Header

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker att det är så vansinnigt TRÅKIGT att smörja in kroppen. Faktum är att det hamnar som solid tvåa på min lista över tråkigaste beautyaktiviteterna – strax efter den eviga fienden raka benen. Hatet för båda bottnar i samma grundgrej: jag har så mycket KROPP. Det är långa, långa ben och en hel del gropigt daller som hårdhänt ska masseras med ett jämnt lager kräm eller misshandlas i fyracentimetersremsor av en slö ladyshaver. Har ni sett mitt ansikte? Det är litet som ett barns. Självklart orkar jag fixa och dona med det.

Men i alla fall så betyder det här att det krävs en riktigt, riktigt go kräm för att jag ska palla smörja. Och då tänker jag att jag kan tipsa om två favoriter - en gammal trotjänare och en nyförälskelse.

Neutrogena Intense Repair Body Lotion Sensitive, 89 kr/400 ml, diverse apotek

Jag vet, den här är så himla trist. För ett otränat öga, that is!!! Jag som älskar apotek i allmänhet och dess präktiga hudvårdsprodukter i synnerhet tycker att denna är en riktig diamant. Den gör vad den ska, dvs. återfuktar, i en praktisk pumpflaska och utan parfym. I våras rådde den - och den allena - på en envis torrfläck på handleden. Bästa vardagssmörjet! Pluspoäng för hurtig friluftsaura, perfekt för oss som egentligen varken är team utomhus eller team idrott.

Creme de Corps Soy Milk & Honey Whipped Body Butter, ca 390 kr/340 g, Kiehl's

Här snackar vi luksus! Jag fick den här för bara en vecka sedan – min snubbe var på affärsresa och levererade den som överraskning när han kom hem, guldstjärna – men jag älskar redan denna flanker i Kiehl's klassiska Creme de Corps-serie.

(Nu vet jag inte om man kan använda ordet "flanker" om något annat än parfymer egentligen, MENMEN.)

Främst för konsistensen. Whipped body butter, ryyyyys. Om jag ska likna konsistensen vid något relaterbart så är det actual whipped butter – sånt där lyxigt, hemkärnat smör precis på gränsen mellan hårdvispad grädde och fluffsmör som man får på finare restauranger tillsammans med limpor i dockhusstorlek (de är så roliga! Och goda!). Färgen är för övrigt också densamma som hos restaurangsmör – knallgul.

Doften däremot. Den påminner inte alls om vare sig restaurangsmör, honung eller sojamjölk – om nu ens sojamjölk har en lukt överhuvudtaget?! Nej, detta "whipped body butter" doftar starkt av och EXAKT som såna där mandelbiskvier som sjuka jävlar har i sin nyponsoppa (unpopular opinion: det enda som duger som topping i nyponsoppa är vaniljglass, vispgrädde och knäckebröd brutet i småbitar). Eftersom mandelbiskvidoft är godare än mandelbiskvismak ger jag doftbetyget: Acceptabelt.

Kul ändå med ett body butter som även passar er som främst är intresserade av mat – eller i alla fall restaurangsmör och mandelbiskvier! Köp och smörj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments