Minska på stressen

Fick ju en liten "uppvakning" för ca två månade sedan när stressen blev för mycket. Jag satt på jobbet och skulle instruera en kollega i en arbetsuppgift. När jag kom hem sen den kvällen så hade jag ingen aning om jag hade gjort rätt och om jag ens skickat rätt papper till rätt mottagare. Som tur är så hade jag gjort allt rätt men vilken obehaglig känsla. Jag kom hem till min man och bad honom hålla om mig en stund och tårarna bara rann utan att jag riktigt visste varför. Detta var en måndag och jag bestämde mig direkt att jag inte skulle gå tillbaka till jobbet mer den veckan. Jag var hemma och vilade och sov och bara gjorde det som kändes rätt för stunden. Korta promenader och mycket återhämtning.

För mig räckte det med den veckan hemma, sen kände jag mig redo att gå tillbaka till jobbet igen. En fördel är ju att jag älskar mitt jobb och jag vill inte byta bort det just nu och jag har även fantastiska kollegor. Men jag insåg ju samtidigt att jag inte kunde köra på i samma tempo som tidigare. Det blev viktigt att snabbt se till att arbetsuppgifter fördelades om till andra då jag hade mer än heltid i arbetsuppgifter men bara 40 timmar i veckan att göra jobbet på. Det i kombination med en helt ny arbetsuppgift som tagit tid att sätta sig in i var nog starkt bidragande till min stress.

Jag är i alla fall väldigt tacksam att jag kände och lyssnade på varningssignalerna innan det gick ännu längre. Jag vill ju vara duktig, jag vill klara mitt jobb men när det är ohållbart så är det viktigt att säga ifrån och att dra i bromsen. Jag försöker vara noga med att ta mig tid till återhämtning i vardagen också. Det känns lite lättare nu när våren kommer och solen börjar värma. Jag mår som allra bäst när det är varmt och solen skiner. Inser att jag bor i fel land då det oftare är kallt och mörkt men jag får ta vara på den tid vi har nu och kanske planera in en resa till solen i höst/vinter.

Ta hand om er allihopa och tänk på att inte stressa för mycket!

Gillar

Kommentarer