Hade en drömmig helg på Singö med mina finaste. Känt 0% stress och vi har bara gjort vad vi känt för. Vi fick den finaste utsikten, den sista bilden är helt utan redigering/filter! Vi har bara strosat runt i mjukiskläder, inget smink, tjejer ni fattar.

Xxx, Amanda

Gillar

Kommentarer

Har bakat bullar på landet i helgen och finns det något godare än hemmagjorda bullar? Roy Fares kan han, detta recept är hans från köket.se. Recept:

Vetedeg:
30 g jäst
250 g mjölk (2,5 dl)
570 g vetemjöl (9,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
5 g kardemumma, mald
90 g strösocker (1 dl)
55 g ägg (1 st)
110 g smör, rumstempererat
1 ägg, till pensling
pärlsocker, att strö på

Kanel och mandelfyllning

200 g Mandelmassa
10 g vaniljsocker (1 msk)
30 g kanel (0,5 dl)
150 g smör, rumstempererat

Sockerlag
150 g vatten (1,5 dl)
95 g strösocker (1 dl)

Gör så här:

  1. Smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen, slå över jästen och blanda runt.
  2. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
  3. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 minuter.
  4. Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Tillsätt smöret lite i taget tills du har en slät fyllning.
  5. Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer hög än bred då den ska vikas i mitten. Bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och vik degen dubbelt, sporra ut remsor som du tvinnar till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle. skiva till lagom stora bullar, lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar.
  6. Blanda under tiden samman vatten och socker i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan.
  7. Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 9-11 minuter, dom ska få en fin gyllenbrun färg.
  8. Precis när bullarna kommit ut från ugnen penslar du dom med sockerlagen. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.

Xxx, Amanda

Gillar

Kommentarer

Det här var det sjukaste! Jag älskar ju popcorn och dom här har en perfekt bliss point av sött och salt!
Jag såg det här receptet på Wellotekets instagram och det blev så bra!

Popcorn bollar:
ca. 10 dl poppade popcorn
10 hackade dadlar
1-2 msk nötsmör (Jag hade cashewsmör)
Lite vaniljpulver
Salt
Valfritt: Choklad att ringla över

Mixa allt utom popcornen till en slät smet. Lägg ner popcornen och mixa några gånger tills du får så stora/små bitar du vill ha. Forma sen till bollar eller lägg allt i en panna och kyl, sedan skär i bars och sen ringla över lite choklad.

Ni kommer inte bli besvikna!!!

Xxx, Amanda

Gillar

Kommentarer