Header

Nu blir det hype, men det kan inte hjälpas: den här lilla rackaren är förmodligen den produkt som gjort störst skillnad för min hy i år.

Vad ÄR det ens, kan man fråga sig? Trust me, jag vet vad det ser ut som. Och jag säger inte att orgasmer INTE har en god inverkan på hyn, men den här ska användas i ansiktet och ingen annanstans. Minns i somras när jag var på familjens lantställe och prydligt hade ställt upp denna på handfatet. Efter några dagar vågade mamma fråga: "Vad är den där lilla rosa du har i badrummet egentligen?". Kära mor – inte ens jag är så gränslös att jag ställer upp en sexleksak öppet i familjebadrummet. Nope, jag svarade sanningsenligt: "En rengöringsborste."

Och dess namn är Foreo Luna Play (även namnet känns lite ekivokt).

För att säga en sista sak om sexleksakskopplingen och sedan SLÄPPA det: Foreo verkar, vad jag kan se inne hos Kicki Norman, på något sätt relaterade till sexleksaksvarumärket Lelo. Och rent funktionsmässigt är det helt logiskt: Foreo är nämligen specialiserade på rengöringsborstar som vibrerar. Tekniken kallar de för T-Sonic – det är tänkt att vibrationerna som går genom de mjuka silikonspröten ska rengöra porerna på djupet genom att skyffla upp smuts, olja och sminkrester. Dessutom exfolierar spröten bort döda hudceller. Varför man har valt helgjuten silikon istället för borststrån, som hos konkurrenten Clarisonic, är för att 1) silikon är mycket enklare att rengöra, och rena verktyg är a och o för en fin hy samt 2) silikonet möjliggör en rundad topp på spröten som inte "river upp" huden på samma sätt som strån i borst. Luna Play är testa-på-varianten av Foreos klassiska modell Luna, som numera finns i många olika varianter beroende på vilken hudtyp man har och vilken effekt man vill åt. En "riktig" Luna kostar nämligen runt 1500 kr beroende på modell – då är den uppladdningsbar och har alltså evigt liv, men det är ändå dyrt för den som är novis bland rengöringsborstar. Luna Play har istället ett inbyggt batteri som räcker till cirka 100 användningar innan den dör och hamnar i återvinningen. Eftersom det är tänkt att man ska använda Luna Play en minut på morgonen och en minut på kvällen så ger det alltså en livslängd på runt 50 dagar. (MEN. Jag använder visserligen bara Luna Play på kvällen för att undvika onödigt slitage på ansiktshyn, men jag köpte min i juni och den är still going strong.) Idén är att Luna Play ska vara som marijuana – inkörsporten till tyngre droger (rengöringsborstar).

Så hur gör man, då? Jo: först avlägsnar man all makeup om man bär sådan. Sedan klickar man ut sin rengöringskräm/gel/vad-man-nu-föredrar (dock inte peeling med korn! Ajaj) i ansiktet, blöter ner Luna Play, trycker igång vibrationerna och börjar cirkla runt med borsten i fejset. Jag kör 15 sek på vardera kind + halva hakan, näsområdet och pannan = 1 minut totalt. Sen stänger man av och sköljer ansiktet. Eftersom Luna Play är helt i silikon är det bara att tvätta av den med lite tvål och vatten och låta torka tills nästa användning.

Effekten: mjuk och porlös ny. På mig i alla fall, samt den handfull kompisar och kollegor som också kärat ner sig i Luna Play. Jag vet att man inte får säga det i det här jävla landet men Luna Play har gjort större skillnad för min hudstruktur än SYROR. Därför kommer jag att köpa en uppladdningsbar Luna när min lilla ljusrosa karamell dör. Yep, ni kan kalla mig Heroiny McHeroinface.

Foreo Luna Play kostar 299 kr och finns bland annat på H&M, Kicks, Åhléns och Eleven.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments