Satt precis och kollade igenom MyBonus och såg att de hade några bra kampanjer för extra återbäring - helt utan några köpkrav. Alltså kan du få pengar helt gratis bara genom att prova några tjänster, hur bra som helst! Läs alltid villkoren innan du börjar prenumerationer och glöm inte säga upp tjänsten i tid om du inte vill fortsätta för att undvika avgifter.

• Prova SF Kids helt gratis i två månader och få 22 kr i återbäring (normalt 11 kr)
• Prova Dagens Nyheter i en månad gratis och få 65 kr
• Prova Dagens Industri gratis i en månad och få 52,50 kr
• Prova ljudbokstjänsten BookBeat gratis i 14 dagar och få 29 kr
• Prova Storytel (den bästa ljudbokstjänsten enligt mig) i 14 dagar och få 5 kr (alla summor räknas, eller hur?)
Bonus: Sätt in 10 kr och spela för dem hos Lottoland och få 100 kr i återbäring. Jag spelar inte så har inte testat detta själv, men det låter säkert och trovärdigt i villkoren.

Är du inte medlem i MyBonus än? Registrera dig via den här länken så får du 50 kr i återbäring direkt - dessutom får du 10% av all återbäring som dina vänner samlar in under ett år när du värvar dem.

*inlägget innehåller affiliatelänkar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej kompisar! För ca ett halvår sen gjorde jag en sammanräkning av alla paneler jag var med i, och insåg att jag hade en ganska stor mängd presentkort innestående som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Vanligtvis brukar jag plocka ut presentkorten i stort sett direkt och växlat in dem till typ 100 kr på H&M, men nu kände jag att jag ville använda dem till något större och som jag verkligen behöver och jag valde att lägga dem på en ny mobil. Till slut hade jag lyckats samla in 2700 kr (!!) genom olika paneler och jag stod och valde mellan en Honor 9 för 3699 kr eller en Huawei p10 som kostade dryga tusenlappen mer. Eftersom de verkade i stort sett identiska valde jag det billigare alternativet och slutsumman, exkl skal och frakt gick på 999 kr hos Netonnet.

Jag är verkligen supernöjd och det känns riktigt bra att ha sparat ihop till något större istället för att bränna pengarna på kläder eller något annat jag egentligen inte behöver. Det är ju ingen superbra timlön på undersökningarna så jag förstår om många tycker att det inte är värt tiden man lägger ner, men jag brukar passa på att göra undersökningar framför tvn på kvällarna eller typ på bussen när man ändå inte gör något annat :)

Panelerna jag använde är:

GFK - maila ditt namn och mailadress till sparannablogg@gmail.com eller lämna en anonym kommentar om du vill bli värvad
M3 Panel - (den överlägset bästa panelen enligt mig)
Allt I Hemmet Rampanel
Aftonbladet Rampanel
Norstats panel (man kan bara bli inbjuden under vissa perioder)

Eftersom jag alltid råkar ha ner mina mobiler i golvet måste jag alltid ha skal och skärmskydd på dem så att de inte ska gå sönder. Netonnet hade inget höjdarutbud utan en snabb googling tog mig till Skalhuset.se (ej affiliate, jag är bara sjukt nöjd!) och de hade ett jättestort utbud och jag hade paketet dagen efter jag beställde. Jag fick även 10% bonus hos MyBonus - går du med via länken får du 50 kr i bonus direkt och du kan sen värva dina egna Bonus Buddies och få 10% av all deras bonus i ett år. Hur bra som helst!

*inlägget innehåller affiliatelänkar

Likes

Comments

Utvärdering

Helt galet vad fort det här året har gått! Antar att det är aningen klyschigt att säga så men jag förstår verkligen inte var året har tagit vägen. Jag började ju året med att flytta till England för att plugga en termin och det var riktigt kul! Jag hade räknat med att det skulle vara ganska ansträngande för min ekonomi, men jag tog merkostnadslån och fick Erasmus-stipendium utöver mitt vanliga CSN så jag kunde ändå spara en del.

I somras fick jag ett nytt jobb som jag sen har haft som extrajobb under terminen vilket har varit guld värt! Inte bara för pengarnas skull men också för att det faktiskt är skönt att jobba och kunna stänga av hjärnan lite under jobbiga pluggperioder. Jag kommer fortsätta jobba i vår och då får jag dessutom dubbelt så många helger = mycket OB!

I oktober drog min sambo på äventyr vilket gjorde att jag stod för hela hyran, precis som han gjorde när jag var borta. Det var precis så att det gick ihop med CSN, så lönen från extrajobbet var mycket uppskattad även där! Från och med nästa år kör vi på som vanligt med delad hyra :)

Så hur mycket blev det sparat då under 2017? Inte lika mycket som förra året, men jag är ändå riktigt nöjd! Den här summan är skillnaden mellan inkomster och utgifter, jag har inte tagit med eventuella värdeförändringar och i mina fonder och aktier.

Detta ger en sparkvot på nästan 25% vilket jag absolut är nöjd med! Som ni kan se nedan har det gått lite upp och ner beroende på lön och CSN, vissa sommarmånader har jag knappt haft någon inkomst och sen kom det dubbelt CSN och en stor lön i september, vilket självklart hjälpte.

​Nu peppar jag inför 2018 med nya mål. Gott nytt år allihopa!

Likes

Comments

Appen Dreams är nog typ bland det bästa som hänt mig och mitt sparande, den är helt suverän och man blir så mycket mer motiverad! Jag börjar 2018 med två drömmar, men förhoppningsvis kommer dessa uppfyllas under året och jag kan starta nya.

Min resedröm är den största hittills med 20 000 kr som mål, och dit för jag över i stort sett alla "extrapengar" som kommer in eller aktiva besparanden jag gör. Traderaförsäljningar, Facebookförsäljningar, om jag klipper/färgar några av mina kompisar, om jag väljer ett billigare alternativ till lunch/fika om jag är ute med några kompisar, osv. Det är häftigt att ha ett sånt stort mål, men om man vill se resultat direkt skulle jag nog rekommendera att bryta ner det i flera drömmar, att föra över en tjuga till en dröm på 20 000 kr ger ingen superstor förändring. Jag hade tidigare döpt den till "Roadtrip i USA" då det var planen för nästa sommar, men jag och sambon hart diskuterat och vill hellre åka på lite kortare resor då vi ändå ska till Australien nu i januari, så det blev en dröm till alla slags resor jag kan nalla lite av vid behov. Bland annat planerar vi att åka till Prag i vår och Irland och Skottland i sommar. Lite lagom budget med andra ord.

Min andra dröm är helt nystartad för 2018 och det är för att peppa mig ännu mer att cykla istället för att ta bussen. Jag har inte superbra bussförbindelser ändå vilket gör det ganska lätt att skippa men det är ett mer konkret sätt att visa hur mycket jag faktiskt sparar. Jag har beräknat summan på vad ett månadskort kostar och tagit den gånger tolv. Blir en del pengar i längden! Och hur grym är inte bilden? :D

Vad har ni för spardrömmar eller mål inför 2018? :)​

Likes

Comments

Jag är ju oftast trogen Refunder när det gäller återbäringssidor då jag tycker att de funkar överlägset bäst och smidigast, men jag har sett MyBonus poppat upp lite här och var med riktigt grymma kampanjer så jag bestämde mig för att prova dem också. Det skiljer ju sig oftast lite vilka butiker de har samarbeten med och hur stor återbäring de erbjuder så ju fler återbäringssidor man använder desto mer återbäring kan man ju få i längden :)

Jag gick självklart med genom en värvningslänk och fick 50 kr i bonus direkt (och gynnar samtidigt en av mina bloggkollegor som även hen får en liten bonus - win-win!) och sedan provade jag ett gratiserbjudande bara för att se. Det blev en månad DN Digitalt helt gratis, med en återbäring på hela 130 kr! Känns lite för bra för att vara sant, men återbäringen godkändes som den skulle och kommer betalas ut inom 15-60 dagar.

Just nu har de även andra bra kampanjer, som t ex 10% återbäring på Apoteket Hjärtat (som dessutom har 50% rabatt på giftsets), 10% återbäring på Adlibris och 13% på Members.com. Med andra ord ett bra tillfälle att boosta mellandagsrean lite extra om man ändå tänkt köpa något :)

Bli medlem på MyBonus via den här länken så får du också 50 kr i återbäring direkt (jag får 10% av din totala bonus under ett år)

Vill du hellre prova Refunder kan du bli medlem via den här länken och få 50 kr extra bonus vid ett köp på över 100 kr (jag får också 50 kr).

Bonusway är också en återbäringssida som har funkat toppen för mig! Bli medlem via den här länken och få hela 100 kr i välkomstbonus efter ditt första köp! (Jag får 50 kr).

Så fort du blivit medlem är det sen bara att du själv sätter igång och värvar medlemmar för att boosta din återbäring lite extra! :) 

Likes

Comments

52 week challenge

Hej på er! Jag har ju pratat lite om min sparutmaning jag kör varje år, och jag tänkte att jag skulle göra ett sammanfattat inlägg nu inför 2018 för alla er nya som är sugna på att sätta igång! Alla gamla inlägg hittar ni här.

Sparformen går ut på att man sparar en viss summa som ökas varje vecka. Jag började att köra med 10 kr våren 2016 och nu har jag kört med 15 kr. Det som är så bra med den här utmaningen är att den går att anpassa efter sina egna mål och förutsättningar. Kanske vill du maxa sparandet med 20 kr ökning varje vecka, eller köra lite lugnare med 5 kr? Funkar precis lika bra! Det går även jättebra att "hoppa" mellan veckor, eller börja baklänges så det blir lättare och lättare.

Det är enkelt att sätta igång, bara att öppna ett separat sparkonto och köra!
Vill man köra på 10 kr har appen Dreams en utmaning man kan sätta igång och då görs allt automatiskt, perfekt om man vill slippa tänka på det. Jag använder ett vanligt e-sparkonto för att det ska gå snabbt och enkelt att flytta pengarna varje vecka.

Nedan finns bilder ni kan spara ner och använda, vill du hellre ha ett excelark hittar du 10 kr här , och 15 kr här . Gå in på arkiv - ladda ned som för att spara ner dem.

Lycka till allihopa!

Likes

Comments

Hej kompisar! Long time no see som vanligt, vi har haft sjukt mycket i skolan den senaste månaden men nu har det tack och lov börjat lugna ner sig lite och jag unnade mig själv en sovmorgon med lite budgetpyssel! Min budget har inte förändrats så jättemycket från 2017, den största skillnaden är att jag nu har ett extrajobb med fasta helger (drömmen alltså!) så jag kan räkna med en fast summa per månad i lön. Känns superbra!

I övrigt har jag inte gjort några större justeringar i utgifter heller, jag har bytt från Spotify Premium till deras studentabonnemang (upptäckte det förra månaden haha) som kostar 49 kr istället för 99 kr och jag kommer byta gym till ett billigare som kostar 169 kr istället för 299 kr. Men - dessa små justeringar kommer göra att jag sparar drygt 2000 kr per år, helt okej med andra ord. Jag bytte ju mobiloperatör från Halebop till Vimla tidigare i år och jag är supernöjd, där sparade jag ca 1500 kr också så man får verkligen inte glömma bort att de där småutgifterna kan bli ganska stora summor i slutändan.

Där har ni alltså min personliga budget för 2018! Jag har utvärderat min budget från förra året och det mesta gick ihop som det skulle så jag har rätt höga förhoppningar för nästa års budget också. Jag tar ju min examen i juni (tiden går så himla snabbt!) och efter det kommer det förmodligen se annorlunda ut på inkomstsidan om jag får ett heltidsjobb, men planen är att inte förändra utgifterna speciellt mycket utan bara öka sparandet istället.

Den här budgeten betyder att jag hamnar på en sparkvot på ca 38% vilket jag är sjukt nöjd med! Målet är att alltid ligga över 10% så även om jag kommer behöva nalla lite på sparpengarna ibland kommer jag förmodligen alltid ligga över den gränsen.


Budgetmall

Jag fixade även ihop en tom mall om någon vill göra sin egen budget :) Den finns att ladda ner här om du går in Arkiv - Ladda ner som och sen väljer formatet du vill ha, till exempel Excel. Sen är det bara att öppna filen i antingen Excel eller Google Sheets och fylla i sina egna uppgifter.

Man kan självklart ändra kategorier efter sina egna behov, behöver man lägga till fler rader högerklickar man bara på siffran på raden i vänsterkanten och väljer "lägg till en rad ovanför/nedanför" och då ska allt funka med summeringarna :) Det går självklart också att skriva ut den om man hellre vill det!

Har du fixat din budget inför 2018 än? :)

Likes

Comments

Så jäkla skönt att Black Friday snart är över. Min mail och smsinkorg har svämmat över med erbjudanden hit och dit hela veckan, och jag ville typ bara spy till slut. Jag förstår verkligen att folk känner sig hetsade att shoppa när företagen beter sig som att man aldrig kommer att kunna köpa saker så billigt igen, jag kände mig själv stressad över att missa ett bra fynd, tills jag insåg att jag då bara skulle göra dåliga impulsköp och orkade inte lägga energi på att kolla erbjudanden. 

Jag gjorde dock ett inköp i veckan, ett par ekologiska påslakan från Jotex som hade väldigt bra pris på dem. De fanns på vår "behöver"-lista, och de var i ekobomull så det känns ändå bra och jag tror jag kommer bli riktigt nöjd med dem :) Idag gick jag till och med plus då jag hoppade in och jobbade några timmar, tyvärr slapp jag inte Black Friday där men de bjöd på mat och fika och det är ju verkligen aldrig fel! Håller tummarna för att fenomenet kommer dö ut tills nästa år, känns ändå som att folk generellt är ganska less på detta, eller?

Likes

Comments

Spartips, Appar

Just nu får man 30% på en hel beställning från Apoteket om man laddar ner och beställer via deras app! Det går superbra att kombinera med andra erbjudanden så det är ett superbra tillfälle att bunkra upp apoteksvaror som man ändå behöver 😊 Gäller receptfria varor fram till den 21 November.

Jag passade på att köpa lite smått som jag ändå behöver, till exempel värktabletter och tandborstar. Jag och sambon bytte till Humble Brush bambutandborstar för några månader sedan och båda är jättenöjda, vi kommer nog aldrig byta tillbaka till plasttandborstar. Sen var det även svinhalt tidigare i veckan när jag gjorde beställningen så köpte ett par halkskydd också, kanske lite pensionärsvarning på det men det är så grymt skönt att slippa oroa sig för att halka när det är isigt ute 😂 240 kr gick kalaset på, och då var originalpriset på halkskydden 189 kr så jag är nöjd!

Likes

Comments