Den 28 maj åkte jag tillbaka till Sverige då jag skulle till distansskolan för en obligatorisk tenta i idrott samt labba i biologi och fysik!
Jag sov över i Stockholm hos Magnus och Monika lördag och söndag, på måndag åkte jag ner till skolan i Torsås. Det har varit mycket resande för min del på senaste tiden men den enda resan som behöver göras nu är den tillbaka till Italien! 🇮🇹
Idrottstentan gick jättebra och just nu väntar jag på att idrottsläraren ska sätta ett slutbetyg på kursen!
Labbarna gick också bra men först och främst hade jag inte haft biologi sen i julas och fysik suger jag på..
Snart ska jag även ha min muntliga examination i mina resterande kurser, filosofi 2, fysik 2 och biologi 2. Sen är det min tur att ta studenten!! 🎉🍾

Idag är det nationaldagen i Sverige och Leila sjöng med kören på hembygdsgården, ikväll ska jag äntligen få se henne spela fotboll! Det ska bli spännande!⚽️

Efter idrottstentan som varade nästan 4 timmar!💪🏽

Nationaldag🇸🇪

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lördag den 21 maj var det min födelsedag!
Det firade jag och pappa med att gå ut och äta med nära och köra på restaurangen "Il Teatro" i Florens. Mycket gott att äta och mycket trevligt sällskap!
Dagen före firades min födelsedag (fast inte innan midnatt) med vännerna ❤️ och var då och åt på restaurangen zerozero 00.
Som födelsedagspresenter fick jag en bikini, en TomTom runwatch(!!), träningsoutfit, ett armband, en plånbok och ett snyggt paraply med ett praktiskt fodral!
Otroligt nöjd med min födelsedag 💫❤️

Friends ❤️

Happy birthday 😘🎁

Likes

Comments

Jag är verkligen glad att ha den pappa jag har. Visst, vi har inte alltid funnits där för varandra, men när vi varit tillsammans har det varit som om vi aldrig varit ifrån varandra.
Igår, den nittonde var hans födelsedag och jag började med att kliva upp kl 6.30 tillsammans med Riccardo för att göra en kaffe, jordgubbar och tårta med ljus att ta med till sängen och sjunga för pappa. Han blev otroligt glad och sedan åt vi alla tre frukost tillsammans ❤️
På kvällen åkte jag och pappa till i Gigli för att shoppa kläder och skor som jag ska ha på mig ikväll för att fira MIN födelsedag och imorgon kväll då jag och pappa ska fira våra födelsedagar tillsammans!
Efter shoppingen bjöd jag pappa på sushibuffé! Väldigt uppskattat! Mycket mat som man blev helt lagomt mätt på. Det är skönt att inte bli proppmätt, hahah!

Skolan har också gått bra den här veckan, jag fick tillbaka ett fysikuppdrag som jag fick B på och ett Filosofiuppdrah som jag fick ett A på! Bara att kämpa vidare!

Sophie Gallo

Sushi 🍣

Pappa och jag

Likes

Comments

Idag har jag känt mig rätt så problemfri. Jag skickade in två uppdrag och ett har jag redan fått betyg på, ett bra betyg!
I och med att jag känt mig problemfri tog jag mig tid till att städa. Sedan var det dags för en springtur på 5 km.
Idag är det onsdag, då får jag se Riccardo igen ❤️
Jag kan idag gå och lägga mig lycklig och med gott samvete!

Sophie Gallo

5 km

Likes

Comments

Den här veckan som varit har inte varit den bästa. Jag har fått reda på de människor som verkligen bryr sig om mig, samtidig som jag har känt vem som verkligen står mig nära och som jag verkligen älskar. Jag har fått reda på att Sverige inte är där jag hör hemma och jag känner att jag för en gång skull har gjort det rätta valet, att flytta tillbaka till Italien.

I augusti bytte jag från Slottegymnasiet till en underbar distansskola som har fungerat alldeles perfekt för mig, Korrespondensgymnasiet. Där har jag lärt mig att ha eget ansvar, att ha diciplin och att verkligen utföra mina gymnasiekurser som man ska. Jag har lämnat Sverige och gamla vanor och ovanor. Jag har lämnat en skola som jag inte trivdes i där jag blev illa behandlad psykisk av klasskompisar och lärare. Jag är mycket lyckligare nu. På den här fantastiska distansskolan. Lärarna är alltid tillgängliga, de har alltid tid för en lektion, man har roligt tillsammans, man pratar, man skojar, man funderar och argumenterar tillsammans på ett sätt som är omöjlig på en vanlig skola. Och bäst av allt- man få så otroligt mycket peppning och stöd! Jag har höjt mina betyg på mina resterande kurser så som jag aldrig skulle ha gjort om jag hade varit kvar på min gamla skola.


När jag flyttade tillbaka till Italien var det min familj som jag skulle sakna mest. Även mina vänner, men såhär ligger det till. I grundskolan var jag och mina vänner en grupp som alltid höll ihop. Vi gjorde så mycket tillsammans. Sedan, när det var dags att gå på gymnasiet, splittrades alla. Alla valde en väg till sin framtida dröm eller ett intresse de hade, jag också. Jag valde att gå Naturvetenskapslinjen för min stora dröm är att bli veterinär. Några kompisar skulle gå på samma skola, men inte i samma klass, utom en stor vän som hade samma dröm som mig. Vi lovade att stötta varandra och att vi skulle klara det här tillsammans. De här tre åren skulle gå fort! Jag hade stöd i klassen och jag skulle se mina vänner på helgerna för att umgås och ha middagar tillsammans och prata hela kvällarna så som vi alltid hade gjort.

Vi kan säga att det inte precis var så det gick till slut..

När andra året började hade mina vänner blivit allt mer upptagna med sina liv, skolan tog upp mycket tid och när de väl kom tillbaka ville de spendera helgen med sina familjer. Jag hade inte stödet från mina vänner i klassen längre. De spenderade tid med mig bara för att de inte hade någon annan.. Jag blev ensam.

Detta slog mig väldigt hårt.. Hade jag gjort något fel? Varför lämnade alla mig? Jag började isolera mig och enligt vissa har jag varit elak. Men det är inte mitt fel? Jag var inte såhär förut. Allt blev bara värre, skolan började gå dåligt, jag trivdes inte i klassen och lärarna märkte det men gjorde inget. Därför tog jag allt i egna händer. Genom att söka på olika alternativ hittade jag till slut Korrespondensgymnasiet och i augusti 2015 började jag studera på distans. Jag flyttade till Italien till min pappa och till min pojkvän.

Kunde inte ha varit lyckligare.

Kan inte vara lyckligare.


När jag bytte skola hade jag fått lovat för mig att jag skulle gjort utspringet med min gamla klass på Slottegymnasiet, lärarna, klasskamraterna och rektorn var okej med det. För en vecka sedan får jag reda på att det tydligen inte går, det är emot skolans policy. MEN VARFÖR HAR NI SAGT JA HITTILLS ERA DUMMA IDIOTER??

Jag får nu inte fira min student på något traditionellt vis vilket jag varit väldigt ledsen och besviken över. Jag valde att byta skola för mitt eget bästa och fått sagt till mig att jag är välkommen att fira utspringet på min gamla skola då distansskolan inte firar någon "riktig" student. Jag hade planerat att min pappa och min pojkvän skulle vara med på den här stora och oförglömliga dagen men alla planer gick i kras..

Nu har jag skrivit av mig lite men det jag vill säga är att jag är väldigt besviken över Slottegymnasiet och att jag nu är väldigt lycklig över att jag lämnat den där skolan och att jag aldrig vill åka dit nå mer efter hur de behandlat mig fram tills nu.

Samtidigt som jag vill säga att man som vänner inte ska gå och prata skit om andra vänner bakom deras ryggar. Det är precis vad några av mina vänner har gjort. Jag är glad att ha de vänner som sagt till mig att de finns här för mig för jag kommer alltid att finnas för dem. Jag är ledsen över det som hänt och att det gått så långt, men det hade lätt kunnat undvikits och gått att lösas mycket tidigare bara man hade pratat med varandra.

Jag tänker nu blicka framåt, om ett par veckor åker jag tillbaka till Sverige för att tenta och labba i några kurser direkt på Korrespondensgymnasiet, sedan ska jag åka upp till min familj där jag ska fira min student tillsammans med min fina släkt och inte på Slottegymnasiet. Sedan ska jag klarna upp några saker med mina vänner och sedan är jag redo att avsluta min gymnasietid och åka tillbaka till Italien och njuta av min frihet. Jag bara längtar att äntligen gör någonting som jag verkligen gillar att göra.

Distansplugg

Florens min hemstad.

Likes

Comments