Städa och sortera garderoben!

Se till att ha en välstädad garderob där du har en tydlig översikt över dina kläder. Det kommer innebära att du gör mindre spontaninköp och kan planera de uppdateringar du behöver göra. Mode i all ära men försök att satsa på en garderob som du känner dig bekväm i med plagg som kommer att hålla både i kvalité och tid.

Ni som läst tidigare i bloggen vet att jag har satt fullständigt köpstopp när det kommer till nya kläder till mig själv. Nu påbörjar jag min utrensning och jag har satt deadline till nästa lördag då jag tänkte köra project 333 från och med 20 januari till 20 april. För mer inspiration kolla in projektets hemsida. https://bemorewithless.com/project-333/

Här är min utrensningsmetod

Sortera i högarna

  • Favoriter
  • Basplaggen
  • Skänk/sälj
  • Släng

Alla plagg som är för små, sitter lite obekvämt eller rätt och slätt trasiga bortom lagning skall ut ur garderoben direkt. Spara bara kvar dina favoriter och basplagg. Försöka att få en bra bild över hur dina favoriter fungerar med dina basplagg. Hitta olika sätt att kombinera ihop dessa och du kommer snabbt att upptäcka att din garderob är mer mångsidig än du tror. Ta tillfälle att stryka dina kläder och se till att de hänger snyggt på galgar, då kommer du tycka bättre om dom.

Skänk/Sälj/Släng direkt! Annars är risken att du har en kasse med kläder som står på vinden eller kvar under alldeles för lång tid. Det kan dock vara värt att sälja vissa säsongsbetonade plagg vid ett senare tillfälle när efterfrågan är lite högre. Min rekommendation är inte att lämna in kläder till butiker som ger dig rabattcheckar om du handlar vid samma tillfälle som du lämnar in. Det uppmuntrar till onödig konsumtion och att du med gott samvete kan köpa nytt för att du har ju precis återvunnit. Kläder som ska slängas/återvinnas kan du lägga i brännbart och låta energi-återvinnas på sopstationen.

Mer om mitt project 333 framöver!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments