Header

Deep Cleansing Oil, Kicks, 139 kr/150 ml:

Billig och asbra

Den här byter jag ej ut

Weird doft – söt gurka


White Forest EdP, Björk & Berries, 690 kr/50 ml:

Min signaturdoft

Kanel och gran, enligt mig

En s.k. "man repeller"


Uniq One All in One Treatment Coconut, Revlon, 169 kr/150 ml:

Min enda hårdrog

Köp den inte på salong

Där är den fett dyr


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ica Maxi är VERKLIGEN något att hänga i julgranen ibland – inte bara för att det finns mat och bekväma tanttrosor där, utan också för att det finns skönhetsfynd för den som har radarn påslagen. Idag kom jag inte hem med handtvålar med märkliga doftsammansättningar – sorry Gunry – men med två fempack av små Ica Basic-tvättlappar!

Alla som kör med dubbelrengöring eller klassificerar sig som hudvårdsnördar överhuvudtaget vet att särskilda vita ansiktshanddukar är ett måste. How in the hell ska man annars se när man blitt helt ren? I vanliga fall brukar jag köpa mina på IKEA – de kostar 15 kr för ett tvåpack – men de är svåra att tvätta ur smutsen ur och blir lite riviga i kvaliteten efter ett tag. Så nu ska jag testa dessa Ica-varianter och se hur de står sig i jämförelse. Billigare? Yes! 35 kr per fempack så 50 öre billigare per handduk (trevligt men inte avgörande – #parafinns). Bättre? Vi får se.

Likes

Comments

Jag tror att den här boken kan vara ett av mina allra bästa fynd någonsin (tillsammans med min Game of Thrones-iga fuskpälskappa som jag köpte för 200 kr på Myrorna 2012 och har burit varje vinter sedan dess). När jag gick i mellanstadiet hade jag nämligen en kompis vars mamma ägde den här boken och HELVETE vad vi bläddrade loss i den under de oceaner av fritid man har när man slutar skolan för dagen klockan 14.20. Under åren som följde tänkte jag tillbaka på den ibland. Sedan en dag, på Myrorna i Stockholm city (otroligt mycket Myrorna-namedropping i denna text?! Lovar att jag inte tänker på eller känner mer för Myrorna än genomsnittspersonen) så stod den bara där på bokavdelningen till vrakpris.

For starters: Den här boken är väldigt, väldigt 1984. Hell, man behöver inte ens ÖPPNA den för att se att Lady Di är idealkvinnan alla kategorier. Det gör också att den bör tas med en extremt stor nypa salt. Nästan allt är förlegat, i så skilda ämnen som hur många tomma cirklar av luft man bör ha mellan benen när man står med fötterna ihop till hur man tvättar håret (spoiler alert: hårtvätt med "milt schampo" varje dag ansågs som ett måste). Stora boken om skönhet bjuder på skrattretande gymnastiktips, härligt oretuscherade sminktutorials och färgscheman som rör sig från 50 shades of beige/terrakotta till en konfettispya.

Men å andra sidan.

Hur förlegade kommer inte dagens skönhetsböcker vara om 30 år? Fan vad alla kommer skratta åt märkliga juicedetoxer, clean eating-fasoner, Instagram brows, liquid lipsticks och den märkliga åsikten att löpning på något sätt skulle vara en "härlig" och "frigörande" aktivitet. En fördel med 80-talets skönhetslitteratur är att den i alla fall lägger korten på bordet: alla sorters fysiska och matmässiga ansträngningar är till för att man ska bli smärt och smal. Samtiden, on the other hand, är sjukt kass på att säga som det är och krånglar istället runt med omskrivningar som strong is the new skinny och hälsosam. Det lurar inte minsta barn, yet here we are.

Så: märkliga diet- och träningstips aside så är Vogue – Stora boken om skönhet inspirerande as fuck. Många soldisiga bilder på kvinnor i gymnastikdräkt och "sportiga" frisyrer. Inkluderande på etnicitetsnivå (ja faktiskt!). Ett omfångsrikt kapitel om stress och ångest. Om inte annat så påminner den i alla fall om hur glada vi ska vara att smink har utvecklats från typ kassa blyertspennor och såna där ögonskuggepaletter med platta skumgummiapplikatorer som man hade till sin sminkdocka.

Likes

Comments

Lagom tills det var dags att köpa en ny flarra av denna godbit kom jag på att en motsägelsefull recension kanske vore på sin plats. Som dagkräm är den nämligen rätt värdelös. Men som primer och vardagssolskydd – PRIMA SKINKA!

Kort sammanfattat så är Antiredness Concealing Day Cream SPF25 en del av Eucerins UltraSensitive/AntiRedness-serie. Själva skriver de att den "erbjuder en helhetslösning inom hudvård där alla tre symptomen i den hyperkänslig hudtriangeln hanteras – en försvagad hudbarriär, överreaktiva sensoriska fibrer i epidermis och rodnad hos huden, som ofta beror på inflammation." Antiredness Concealing Day Cream SPF25 innehåller två aktiva ingredienser som ska minska rodnad och irritation och klassiska fuktgivare som glycerin MEN the hook är den festliga gröna färgen, som ska neutralisera rodnad. Och rodnad finns så det räcker och blir över hos denna fuktfattiga stackars hy!

Vi börjar med the lows. Som redan konstaterat ovan gör den nämligen ett sådär jobb med att återfukta ordentligt – vilket ju ändå måste vara viktig egenskap no 1 för en dagkräm. När jag provat att använda den solo så har den liksom vägrat att gå in i huden utan istället halkat omkring på ytan, som om en film fysiskt BLOCKERAT ut den (japp – detta sker även i nyexfolierat läge). Väldigt märkligt för en så lätt, nästan skummig konsistens. Kvar blir man med grönt ytfnas i hela ansiktet. Kul.

Men. Ovanpå en annan dagkräm (jag använder denna från Avéne) blir det andra bullar. Precis som med serum + dagkräm så hjälper den undre krämen ner Antiredness Concealing Day Cream i huden och både fuktnivå och hudton får sig en god boost. Jag lägger bara på de två krämerna direkt efter varandra, inget knussel eller väntetid (som om den möjligheten ens finns på morgonen? Hahahaha). Efter ett par minuter är alla röda toner i huden som bortblåsta, fuktnivån på topp och man kommer på sig själv med att knappt behöva använda foundation. Både ekonomiskt och tillfredsställande, eftersom man inte direkt får chansen att känna sig som en "low maintenance" Glossierbrud/fransyska särskilt ofta.

Så för att spara på mitt eget förstånd och min redan hårt ansatta irritationsbudget har jag slutat att tänka på den som en dagkräm överhuvudtaget. Istället tänker jag att den är en fuktgivande, skyddande primer som raderar ut röda toner. Då är Eucering Antiredness Concealing Day Cream Primer SPF25 en superprodukt! Vi säger så? Ja.

Likes

Comments