Hejsan allihopa! Louise som skriver :)

Dagarna flyger förbi och nu är det bara 10 dagar kvar innan vi far hem.
Vi alla börjar få lite hemlängtan och är avundsjuka på allt julmys som ni verkar ha där hemma.

Graderna ligger omkring 16 och det har regnat lite de senaste dagarna. Men idag har vi soligt med lite vindar.

Jag och Sanna hade två lediga dagar tillsammans och då passade vi på att åka iväg ända till Murcia. Vi startade dagen med att gå upp ganska tidigt och göra omelettefrukokst (som vi alltid gör) innan en taxi tog oss till Los Belones. Väl i Los Belones hoppade vi på en buss till Cartagena och där hann vi precis med nästa buss till Murcia busstation. Vi sparade 1350 kronor på att åka buss fram och tillbaka istället för att ta taxi.

När vi kom fram till Murcia slog vi på gps i telefon och gick 20 minuter tills vi kom fram till en spårvagn som tog oss till ett stort shoppingcenter som heter Condomina.
När vi gick till spårvagnen fick vi se mycket utav staden och den är verkligen vacker.


Sanna tog en citrusfrukt från ett träd som hon trodde var en clementin och precis när hon stoppade den i mun kom en man fram och sa att hon inte kunde äta den. Vi tolkade det först som att den var farlig och äta men insåg sen att han menade att det är som att äta en citron, den var inte god alltså. Han följde med oss en bit och berättade massor om sig själv och bland annat att han studerade på universitetet och det verkade som att han tyckte det var kul att träna sin engelska.

Vi shoppade en del julklappar och såklart grejer till oss själva ;) haha men även ett varsitt handbagage i form av en resväska. Detta är välbehövligt då vi tror att alla kommer att få övervikt när vi åker hem :P Två utav oss tjejer hade redan övervikt på resan hit så det blir spännande att se hur detta kommer att gå... :D

Affärerna här i Spanien spelar så fruktansvärt hög musik så det går inte att prata i svenskt normalt tonläge. Man får skrika till varandra om man vill prata och detta gör ju att man blir helt slut efter bara några timmar.
Anledningen till att jag skrev "svenskt normalt tonläge" är för att här i Spanien pratar dom inte lågt med varandra. De skriker även om de bara är en meter ifrån varandra och är ivriga och livliga med sina rörelser. Kulturkrock utan dess like.

När vi kände oss klara så tog vi spårvagnen tillbaka till centrum och gick vidare till busstationen. Buss från Murcia till Cartagena och sedan ny buss till Los Belones. Vi ringde taxi och efter det var vi äntligen hemma igen.

Vi är väldigt nöjda och glada över dagen. Roligt att få se lite mer utav Spanien än bara området vi bor på.

Hoppas ni alla mår bra där hemma så ses vi snart!

Kramar

Precis innan vi kom in i Murcia.

​Citrusfrukterna.

När vi gick från bussstationen till spårvagnen så passerade vi ett stort schoppingcenter som heter El Corte Ingles, väldigt likt NK i Stockholm.

Shoppingcentret heter El Condomina och har två våningar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag har nu prövat på att jobba morgon och eftermiddag, det har varit roligt att få testa på nya arbetstider och det har varit intressant att lära sig mer.

När jag jobbade morgon började jag klockan 07.00, tände alla lampor i byggnaden och satte på all el samt bastun, räknade kassan och förberedde inför dagen. Jag slutade vid 15.30 och det var skönt att få sluta tidigt innan solen hann gå ner.

Poolen öppnar klockan 10.00 och jacuzzin samt gymmet öppnar klockan 08.00 varje dag.

När jag jobbade eftermiddag så började jag 14.00. När klockan var runt 22.00 så stängde vi dörrarna till SPA-avdelningen, räknade kassan, stängde av bastun, elen och lamporna. Det var även skönt att börja sent på dagen vilket gjorde att jag hann sova ut och gymma innan jag började jobba.

Måndag - Fredag stänger poolen klockan 21.30 och jacuzzin samt gymmet stänger klockan 22.00. På helger stänger poolen, jacuzzin och gymmet klockan 21.00.

Jag har även fått inverterat kläderna som finns i shopen på SPA-avdelningen och det var kul att få testa det.

Hoppas att allt är bra med er.

Hälsningar Sanna!

Bilder på utsikten från matsalen tidigt en fredagsmorgon.

Likes

Comments

Hola, Louise här!

Dessa två månader vi spenderar här i Spanien praktiserar jag i reception på det fyrstjärniga Las Lomas Village. Det är en lägenhetsby med över 100 lägenheter och det finns bland annat restauranger, pooler, en tennisbana och en spaavdelning på området.
Mina huvuduppgifter är att checka in och checka ut gäster. Svara på alla deras frågor om exempelvis vart de kan hitta olika saker runt om på resortet och även vad de kan hitta i de närmsta byarna och städerna. Jag ringer ofta efter en shuttle bus som hela dagen skjutsar runt gästerna på området.
Jag har fått lära mig datasystemet och kan det väldigt väl nu. I systemet lägger jag in nyanlända gäster och tar betalt utav de personer som checkar ut.
Om gäster vill ha extra kuddar eller har problem med något i rummet får vi ringa efter housekeeping eller efter en tekniker som kommer och löser deras problem. Eftersom de flesta som jobbar här bara pratar spanska är detta ett väldigt bra sätt för mig att bli bättre på spanska.

Andra uppgifter som utförs är förberedelser inför morgondagen med att göra nycklar till de som ska checka in, göra i ordning om personerna ska spela golf eller har kuponger för att äta på några av våra restauranger.

Mina veckor är väldigt annorlunda eftersom jag fått prova på alla de olika arbetspass som finns. Det passet jag jobbat flest dagar än så länge är 15.30-00.00. De andra passen är mellan tiderna 07.00-15.30, 09.00-17.30 och 11.00-19.30. Jag har alltid två dagar ledigt och de brukar infalla i början utav veckan.

Jag trivs väldigt bra och mina kollegor är väldigt roliga att jobba tillsammans med. Eftersom vi nu går in i en lågsäsong blir det väldigt tyst här i receptionen på en del tider och då sitter vi och diskuterar olika saker och lär känna varandra bättre. Alla i receptionen är duktiga på att lära ut och därför lär jag mig väldigt snabbt.

Min lediga tid spenderas mest i gymmet som ligger tjugo minuter bort om man går. Annars sitter vi tjejer hemma och spelar kort och pratar om allt möjligt.

Likes

Comments

Hej, Sanna här!

Jag tänkte dela med mig lite av vad vi gör på fritiden i detta inlägg. Eftersom vi jobbar olika tider och har olika schema så har alla tyvärr inte lediga dagar samtidigt.

Men när vi väl får lediga dagar så försöker vi att hitta på något, hittills har vi bland annat åkt till Cartagena centrum som vi tidigare har skrivit ett inlägg om. Vi har även åkt till ett shoppingcenter utanför Cartagena, till stranden och till La Manga Gokart.

Vi tillbringar även vår fritid på gymmet och åt att plugga.

Här kommer några bilder som jag tagit med min systemkamera.


Utsikten från personalmatsalen på SPA-avdelningen.

I den andra byggnaden längst ner bor vi i en lägenhet.

Utsikten från terrassen på SPA-avdelingen.

Stranden La Cala på La Manga Club.

Likes

Comments

Hej!

Nu har vi varit här i nästan en månad. Tiden har gått sjukt snabbt och vi har kommit in i alla rutiner.

Jag har tidigare skrivit om att jag varit i banketten och Amapola (frukosten). Nu har jag även fått vara med i Sol y Sombra som är poolbaren på hotellet. Där serverar vi drinkar, snacks och mat. Här har jag fått ta beställningar, servera mat och dryck och vara med lite bakom baren. Sol y Sombra är något helt annat än både banketten och Amapola. Nu när gästerna beställer från en meny så är det mer service vilket är jättekul.

Jag har fått skifta lite bland banketten, amapola och sol y Sombra under de senaste veckorna. Eftersom alla tre är väldigt olika är det roligt att få vara med om allt och lära mig så mycket som möjligt.

Vissa dagar har jag börjat klockan 7 då frukosten öppnar och ibland har jag börjat klockan 9 då det är som mest gäster som äter frukost. Sedan har jag fortsatt dagen i banketten, Sol y Sombra eller stannat kvar i Amapola.

Jag har även fått vara med en snabbis i roomservice. Då jag fått gå ut till olika rum på hotellet med bland annat champagne och mat. De hade ont om folk och mycket beställninga så jag fick rycka in och servera två rum helt själv.

En som jobbade i roomservice visade mig även runt på hotellet och jag fick se royal sviten, en "vanlig" svit och några vanliga rum. Royal sviten är som en hel lägenhet med kök, vardagsrum, sovrum, två toaletter med flera duschar, badkar och bastu och även en stor terass. Denna svit andvänds bland annat av den spanska kungen och det kostar 1000€ per natt att bo i. Det var väldigt roligt att se, att inte alltid bara se baksidan av hotellet.

Tyvärr är lågsäsongen påväg, antalet gäster minskar och de skär ner på personalen. I och med detta kommer även flera restauranger stänga, bland annat Sol y Sombra. Därför är det roligt att jag får vara där så mycket nu när det fortdfarande är öppet. I och med att det inte är lika mycket gäster får vi chansen att få lära oss allt på djupet och få bättre kontakt med kollegorna. Vilket är väldigt kul 😊

Hälsningar Hanna


En bild där man ser lite av hotellet Principe Felipe och även golfbanan framför.

Här är en bild på restaurangen Amapola där vi serverar frukost.

Här är även utsikten från Amapola

Likes

Comments

Hej!

I måndags var vi i Cartagena, vi tog en taxi till Los belones och där efter buss till Cartagena. det blev mycket billigare än att åka taxi hela vägen, men nästa gång ska vi till ett shopping center och då kommer vi åka taxi hela vägen eftersom det blir ungefär samma kostnad, eftersom vi annars måste åka taxi från Cartagena centrum till shopping centrumet. I Cartagena kollade vi i butiker och käkade på en restaurang. Butikerna var ganska lik dom som finns hemma i Sverige och även priserna. Det fanns inte jätte mycket butiker men dagen i sig var mysig. När vi kom tillbaka till lägenheten så hämtade vi upp Louise eftersom hon var tvungen att stanna hemma och plugga till en viktig inlämning. Eftersom jag fyllde år så gick vi till en fin tapas restaurang på området vi bor på. Maten var super god och efter maten så kom dom med överraskning efterrätt och en av servitörerna gjorde ett försök till att sjunga men ingen haka på så han skratta bara.

Hälsningar Emelie

Likes

Comments

Hej!

Likt som Sanna har jag nu gjort min första vecka här på La Manga Club. Jag är i restaurang och servering. De första dagarna var jag i Banketten. Där förbereder vi för alla olika evenemang som hålls på resortet. Vi har bland annat haft bröllop, födelsedags firanden, luncher och middagar. Det jag har fått göra mestadels är att putsa tallrikar och glas men jag har även fått duka, vika servetter och öppna vinflaskor.

Efter några dagar började jag även i frukosten på Amapola som är restaurangen på det 5* hotellet. Först fick jag även putsa glas och tallrikar där men redan andra dagen fick jag vara med i "salongen". Då får jag plocka disk och duka om.

Mina dagar har börjat med att jag jobbar 9.00-11.30 på Amapola i frukosten och sedan har jag fortsatt dagen i banketten tills jag slutat kl. 17.30.

Imorgon ska jag börja i poolbaren som heter Sol y Sombra. Det tror jag kan bli en stor skillnad emot banketten och jag tror det kommer bli väldigt roligt.

Hälsingar Hanna


Likes

Comments

​Hej!

Första veckan på min praktikplats i SPA-receptionen är avklarad och jag trivs väldigt bra, jag börjar oftast klockan 10.00 och slutar 18.30. Det jag får göra är att ta emot kunder, ge dem nyckel till omklädningsskåp, badrockar och flippflops. Jag får visa dem vart gymmet, simbassängen och spaavdelningen ligger. Och jag får även lägga in handdukar i skåpen i tjejernas omklädningsrum och boka olika behandlingar åt kunder. 

De behandlingar som finns är bland annat klassisk massage, ansiktsbehandling, vaxning, manikyr och pedikyr. Innan och efter en behandling finns det möjlighet att använda jacuzzin som består av en varm pool, en kall pool och en lagom varm pool. I Spanien så är det lag på att använda simmössa i inomhus pooler vilket gör att vi säljer väldigt många simmössor varje dag.

Jag har varit ledig i två dagar nu och imorgon börjar jag att jobba igen. Ett inlägg om när jag, Hanna och Emelie var i Cartagena igår och firade Emelies födelsedag kommer att komma upp inom kort. 

Kram Sanna!

Receptionen.

Vattenfallet och en liten shop där man kan köpa träningskläder.

Shoppen med hudvårdsprodukter.

Det finns även en frisörsalong bredvid SPA-receptioen.

Likes

Comments

​Hej!

Idag har Emelie börjat sin första dag på sin praktikplats i golfen.

Vi andra kommer att ha våran första dag imorgon, onsdag. Så idag har vi haft möjligheten att kolla runt lite på La Manga Club. Vi åkte ner till stranden La Cala och badade i det varma vattnet och njöt av den fina utsikten. Sedan åkte vi och storhandlade mat på La Plaza. Väl hemma plockade vi in all mat i kylskåpet och sedan promenerade vi till gymmet som ligger 30 minuter bort. Vi avslutade dagen med en middag i personalmatsalen.

Vädret är behagligt och det är varmt i luften. Nu sitter vi och laddar upp inför morgondagen och vår första praktikdag. Kram från Sanna, Hanna och Louise.

Likes

Comments

Hej!

Tidigt på lördag morgon 15/10 samlades vi tjejer vid Karlstad busstation och åkte buss till Oslos flygplats, Gardermoen. Vi flög till Alicante och därifrån åkte vi buss till hotellet som vi skulle sova på över natten. På söndagen gick vi upp tidigt för att utforska Alicante, vi besökte bland annat en katolsk kyrka och en butik med finurliga och roliga saker. Vi gick även till ett torg där de dansade för att samla in pengar till bröstcancerfonden vilket var väldigt häftigt att se.
Vi lunchade på en italiensk restaurang och åt efterrätt på YoYo som säljer frozen yoghurt. Därefter åkte vi taxi till La Manga Club som tog ungefär en timme.

Det blev en sen middag och vi kröp ner i våra underbart sköna sängar så fort vi kunde.
Lägenheten är otroligt bra och mysig. Vi tror att vi kommer trivas jättebra här!

Vi hörs i nästa inlägg!
Kram från alla oss tjejer Sanna, Louise, Hanna och Emelie.

​Utsikt från flygplanet.

Dansarna på torget.

Taket på ett hotell i centrala Alicante, i bakgrunden ser ni Santa Barbara Castle.

Inne i den katolska kyrkan.

Vi tog en båttur i Alicantes hamn.

Stranden i Alicante.

En vacker rondell med fontän.

Frozen yoghurt.

Likes

Comments