Header

Hejsan,

Nu som ni vet så har jag varit inaktiv på bloggen i typ ett halvår och detta har helt enkelt berott på att när jag började blogga igen så tänkte jag att jag skulle lägga ut ett inlägg om dagen vilket jag helt enkelt inte pallade. Efter att jag inte hade bloggat på en vecka så kände jag att jag ville göra det men det kändes jobbigt att behöva ha en förklaring till varför jag inte lagt ut något på en vecka. Därför valde jag att sluta. Från och med nu så kommer jag att uppdatera minst ett inlägg i veckan. Det har hänt väldigt mycket under tiden jag varit inaktiv vilket jag tänkte berätta mer om i andra inlägg. Som ni säkert såg på de bilder från min sommar så vann jag SM vilket jag kommer prata mer om i ett inlägg, hur resan va, hur Sveidi kändes när vi var inne på banan osv. En annan sjukt speciell grej som också har hänt är att jag lagt Undri i pass, detta kommer jag också berätta mer om i ett inlägg. Hoppas att ni kommer vilja följa min och Undris resa genom 2018 då vi har sjukt stora mål vilket kommer kräva väldigt mycket träning.

Puss & Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som ni märk så har jag inte lagt upp något på ungefär tre månader, hehe. Men nu så tänkte jag bara visa lite bilder från min underbara sommar.

Likes

Comments

Hej, idag tänkte jag berätta hur det gick för mig och Sveidi (Ebba Johannesens häst som jag ska tävla denna säsongen) i Söndags (7/5). I söndags så tävlade jag i Falkenberg med Sveidi och det var våran första tävling. Vi startade V5 först. Han känder super bra på uppvärmningen och även på banan. Innan tävlingen så var jag rädd att han skulle få för sig att slå upp i traven eller att han skulle dra i galoppen. Duktig som har är är så slog han verken över eller stack. Han var super fin i tölten då han gick perfket i form och jag kände även att han var helt taktren. I traven så var jag lika nervös inför varje kunva. Sveidi ville gärna ta inner spåret i kurvorna vilket kunde leda till att slåg över till galopp ännu lättare. Som jag sa innan så slåg han aldrig över och han rollade inte ens. Jag känner dock nu i efterhand att jag skulle kunna ha drivigt på honom lit mer på långsidan. I skritten så kände jag att han kanske hade lite hög form men jag hade bra tempo och har var lugn så jag är ändå nöjd. Jag var även lite nervös att jag skulle fatta fel galopp men nör det var dagsför galopp så hade han rätt. Efter att jag hade ridigt galopp i ungefä två varv så blev jag osäker på om jag ens hade rätt galopp så då lutade jag mig åt höger vilket förvirrade honom så att han bytte till höger galopp när han igenklitg skulle haft vänster galopp. Efter att jag hade ridigt höger galopp så bytte vi galopp säker tio gånger för att både jag och Sveidi var lite förvirrade. Trots fel galopp så var jag super nöjd över honom, kunnde inte varit nöjdare. Vi fick poängen 5,6 , 5,4 , 5,1 , 4,9 , & 5,2 tror jag, inte helt säker. Om jag skulle haft rätt galopp så skulle vi inte haft under 6,0 från någon dommare, det stod på komentarerna att det drog ner 3 poäng i galoppen när vi hade fel. Jag slutade på en första plats. Vi startade T8 bara 20 minuter efter V5 så han han bara få gå in i boxen innan det var dax att ta ut honom igen. På uppvärmningen så känndes han bra men han var väldigt trött. När vi kom in på banan så kände jag att var megatrött och det förvåran mig att han orkade hela. Han hade inte så bra form som han hade i V5. Ungeför 30 meter innan vi skulle sakta av till skritt och byta varv till höger varv så kom en kurv där han inte orkade tölta mer så han slog över till trav några steg. Detta ledde till att han var mycket travtaktig i tölten i höger varv. Vi fick poängen 4,8 , 5,1 , 5,5 , 5,3 & 5,2 tror jag. Där slutade vi på en andra plats och jag är jättenöjd över dagen. Jag SM kvalade i T8. Jag lärde mig även mycket. Super stolt över kingen.


(har inga bilder från när jag rider)

Likes

Comments

​Hej, i lördags tävlade jag GDT (Gaedingakappni) på Örbyhof med Undri. Det gick rätt dåligt i uttagningen och de gick helt ok i finalen. Mitt program i uttagningen var kort tölt, ökad tölt, trav, galopp, skritt och ökad tölt i slutet. Han var riktigt het och han gick inte alls bra. I traven så gick han över till galopp och i båda ökade tölt så rollade han. Vi fick poängen 7,660 i slut poäng. Jag var trea in i finalen. När jag och Undri kom in på banan så hann vi skritta ett halvt varv och sen skulle Undri jävlas. Han stegrade lite och vände snabbt. Som tur så vände jag tillbaka Undri snabbt så att vi kom på rätt håll. Programmet började stacks efter Undri hade varit dum så vi blev inte diskade. Som jag skrev innan så gick finalen helt ok. Han var rätt het i finalen också men han gjorde det han skulle. Kommer inte riktigt ihåg vad för poäng jag fick men jag tror att jag fick typ 7,89 i slut poäng. Jag slutade på en första plats. Detta var inlägget om Undris tävlingsdag och imorgon så kommer ett inlägg om hur de gick med Sveidi. POK!

Likes

Comments

Hej babes, idag kommer det inte bli ett jätteroligt inlägg med tanken på att det inte hänt så mycket i mitt liv sen igår. Igår em så tåg jag tåget till Båstad för att rida Sveidi. Det gick jättebra att rida honom och det var även kul att träffa Kalle igen. Jag tror inte att jag nämnt att vi lämnat Kalmar till Ebba. Det har vi gjort för att nu när Julia är sjuk så kan hon ju inte rida och jag tycker det är svin tråkigt att rida Kalle och Ebba sa att hon gärna kunde sköta honom i ca två veckor. Jag vet inte om det kommer ett inlägg ikväll också. Jag ska rida Undri idag och mest trava och galoppera. Imorgon är det tävling men jag kommer antagligen inte kunna skriva om tävlingarna i helgen förens på måndag för att det kommer vara en väldigt stressig helg. Det var allt för detta inlägget, POK.

Likes

Comments

Hej! Som jag skrivit i tidigare blogginlägg så var jag hos Lovisa Nilsson i helgen. Jag tog med mig både Undri och Kalmar dit. Jag åkte dit i fredags och kom hem i måndags, både jag, Undri och Kalle har haft det jättebra. Vi har ridigt långa turer på tre hela timmar och galopperat så många gånger så att det inte ens går att räkna. I helgen så ska jag tävla Undri på ett GK-kval på Örbyhof och jag ska även tävla Sveidi för första gången på söndag på falki vår. För er som inte vet är Sveidi Ebba Johannesens hingst som jag fick möjlighet att tävla denna säsongen. Jag tränade Undri för Illugi i tisdags och det gick super. Illugi är min tränare. Det var allt för detta inlägget så nu ska ni få se lite bilder ifrån helgen. Puss & Kram <33

Likes

Comments

Igår så red jag inte någon av hästarna, utan jag longerade bara Kalle medans Undri fick vila inför helgen. Som jag nämnde i mitt förra inlägg så ska jag till Lovisa med båda hästarna i helgen. Lovisa är min bäsavän, hon bor på en stor gård i Perstorp & vi lärde känna varandra genom att träffas på massa islandshäst tävlingar. Jag åker till henne idag och åker hem på måndag. Jag kommer antagligen inte blogga dessa dagarna jag är hos Lovisa men på måndag kommer det komma upp lite bilder från helgen och även ett inlägg. POK

Likes

Comments