Inlagd på sjukhus - att vara patient

Allt började i fredags kväll efter jobbet då jag kände att jag inte mådde riktigt väl men jag kunde heller inte sätta fingret på vad som var fel. Somnade tidigt och vaknade utan någon direkt aptit vilket verkligen inte är likt mig. Begav mig till Halmstad Fältrittklubb för att hjälpa mitt kusinbarn på tävling. Hon var jätteduktig och både hon och ponnyn utvecklas något enormt för varje gång jag ser dem.

Väl hemma hade jag börjat få ett diffust obehag i magen och kände mig inte riktigt pigg. Bäddade ner mig en stund i soffan innan jag begav mig till mamma för att tillsammans ta stallet och sedan ha en mysig kväll med god mat. Men när jag beskrev mina symtom tyckte hon vi skulle åka in och ta lite infektionsprover, och om de var okej kunde vi släppa det och fortsätta våra planer. Både mamma och jag är sjuksköterskor så vi tyckte både två att det var en bra plan. Det skulle ju troligtvis inte visa något ändå...

Men det var precis tvärt om. För som är medicinskt intresserade hade jag ett CRP på 110 och även LPK var förhöjt. Träffade en läkare som skrev remiss till kirurgakuten. Så där sprack del i ett i vår planering. Men vi tänkte att de nog skulle sätta in mig på antibiotika och så fick jag komma hemåt. Men med mina diffusa symtom och höga infektionsprover så höll läkarna inte riktigt med mig. Så istället lades jag in på observation. Med tårar i ögonen kördes jag upp till avdelningen. Det blir lite speciellt när man känner en stor del utav personalen också. Trodde detta skulle vara jobbigt men de var precis tvärt om!

Så från att vara van vid att ha koll på provsvar, undersökningar och planering fick jag nu prova på att vara patient. Personalen på avdelningen skall verkligen ha en eloge! Helt fantastiska sjuksköterskor och undersköterskor. Men de var jobbigt att inte veta planeringen. Hela tiden snurrade akut operation av blindtarmen i mitt huvud och jag hade svårt att sova den natten. Hade turen att få ett enkelrum så jag kunde vara lite för mig själv. Och så jobbade sambon samma helg 3 våningar ned så han kunde hälsa på. Även om jag låg inne ett dygn så kändes det betydligt längre.

Nu, 4 dagar efter symtomdebut har proverna äntligen börjat vända. Ligger i horisontalt läge i sängen och arbetar lite med Mary Kay. Men i övrigt blir det mest vila och serie samt sociala medier som underhållning. Är fortfarande ganska trött och tagen. Och vad var det då jag har varit sjuk av? Det är fortfarande oklart och troligtvis inte något vi får svar på...

Rättligheter till bilden: http://www.expressen.se/gt/fick-ga-med-fraktur-ett-halvar---efter-lakarmiss/

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229