilen er det ingen sak. Vi flyttet over barnesetet til denne bilden og har bestilt et nytt sete vi skal ha i den andre. Jeg var heldig med denne bilen. Den hadde ikke gått så langt, batteriet har igjen ca 500 ladinger og det er stor plass bak så jeg har plass til vogna til Spire. Jeg kan til og med komme meg helt frem til hytta med denne. Det er ganske deilig :) Jeg har alt utstyrt den med mobillader, auxkabel og mobilholder. Alt jeg trenger for å være happy med ny bil! Spire syntes den var litt rar, men han nektet å komme ut av bilen. Alt skulle undersøkes under lupen. Tror nok han syntes den var litt spennende også. Han kaller bilen for "Bussen" og vi har hatt det veldig gøy med det allerede.

Likes

Comments

Livet

Søvn er noe vi lengter etter - særlig etter at vi ble foreldre. De første månedene med Spire var langt fra gøy når det kom til søvnen. Vi gikk rundt som zombier og snappet til hverandre. Man tenker at det å få et barn skal være så romantisk og knytte både følelsene og samholdet sammen. Det er vel ikke helt realiteten - i hvertfall ikke bestandig.

Det å få barn var og er det beste jeg har gjort i livet. Men gud bedre så mye mer jobb det ble å holde sammen som er par. Ettersom søvnen var fraværende og lunta ble kort var vi mye snappete på hverandre og når man endelig hadde mullighet til å være litt sammen alene ville man helst bare sove. Det første året var faktisk ille når jeg tenker tilbake på det. Spire var en baby som bare ville ha meg uansett på døgnet. Pappa skulle han ikke se på en gang. Da hjalp det heller ikke at Spirefar hadde - og fortsatt har, en tendens til å sove gjennom hele natten uten å våkne av det ene eller det andre. Er det rart man blir ekstra sliten da? Og er man syk forventes det jo fortsatt at det ene og det andre gjøres som mamma, koste hva det koste vil. Men er mannfolket sykt så skal hele verden gå på tærne for dem..

Heldigvis har ting blitt mye bedre nå. Spire sover hele natta igjennom. Det hender bare noen ganger at han våkner og vekker meg. Han drikker ikke lengre melk om natta - selv om jeg skulle ønske han gjorde det siden han fortsatt er så liten, og sovner relativt fort. Vi samsover jo fortsatt og kommer til å fortsette med det en god stund til. Det er så hyggelig å få den nærheten med hverandre på kvelden og natta ettersom vi er borte fra hverandre hele dagen. Det eneste som er problematisk til tider er at Spire snurrer rundt i senga når han sover. Først er føttene hans her, også er de der. I det neste øyeblikket har jeg de i ansiktet eller stikkende inn i siden min. Spirefar har begynt å legge seg i Spires seng ettersom Spire og jeg okkuperer dobbeltsenga.

Det har bare tatt litt over to år + graviditeten - så i realiteten nesten 3 år, før jeg har fått sove en hel natt gjennom. Jeg må si jeg faktisk er takknemmelig for at det bare har tatt så "kort" tid. Flere jeg kjenner har barn som vekket dem frem til de var rundt 5 år gamle. Banker i bordet og håper på det beste!

Bildet er lånt av Babble og beskriver alt..

Likes

Comments

Livet

Det er ikke lenge til jeg har bursdag, så da fant jeg ut at det nok en gang var på tide å lage en ønskeliste. Denne gangen blir jeg hele 28 år. Ganske sprøtt.. Snart 30 år... Skummelt..

Innlegget inneholder linker til eksterne butikker. Trykk på bildene for å komme til butikkene.

Bokashi set
En dag på The Well
Nike Løpesko
Better Bodies hansker
Convertible dress
Stronger trenings BH
Stronger treningstights
Tur til Amsterdam
Reebook trenings BH
Reebook treningstights
Shorts
Röhnisch drikkeflaske

Likes

Comments

Livet

Her ligger jeg da.. Like langflat som en pannekake. Det skulle ta litt over to uker på den nye jobben min før jeg nå ligger rett ut hjemme. Nye barn og voksne = ny bakterieflora. Jeg fikk feber og magevondt på jobben i går, og endte opp med å gå 30 minutter før vakten min var over. I dag har jeg ligget rett ut på sofaen i hele dag og kranglet med Netflix som ikke har hatt lyst til å fungere. Har fått sett et par episoder med den dårligste serien ever "Shadowhunters", men den er også morsom fordi den er så dårlig. Skuespillerne kan absolutt ikke spille og det er det som gjør den så utrolig fasinerende på en måte.. Jeg har feber i dag også, men legen min ville ikke ha meg dit så lenge han mente jeg var smittefarlig, så skulle komme på mandag. Krysser fingrene for at jeg er bedre til da! Håper alle andre har en fin dag.

Likes

Comments