Avundsjuka och rättvisetänk

Slogs idag av vilken avundsjuka det finns och att vissa kräver rättvisa till varje pris. Jag arbetar på en stor arbetsplats där vi är flera olika arbetsgrupper. Vi samarbetar med varandra men har olika chefer och olika budget (även om det är samma kassa i slutändan).

Idag hade en av grupperna gemensam frukost. Min tanke var vad trevligt för dem att de gör något tillsammans, skapar gruppkänsla och får lite extra uppskattning av sin chef. Ganska snart möts jag av andra kollegor som inte tillhör denna arbetsgrupp och det börjar viskas i korridorerna. Varför får dem och varför får inte vi? Om en grupp får borde alla få. Varför bjuds inte alla in? En ville till och med ta upp detta med högsta chefen, att det var så orättvist.

Funderar lite vad de skulle säga om det var vår chef som bjöd vår grupp på frukost, skulle de be chefen bjuda resten av huset också eller skulle de vara tacksamma att vi fick en trevlig morgon tillsammans? Nej jag har svårt att känna avundsjuka i den här läget, om ljudnivån från fikarummet stör mig när jag jobbar så stänger jag dörren men lite skratt och slammer från tallrikar kan också vara trevligt, folk är glada på jobbet, det är fredag, varför missunna kollegor detta?

Jag tänker inte lägga energi på att gnälla och vara sur. Idag är en bra dag och jag ska ut på äventyr i helgen så jag tänker bara vara glad :-).

Trevlig helg alla!

Gillar

Kommentarer