Otroligt Ordningsam Oktober ger ett nytt tänk

Jag är jätteglad att jag hakade på utmaningen om en otroligt ordningsam oktober. Jag har inte kommit så jätte långt med själva rensandet men jag har siktet inställt på slutet av månaden med lite lediga dagar. Det bästa är dock att jag ändrat mitt sätt att tänka kring saker. Jag hittade bloggen minimalisterna där jag fått jättemånga bra tips och som hjälpt mig att tänka på ett nytt sätt.

Tidigare har jag haft svårt att släppa taget om saker som kostat mig pengar. Har de inte gått att sälja så har jag behållit dem, jag har sett det lite som att jag kastat bort pengar annars. I själva verket så kastade jag bort pengarna redan när jag köpte saken som sedan inte använts så om jag inte kan sälja den så kanske jag kan skänka bort den så att den i alla fall kommer till användning hos någon än att bara ligga och ta plats hemma hos mig. Visst vill jag gärna få igen några kronor på i princip oanvända fina saker så som ett första försök så försöker jag sälja men i nästa steg så kan jag gå vidare till att försöka byta mot något eller skänka bort den. Ätbara saker är bra att byta till sig istället för att få in ytterligare saker i hemmet om det inte är något speciellt jag behöver.

Efter städningen av köket i helgen så har jag en kartong med saker som ska skänkas, några saker som ska ut till försäljning och en hel del har även hamnat i soptunnan. Just nu känns det bara rörigare hemma med alla saker som är på väg ut som istället hamnat framme på bänkar men i skåp och lådor är det betydligt bättre ordning och jag hoppas att kunna göra mig av med sakerna så fort som möjligt.

Gillar

Kommentarer