Bakslag i ekonomin men inget som inte går att vända

Jag har haft en lite kämpig tid ekonomiskt, både jag och dottern har behövt nya kläder och sommarlov och semester har bidragit till ökade utgifter. Nu känner jag verkligen att det är dags att börja om med nya spartag igen.

Eftersom dottern växer så är det oundvikligt att nytt behöver köpas men nu har jag även tagit tag i att lägga ut delar av det urvuxna på Tradera. Det blev 34 auktioner och en vecka senare var 21 av dessa sålda och ca 800 kr in. Har även sålt leksaker som inte längre används och fått in 1150 kr på det. Alla dessa pengar går rakt in på ett sparkonto. Då jag angett sparkontot på Tradera så kommer även pengarna för frakten in där men jag låter även dessa pengar ligga kvar så blir det ännu mer sparat.

Ska försöka göra ett ryck till och lägga ut mer annonser på Tradera och lite annat på Facebook sidor eller marketplace. Det är roligare att se pengar regna in än att de rinner ut.

När jag handlar på nätet så använder jag alltid om det går Refunder och där ligger ca 370 kr och 90 kr till på väg in. Även dessa pengar ska in på sparkontot när jag plockar ut dem. Vet att det finns flera återbäringssidor men Refunder är min favorit. De har många butiker och bra återbäring samt att det går relativt snabbt att få pengarna godkända och lätt att rapportera in om återbäring saknas. Det är lite för mycket jobb att leta runt bland alla sidor för att hitta bäst återbäring och sedan hålla koll vad jag köpt via vilken sida för att se att pengarna kommer in.

Känns även som läge att köra en frysrensning efter sommaren och äta ur av det som finns och på så sätt tillfälligt minska matkostnaderna samtidigt som vi får koll på vad som finns och äter upp maten innan den blir gammal. Det gäller att planera mat utifrån vad som finns och det underlättar även stressiga kvällar om man vet vad som ska lagas och vi kan se till att det blir mat som funkar i matlådor.

Nu ska slarvet minskas och ordningen återinföras igen.

Gillar

Kommentarer

Levbilligt
Levbilligt,
Heja! Det kommer gå bra!! 😊 Jag kan dock tipsa om MyBonus som OFTAST har högre återbäring än Refunder, är lika enkla att få pengarna ifrån och dessutom får du bonus från dina vänners köp om du värvar. Min favorit, helt klart. Kika in på min blogg där länk finns om du vill 😊
nouw.com/levbilligt
sparsessan
sparsessan,
Tack för tipset! Tror jag är medlem men har inte använt mig av den sidan. Får kolla mer på den.
nouw.com/sparsessan
Frugratis
Frugratis,
Jag har också haft en period nu när jag inte riktigt har hunnit med matplaneringen så då har frysrensning varit toppen att använda sig av.
nouw.com/frugratis
sparsessan
sparsessan,
Ja det finns oftast massor med mat. Synd om det blir förstört.
nouw.com/sparsessan