Det var länge sen jag kollade min ekonomi. Nu har det både värme och våren kommit fram, så det är dax att kolla hur jag ligger till.

Jag har lite över 14000 i överskott. Jag är inte överlycklig över resultatet, men det kunde gå betydligt sämre. Nu är det bara gå vidare och ta tag i det lite bättre framöver nu när hälsan har förbättrats och jag har mycket energi över.

Träningen har tagit fart. Jag har både tränat yoga, varit på gymet regelbundet och promenerat ute hur mycket som helst.

Hemma är det städat och finns inte så mycket grejer att rensa. Har dock några auktioner kvar på Tradera. För alla pengar som jag får där blir det aktier. Inget mer slösande.

Har lite semester inplanerat i juni, men allt är redan betalt och jag räknar inte med några stora summor att bli av med där.
Båda barnen kommer jobba hela sommar, så jag kan göra det också. Därför lägger vi lite vila i början på sommaren. Jag kanske orkar jobba lite extra för att få ihop lite mer pengar att spara. Tänker dock inte överarbeta, vill inte bli sjuk igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lite positiva saker som hänt på senaste tiden. Man blir så glad.
*De har sänkt ränta på mitt bolån
*Får löneförhöjning lagom till semestern
*Hälsa har blivit bättre den senaste tiden
*Har renoverat klart för nu och städat bort alla verktyg.
*Rensat bort massa onödiga prylar
*Sålt en del på Tradera och köpt aktier för det.

Hoppas att allt håller i sig och jag kan få ännu mer energi att få tag i saker och thing. Nu när sommar och sol är här vill jag inte vara trött och orkeslös 😊

Likes

Comments

Sjukstuga fortsätter här hemma. Om det det inte är influensa så det är magsjuka. Känns som att jag är sjuksköterska här på heltid om jag inte själv ligger och är sjuk. Hoppas att det slutar snart för det tar på krafter verkligen.

Några mål är det inte tal om, finns inte tid för det. Här gäller det att överleva.

Idag avslutade jag februari månad bara för att se hur allt står till. Och det har gott riktigt bra. Nettoförmögenhet är på plus. (Som jag har kämpat ) 6219 hela riksdaler på plus, vilket betyder att jag bara på en månad blev över 11000 kr rikare 😊 Känns riktigt bra 😊


Likes

Comments

Det var länge sen jag fick ngt gratis känns det som. Orkade inte riktigt engagera mig i att leta gratis saker. Nu mår jag bättre och orken börjar komma tillbaka. Hoppas på att hitta ngt annat snart.

Likes

Comments

Något senare än planerat... men nu är det gjort. Ligger fortfarande på minus, men lite mindre än vid årets slut. Känns att jag betalat av massa skulder, men åkte dit igen när biljetter för vår planerade semester skulle betalas. Valde att beställa de nu eftersom det blev bara dyrare och dyrare för varje dag som gick.
Annars har januari månad gått i de sjukas spår. Förs åkte jag på en förkylning och nu är det lite allvarligare saker som håller på att utredas. Planerad avslut av renoveringen i lägenheten får vänta tills jag återfår ork och kraft. Och det får ta lite tid.
För februari planerar jag att ge all min kraft åt att bli frisk igen. Jag kommer satsa på återhämtning.
Sen kommer jag att byta jobb den 20:e, så jag tillåter mig att sakta komma in i nya arbetsuppgifter utan att stressa.
Planerar inte köpa något, men det är fortfarande stor fokus på sparande och återlämnande av olika lån som väntar framöver.

Likes

Comments

Året började bra. Varit sjuk 2 av 3 veckor. Sysselsätter mig med att färglägga. Vilken beroendeframkallande syssla.
Men mer orkar jag inte göra. Hoppas att jag snart är på benen igen. Har så mycket att göra och det bara är en vecka kvar av januari.
Ända positiva är att det blir en billig januari. Man orkar inte äta när man inte mår bra. Orkar inte handla, så då blir det kyl och frys tömning. Bra också att läkarbesök är gratis fr.o.m. 1 januari. Lite medicin, men de var inte så dyra.

Likes

Comments

Igår ringde chefen och frågade mig om jag fortfarande var intresserad av ett nytt jobb som jag sökt i december. Det klart jag är, svarade jag glatt. Jobbet är ditt!!!
Jag kommer tjäna bättre och tiderna passar mig bättre. Vad mer kan man önska sig?

Mer pengar till sparande 😀

Likes

Comments

Dax att fundera ut mål för 2017.

1 Jag fokuserar på vidareutveckling 2017.

Jag har jobbat länge på mitt nuvarande arbete, och har funderat ett tag nu på att byta det till något annat. Har funderat ut några tänkbara yrken och behöver skaffa mig lite praktiska och teoretiska kunskaper. Det handlar inte om en ny utbildning utan bara om att förbättra några saker som tex engelskan som man behöver i hög utsträckning nu mm

2 Min hälsa förbättras och vikten minskas.

Detta måste hända iår eftersom om inte hälsan blir bättre och vikten lägre, så kommer det begränsa mig och det har jag inte råd med iår.
Jag börjar med skippa socker, mjölk och gluten. Min kropp mår mycket bättre utan, så jag kommer sluta med det från idag. Så småningom kommer jag börja träna igen, men än så länge kommer jag fokusera på maten.

3 Sist men inte minst så sparande fylls på.

Jag kommer att fortsätta köpa aktier iår eftersom jag fortfarande tror på det. Ränta är låg och då borde aktier vara bra. Det kommer överföras 1000 kr i veckan till ändamålet vilket gör att det blir minst 52000 kr som kommer gå till sparandet under året.

Utöver de 3 ovanstående mål som kommer prägla hela året planerar jag att ge mig olika månadsuppdrag för att göra det hela lite roligare.

Första uppdrag under Januari är att göra sig av onödiga saker som fortfarande ligger här och där, avsluta renoveringen och göra det snyggt överallt.

Likes

Comments

Idag är det sista dagen av 2016. Dags att göra ett avslut. 2016 var inte ett av de bästa för mig. Det känns som något nytt och bra är på väg. Sista månaden har visat sin styrka och jag hoppas att det fortsätter även nästa år.

Nr 1 iår skulle varit hälsa. Istället för hälsa har det varit mer fokusering på sjukdom ( frånvaro av hälsa). Har inte kunnat leva så hälsosamt som jag hoppats på och vikten är inte så som det borde varit. Finns potential på förbättring här.

Nr 2 iår skulle fokusera på sparande. Jag skulle spara 60000kr iår. Renoveringen av den nya bostaden tog mycket pengar och energi, så jag har inte kunnat spara så mycket i början på året. Målsättning reviderades på sommaren. Det nya målet var att min nettoförmögenhet skulle vara +- 0. Det gjorde att jag gav mig en chans där.
Idag har jag ca 38000 kr sparade. Miss på ca 22000. Nettoförmögenhet är idag ca - 5800 kr. Lite miss här också, men i september var underskottet 40000 kr mer. Ok inte hela vägen gick det, men jag är otrolig nöjd ändå. Jag har fått flytt och de säger att man behöver bara kontinuitet i 66 dagar för att skapa en vana.

Nr 3 iår var det försäljning av prylar. Jag har sålt prylar, men inte så mycket. Jag har istället kört det mesta till återvinningen, eftersom jag behövde bli av med saker snabbt. Renoveringen av nya stället tog det mesta av min tid och sedan blev det plötsligt bråttom att lämna den gamla lägenhet och inga möjligheter till förvaring.

Ja, jag är glad att vi lämnar 2016 och jag väntar med förhoppning på 2017 med lite bubbel ikväll.

Likes

Comments

Fick en bra och användbar julklapp i år.
Dottern tyckte att jag behöver en sparbössa så att jag kan spara ännu mer än jag redan gör 😊

Likes

Comments