Känner mig lättlurad

Nu har jag tagit mig igenom hela boken Badskumt och det känns ganska skrämmande att läsa om vad alla produkter vi har hemma egentligen innehåller. Cancerframkallande och hormonstörande ämnen och gifter som är skadliga för både oss och djur och natur. Mitt svanen märkta schampo som jag trodde var ett bra val visade sig innehålla en massa skumma ämnen det också. Inte så illa att det åker ut men mitt nästa val kommer att vara något annat. Det krävs ofta en väldigt liten mängd ekologiska ingredienser i en produkt för att den ska få kallas ekologisk, 5-10% så det gäller verkligen att lusläsa INCI och lära sig vad alla ämnen betyder. Jag kommer verkligen att börja tänka mer på vad jag köper och dess innehåll. Det finns säkert många produkter som är onödiga så det är bättre att lägga lite extra pengar på bra naturliga produkter och skära ner på antalet krämer och annat. Nu gäller det bara att hitta ett bra märke med produkter som passar mig, främst till hår och hud, smink är jag ingen storkonsument av.

Gillar

Kommentarer

annabreveus
,
Jag rekommenderar John Masters Organics https://johnmasters.com/ och Kevin Murphys produkter http://kevinmurphy.com.au/ Båda märkena är toppenfina att använda - lite pricy men jag tvättar ex bara håret 1-2 gg/vecka så det funkar. Tänkte testa balsammetoden snart när mitt schampo är slut.
sparsessan
sparsessan,
Tack för tips! Jag har också funderat på balsammetoden och att inte tvätta håret så ofta, gäller bara att hitta ett passande balsam och gärna ekologiskt.
nouw.com/sparsessan