Söndagar - köpdag?

Undrar om det är forskat kring om folk är mer köpbenägna på söndagar eller vad beror det på att det alltid trillar in massor med mail varje söndag med erbjudanden. Jag har återigen avregistrerat mig från massor av listor, vill inte ha erbjudanden, vill inte lockas till onödiga inköp. Jag vet att jag alltid varit svag för att göra ett bra ”klipp” men jag har blivit otroligt mycket bättre på att stå emot. Minimerar dock riskerna med att trilla dit om jag aldrig får se alla erbjudanden.

Ett köpbehov bör uppstå från en situation där man saknar något och man anser att inget man redan har kan hjälpa. Ett köpbehov bör inte uppstå av ett reklam mail med erbjudanden om ett bra klipp eller där man ser varor man aldrig ens tänkt tanken på att köpa.

Jag har tidigare också haft svårt för att undvika erbjudandet om fri frakt när jag handlar för ett visst belopp. Varför betala för nåt som blir gratis om jag bara köper något mer. I slutändan blir totalsumman högre och jag har köpt onödiga saker som inte kommer till användning.

Jag jobbar fortfarande på mitt eget köpbeteende men det har blivit betydligt bättre än för några år sedan.

Gillar

Kommentarer