Svacka

Har varit dålig på att uppdatera här och det beror delvis på att jag hamnat i en svacka. Jag är inte på topp psykiskt eller fysiskt och har shoppat för mycket och sparat mycket mindre än önskat och planerat. Vill inte vara där jag är idag på flera plan. Ekonomin går inte enligt plan och hälsan svajar både psykiskt och fysiskt. Har inte tid/ork till att träna och har gått upp i vikt vilket leder till att jag mår ännu sämre. Känner stort behov av att ta tag i mycket just nu. Först hälsan för att orka allt annat. Vill börja träna för att må bra och gärna tappa några kilon/komma i form för att må bra i mig själv. Efter det så måste jag ta nya tag i ekonomin. Vill gärna bygga upp ett sparande som ger en trygghet i att det finns lite att ta av.

Jag har insett att jag mår bra av att ha saker att se fram emot. Det kan vara små saker som att göra nåt med familjen, ensam med maken eller med en vän. Behöver inte vara saker som kostar mycket men vill ha en kassa att kunna ta av för att "unna mig" något. En övernattning/weekend ibland eller en utflykt/middag eller kortare resa. Jag mår bra av att längta och genomföra små saker. Måste minska på dumma och onödiga inköp och spara både långsiktigt och kortsiktigt. Kan inte ge avkall på allt utan viss del av sparande måste gå till saker som piggar upp vardagen.

Försöker hitta träningsmöjligheter i vardagen. Har flera DVDer och appar som jag kan använda för att träna hemma + att ta promenader och använda min crosstrainer. I veckan har jag och dottern testat en yoga dvd och en med zumba och jag ska se till att fortsätta. Vill bli av med de extra kilon som satt sig på magen och bort med dubbelhaka som jag inte alla trivs med. Jag vet att det bara är jag som kan ändra på min livsstil och jag måste det för att må bra både fysisk och psykiskt. Tacksam för pepp och inspiration för det har jag haft ont om senaste tiden.

Jag är jättedålig på att följa saker jag sätter upp som mål men jag måste verkligen bli bättre på det. Vill i dagsläget inte hoppa på nån utmaning eller följa någon speciell diet eller träningsprogram men jag vill få in träning i vardagen och att göra saker som gynnar hälsan istället för att hamna i nån tycka synd om mig spiral där jag tar till sötsaker och soffhäng som medicin.

Gillar