Ett steg i taget

​Jag läste en text härom dagen som fick mig att tänka till lite. Den handlade om att dela upp saker i mindre bitar. Har du ett stort mål så bryt ner det i mindre bitar och ta ett steg i taget. Risken är annars att målet blir för stort och du ger upp för att det känns för svårt att nå dit. Sätt inte ett mål att ha en miljon på banken om 10 år utan bryt ner det i mindre bitar, hur mycket behöver du spara på ett år och hur mycket blir det varje månad. Kanske är sparandet mindre per år i början men du räknar med att kunna öka det med ökade inkomster, räntor, utdelningar eller på annat sätt.

Även när det gäller andra saker är det bra att ta en bit i taget. I mitt städande/rensande hemma så tar jag en sak i taget. Det kan vara ett rum eller en garderob/skåp som jag väljer att lägga fokus på innan jag går vidare till nästa. Om jag bara säger att jag ska rensa hela huset så kanske det blir övermäktigt, var ska jag börja? Risken blir att man inte börjar alls. 

Med träning är det samma sak, som nybörjare kanske inte första målet ska vara att springa ett maraton utan börja med en kilometer i taget. Den bästa träningen är den som blir av är ett bra mantra. Även här kan för högt uppsatta mål bli ett hinder och man riskerar att ge upp.

Tillämpa ett steg i taget eller en sak i taget så är det lättare att nå även högt uppsatta mål.

Gillar

Kommentarer

ANNA,
Vet du hur man äter en Elefant?

En liten bit i taget...

Japp, det är smart att bryta ner sysslor mål etc i mindre mer greppbara portioner/bitar, bara det inte blir för pluttigt å duttigt å mer jobb med att dela upp än själva det som fokus ska ligga på..
www.wonderings.blogg.se
starta om mitt i livet,
ja väldigt tänkvärt. Jag kan bryta ihop om jag bara tänker på våra skulder, så därför har jag också börjat med små delmål. Första målet var halveringsleken. Att lära mig att tänka rätt, att snåla och bli ekonomisk. Nu kan jag det. Nästa mål nu blir den klassiska snöbollen=)
startaommittilivet.blogspot.se/
sparsessan
sparsessan,
Ja snöbollen är bra. Beta av en skuld i taget och se till att fira lite för varje skuld som försvinner för att hålla motivationen uppe hela vägen. Följer din blogg och vägen mot skuldfrihet och tycker du jobbar på riktigt bra.
nouw.com/sparsessan