Vad tiden går fort!!!

Ja jösses vad tiden går fort, nu är det över tre år sedan jag startade bloggen och då med ett mål på 100 000 kr sparade tills idag. Läs första inlägget här.

Som jag tidigare skrivit så har målet och förutsättningarna ändrats en del under resans gång men tack vare mitt ändrade tänk och beteende så har vi klarat oss ganska bra ändå. Maken blev av med jobbet och valde att satsa på ett eget företag. Det går ganska bra men inkomsterna är oregelbundna och vi har fått klara oss på mindre pengar än tidigare vilket lett till mindre sparande och ibland har vi fått nalla av bufferten för att klara vissa utgifter. Även om det i dagsläget inte finns 60 000 kr på sparkontot så känner jag ändå att jag gjort ett ganska bra jobb med de förutsättningar jag haft. Drömresan blev av och jag har förändrat mitt ekonomiska beteende vilket känns som det viktigaste.

Jag har fortfarande en vision om en bra buffert och sedan vidare sparande i fonder och aktier. Väljer att inte sätta någon målsumma eller måldatum just nu utan jag kämpar på så gott jag kan. Vissa månader finns inget utrymme för sparande alls och andra månader mer så jag tar det en månad i taget.

Jobbar även vidare med att minska utgifterna och nästa sak på tur är bredbandet. Vi har idag ADSL och fast telefon. Den fasta telefonen används knappt och känns som en onödig utgift. Bredbandet är segt och vi är inte speciellt nöjda så vi funderar på att testa mobilt bredband. Vet inte om det är bättre men känns inte som det kan bli så mycket sämre i alla fall. Vi skulle dessutom spara 223 kr/mån på att byta och säga upp fasta telefonen. Det är en besparing på 2676 kr/år. Behöver dock köpa router för 1495 kr men det blir en besparing på 1181 kr första året ändå. Måste bara kolla upp att abonnemanget räcker till och uppkopplingen är bra där vi bor innan vi törs byta.

Gillar

Kommentarer

TillVarjePris,
Trots att du inte uppnått ditt mål, så är det jätte bra att du har ändrat ditt ekonomiska beteende. Bara att komma ihåg att spara undan lite pengar så fort du har fått in något. Läs gärna mitt inlägg om sparkvot, tycker det är viktigt att man sparar lite smått även om det är litet. 😊 Jag hejjar på dig och önskar dig all lycka! Håll oss uppdaterade med ditt sparande och när du uppnått något sparmål! 😊
tillvarjepris.se/
sparsessan
sparsessan,
Tack snäll du! Ja ett litet sparande är mycket bättre än inget sparande. Jag ska försöka hålla liv i bloggen även framöver nu efter veckans utbildning är jag taggad att få fart på aktie- och fondsparandet igen.
nouw.com/sparsessan