Jag gillar att städa

Ja inte sånt här vardagsstädande som att dammsuga och skura golv (även om det känns bra när det är gjort), men jag gillar att plocka, rensa, skapa ordning. Om jag visste att det gick att leva på så skulle jag gärna jobba med att hjälpa andra människor att skapa ordning, att rensa ut onödiga saker och att få mer harmoniska hem. Tyvärr så tror jag inte att kundunderlaget finns här där jag bor. Många har hus och gårdar och allt för stora möjligheter att samla på sig saker men då platsen finns så har de flesta inget behov av att rensa. Är också osäker på hur många som har viljan/möjligheten att betala för att få hjälp. Har inte gjort några seriösa efterforskningar men varit i kontakt med andra som jobbar som "ordningskonsult".

Jag jobbar ju fortfarande på med mitt eget hem och inser att klar det blir man nog aldrig men det blir bättre och bättre och jag får lättare och lättare att släppa saker som inte används. Det känns bra att få ett mer luftigt hem och en ordning där var sak har sin plats, det gäller bara att försöka hålla ordningen när den väl är skapad. Steg för steg så hittar jag lösningar för hur jag vill ha saker och trots ett hus med minimalt med förvaringsmöjligheter så börjar det kännas bra.

Att vara nöjd med färre saker kan också vara positivt för ekonomin. Jag måste inte köpa ny inredning utan har hittat saker jag trivs med. Jag har inget behov av att köpa nya gardiner varje år utan har några jag är nöjd med och som passar bra, byter oftast vår och höst och skiftar mellan samma två gardiner (i köket byter jag även till julgardiner). Vad gäller kläder och skor så är tanken att inte handla bara för att utan endast köpa nytt när ett behov uppstår. Jag behöver inte fyra vårjackor eller åtta par jeans utan klarar mig med färre plagg och köper bara nytt om det gamla slits ut eller om det är något specifikt jag saknar. En bra basgarderob klarar man sig långt med. Hellre satsa på lite bättre kvalitet och köpa få plagg än massa billiga slit och släng som inte håller särskilt länge.

Gillar

Kommentarer