Byta bank?

Jag funderar på att byta bank, då vi har alla försäkringar hos Länsförsäkringar så skulle vi spara bra nog på att få deras helkundsrabatt på 25% på alla försäkringar.

Idag har vi Nordea och jag är inte helt nöjd med dem. Tyvärr så har vi lånen där och då maken är egen företagare utan regelbunden inkomst så kommer han inte att kunna byta bank just nu. Dock så räcker det att en av oss har lönekonto och sparande där för att få högsta rabatten på alla våra försäkringar. Idag har vi 5 % rabatt då vi både har villa/hem försäkring och bilförsäkring där. Saknas alltså ett lönekonto samt ett sparande på minst 500kr/mån för att höja rabatten till 25% och det blir ganska mycket pengar att spara på det bytet. Måste bara kolla när jag kan flexa ut tidigt från jobbet och boka in en tid för att byta. Ju förr desto bättre.

Rabatten skulle öka från 1148kr/år till drygt 6000kr/år så vi sparar nästan in de 500kr vi måste lägga på ett sparande, ett sparande som jag kommer att lägga i fonder på ett ISK så pengarna kan pengarna dessutom växa. Känns som ett bra beslut.

Gillar

Kommentarer