Postad i: Vardag

Begreppet som vänder mitt liv upp och ned . Dödsångest. Att vara rädd för döden, är inte det en sak alla borde vara. Döden, ett mysterium, vad händer efter döden, vad är döden? Det är en av de frågor vi människor inte kan besvara med hjälp av vetenskapen. Döden. Ett begrepp som människan inte kan kontrollera, vi står inte över döden eller ödet för den delen. Vi är maktlösa.

Insikten att vi alla kommer att dö, lämna denna värld är skrämmande. Att mitt liv är begränsat. Att livet på denna planet kommer ta slut för oss alla oavsett om vi vill det eller inte. Vi är vana att kunna styra våra öden i livet men just på den punkten är vi maktlösa, det finns inget som kan rädda oss från det okända.

Det är det okända som skrämmer mig, finns det ett slut vid döden eller lever man vidare. Det känns som om alla dessa teorier om himmelriket är mest en trevlig förklaring om döden, vi är naiva som tror att allt alltid slutar gott. Att vi vågar hoppas att det finns något mer är ganska fånigt, vi människor vill ha allt under kontroll men just denna delen av livet kan vi inte kontrollera, jag tror att det är anledningen till att många hoppas, för att kontrollera den frågan.

Jag lider av en dödsångest som kickar in ibland, inte främst över att jag är rädd för att dö utan vetskapen att alla kommer dö, min familj och mina vänner och att det finns ingeting jag kan göra åt saken. Att jag kommer få leva en del av mitt liv utan min mamma, att inte veta vart hon är eller var hon hamnat. Det känns så sjukt.

Här var lite om döden och dödsångest. Kommer nog en del 2 snart

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur har ni haft det?
Jag har haft en bra dag, det var en kort skoldag i den nya skolan. Inga kurser har börjat, utan de första veckorna är det bara introduktion. Idag så var det bara en massa info om skolan och dess koncept och regler, vi gjorde även gruppövningar / lekar. Jag känner att stämningen inte var lika stel som igår men ännu har ingen riktigt bjudit på sig själv. Vi gjorde även en diagnos i matte idag, jag tyckte att det gick ganska bra även om jag glömt mycket nu under sommaren! Jag småpratar med vissa ibland men har ännu inte hittat en vän liksom. Klassen är skön och jag tror att det kommer bli tre roliga och intressanta år!

Jag är ledig imorgon och ska inte till skolan förens på måndag då treorna och tvåorna är där. Då ska vi ha nån kick-off dag med skolan. Det är mindre nervöst nu än igår, jag känner mig ganska trygg med klassen, är dock mer nervös inför alla treor och tvåor som jag kommer få träffa på måndag.

I helgen ska jag nog bara leva livet, umgås med vänner och softa.

Uppdaterar er snart igen om mitt anonyma liv.

Ha en trevlig kväll ❤️

Likes

Comments

Long time, no see.
Hej alla!
Började gymnasiet idag, första året, första dagen. Jag var riktigt nervös men allt som allt gick det bra! Jag fick mitt schema som faktiskt såg helt okej ut! Imorgon börjar jag vid 10 tiden och håller på till 13.00. Inga lektioner idag eller imorgon. Jag ska gå ekonomi, en linje jag har drömt om länge! Lektionerna börjar inte förens vecka 35, vilket känns bra då den första tiden är ganska spänd. Klassen jag kom in verkade helt okej, jag känner ingen sen tidigare vilket göra hela situationen mer nervös. Jag tycker att skolan verkar bra och ser fram emot att tillbringa tre år där. Imorgon så fortsätter introduktionen och på fredag är jag ledig. Nästa vecka är det kick off Day osv. Jag är fortfarande nervös, och känner mig skakig. Jag ser på framtiden med klassen positiv och jag vill gärna lära känna personerna bättre.

Denna blogg kommer typ vara lite som min dagbok, anonym dock. Ha de bra! ❤️

Likes

Comments

Jag går i Nian i grundskolan och har bara ett par veckor kvar. Jag har inget kvar i de "vanliga ämnena" utan det enda som återstår är dokumentation i bild och slöjd, är inte överhuvudtaget motiverad men, det är väl bara att kämpa på! Jag kom in i gymnasiet preliminärt, men är osäker om jag kommer in i sommar. Är helt slut på skolan, orkar inte tänka mer på gymnasiet det bara resulterar sig i stress. Gjort alla NP färdigt, tyckte det gick bra så ja.

Tänkte göra en Q&A eller get to know me tag så ni fattar mer om vad jag skriver här på bloggen!

Trevlig tisdag.

Likes

Comments

Det gick sådär att börja blogga igen, hur länge höll det? två dagar?

Här kommer jag med ett sista försök på denna skiten (JK) Jag tänkte göra bloggen om mitt liv, mycket mer personlig. Min dagbok online som heter spara?? inte riktigt toppnamnet men helt ärligt bryr jag mig inte. Bloggen kommer vara anonym, för att jag vill det. Jag vill att de som läser denna blogg är omedveten om mitt privatliv, jag vill kunna välja själv hur mycket av mig delar och vad. Det är min blogg på mina vilkor. :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Här är min ekonomi (lol) bucket-list 2017.

- Tjäna ihop mitt första presentkort på någon av de undersökningpanelerna.

- Sälj för över 1000kr

- Köp begagnat

- Göra 10 DIY

- Spara ihop 5000kr

- Nå 1000 läsare på ett inlägg.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej!

Välkommen till min blogg där jag bloggar om mina intressen. Här kommer ni få se rabattkoder, erbjudanden och gratissaker jag tipsar om. Ni kommer även få ta del av mina spartips och min vardag.

Jag har precis börjat spara på riktigt, så här följer ni min resa och får ta del av mitt "gratis" år 2017. Jag är medlem i många undersökningspaneler som jag tänkte berätta om senare. Jag är nybörjare på detta och tar mycket från andra bloggare, t.ex "Rabattfreak" och "skynda_fynda".


Jag hoppas ni kommer tycka detta är kul, som jag.

Fortsatt trevlig dag på er.

Likes

Comments