Fröknäckebröd

I torsdags hittade jag ett recept på fröknäckebröd som jag tyckte lätt väldigt gott, så dem testade jag att göra. Dem blev goda och frasiga så jag rekommenderar er verkligen att testa.

Ingredienser: 1dl solrosfrön // 1 dl pumpafrön // 1/5 dl linfrön // 3 msk chiafrön //  1 dl koktvatten // 1krm örtsalt //

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla frön och häll sedan i det kokande vattnet. Blanda igen och låt stå i ca 10 minuter. In i ugnen sedan ca 20-30 minuter. Håll dock koll på knäckebrödet så att de inte blir bränt.
Eftersom att detta knäckebrödet i princip bara består utav frön så kan man även göra en annan variant genom att även blanda i 1dl kikärtsmjöl // 1 dl amaranthmjöl (har du dock inte tillgång till dessa mjöl så går även valfritt mjöl att använda, tex: bovetemjöl).

Fri från : detta är fri från gluten, socker, ägg och nötter.

Gillar

Kommentarer