​Eftersom vi var borta på prao i två veckor har vi tappat lite tid. Men det har vi tagit igen. Vi är nu alldeles snart klara med vårat fordon. Under tidens gång har vi stött på många hinder - som både lett till de positiva och negativa. Till exempel har fordonet varit för tungt, högt och för långt. Vi har nu förbättrat detta och fått ett bra resultat med ett fordon med rätt höjd, tyngd och längd. Vi försökte konstruera olika typer av fordon och vi har nu hittat det som fungerar bäst för oss. Några smådetaljer finns det kvar att jobba på imorgon, därav ingen bild på slutprodukten just nu. Istället får ni en fin bild tagen under lektionen. Med detta sagt är 8E mer än redo för tävlingen på torsdag. 

8E

#teknikattan

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det bara två dagar kvar till tävlingen och vi håller på att förbättra vårt fordon som drivs av en fjädermotor genom att försöka ge bilen mer kraft så den kommer över trappan. Vi testar den i våran bana.
8E
#teknikattan

Likes

Comments

Vår dedikerade tekniklärre Mansur stöttar oss genom att köpa in material och maskoten Ankan, aka vår reservplan!

8Ej

#teknikattan

Likes

Comments

Våra saknade fjädrar är nu här! Nu är vi äntligen påväg in i mål med fordonet. Vi har fått vårat fordon att komma förbi de två första hindrena, men vi fortsätter att kämpa för att få den vidare så att den kommer i mål.

8E

#teknikattan

Likes

Comments

Hej på er!

Efter tre veckor borta från skolan på praktik och påsklov har vi nu kommit tillbaka och ska äntligen börja med vårat terrängfordon.
Här kommer några av våra många ideer.

Vi har skissat och tänkt vad vi ska göra under två lektioner. Nu börjar vi med utförandet av terrängfordonet.

Vi har bl.a. funderat på vilket typ av material fordonet ska vara gjort av och vilken typ av drivkraft som ska driva fordonet framåt.

Våra knep är att försöka bilda ett så lätt fordon som möjligt med hyfsat stora hjul.

Vi har diskuterat olika alternativ på motorer bl.a. en pullback-motor och fjädermotor.

Fortsättning följer...

8E

#teknikattan

Likes

Comments

Vi på Spånga Grundskola 8E har gått vidare i Teknikåttan och har nu fått i uppgift att bygga ett terrängfordon som ska färdas genom en bestämd bana och nu har vi byggt en testbana som ni kan se hur vi gjorde steg för steg och även resultat.

Vi ska nu ha prao i 2 veckor och sedan påsklov så bloggen kommer ej vara så uppdaterad de närmaste 3 veckorna.

8E

#teknikattan

Likes

Comments