Det var nu väldigt länge sedan jag skrev här, datumet var då 12 Juli och vi fick se första bilden på det som komma skall. Och det är just med anledning av detta som jag så smått kommer börja blogga igen. För att kunna dokumentera vägen fram till att vi förhoppningsvis har ett välskapt föl med spännande stam!

Idag är det 130 dagar kvar till beräknad fölning och planeringen pågår. Semester är inplanerad för att kunna vaka. Annars är det mycket som behöver ordnas. Körkorten räcker bara till en häst så B96 skall tas, och nytt släp behöver ordnas för att matcha nya bilar och en häst till. Även om vi haft fler än 1 häst tidigare vid flera tillfällen har vi aldrig behövt lasta båda. Men för exempelvis fölvisning och ev veterinärbesök behöver vi uppgradera oss.

Hur mår då Elvira? Ja, hon har aldrig varit mer harmonisk och nöjd. Svårt att tro nu hur stökig denna damen faktiskt har varit en gång i tiden. Även om hon börjar bli till åren så hoppas vi att detta ska bli fölet vi har väntat på med spänning under flera år. Elvira har en bra stam och har en fantastiskt uppfödare, dessutom är MrVain en lovande hingst, som är oerhört populär i år. Han stam är absolut det jag söker efter.

Ovan ser ni Elviras pappa Electro tillsammans med Peter Eriksson

Mr Vain som Elvira är betäckt med.

Och Mr Vains pappa Diarado

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Länge sedan jag skrev något nu men de har inte hänt mycket på sistone. Men idag har vi varit på dräktighetskontroll med Elvira, och vet ni vad? Som det ser ut nu blir det ett föl efter Mr Vain 2018!

Nästa bra händelse är att Arvid Dahl, på häst från samma uppfödare som Elvira idag vann childrens totalseger i Falsterbo!

Just nu sitter jag på Bromma Flygplats i Stockholm och väntar på anslutningsflyg till Visby för några dagars semester på Gotland!

Håll nu tummarna för att dräktigheten fortsätter problemfritt!

Likes

Comments

Äntligen hemma igen efter en tur till seminstationen och betäckning med Mr Vain! Nu håller vi tummarna för återbesöket den 12 juli!!!

Likes

Comments

Först och främst en Glad midsommar till er allihopa !

Idag har vi lämnat Elvira på Tollsbo Gård för betäckning med Mr Vain. Tyvärr blev det inte mitt förstahandsval med Mr Vain har funnits med i tanken sedan jag först hörde talas om honom. Så nu skall damen vara borta några dagar och så hoppas vi att hon är dräktig när hon kommer tillbaka.

När hon var lämnad och släpet parkerat tog vi en spontantripp lite snabbt och lätt till Gekås Ullared. Lite småsaker som behövdes handlas och jag passade på att köpa lite material till Mary Kay sommarmingel som jag skall ha tillsammans med en kollega fram över! En mycket rolig och givande hobby! Tappade en stor del av mitt sociala umgänge när jag tvingades sluta träna och tävla på grund av både min rygg och Elviras skada. Så det är roligt att bredda sitt sociala nätverk igen!

Nu ska jag vila en timme och sedan blir det att fira midsommar med våra kära vänner! Var rädda om er därute! Varannan vatten, minst! 🌸

Likes

Comments

Så nu har jag smält sorgen över att det inte blir ett föl efter Copycat men istället har vi nu en ny plan. Och på onsdag skall vi bege oss iväg för ny undersökning och planering inför framtiden så får vi se om de blir ett annat litet föl istället!

Denna veckan är jag ledig från jobbet och ägnar mig istället åt min hobby med Mary kay. Jättekul med det sociala som de ger mig, förlorar ju mycket av det när man inte längre tävlar och tränar. 🌸

Likes

Comments

Allt började i fredags kväll efter jobbet då jag kände att jag inte mådde riktigt väl men jag kunde heller inte sätta fingret på vad som var fel. Somnade tidigt och vaknade utan någon direkt aptit vilket verkligen inte är likt mig. Begav mig till Halmstad Fältrittklubb för att hjälpa mitt kusinbarn på tävling. Hon var jätteduktig och både hon och ponnyn utvecklas något enormt för varje gång jag ser dem.

Väl hemma hade jag börjat få ett diffust obehag i magen och kände mig inte riktigt pigg. Bäddade ner mig en stund i soffan innan jag begav mig till mamma för att tillsammans ta stallet och sedan ha en mysig kväll med god mat. Men när jag beskrev mina symtom tyckte hon vi skulle åka in och ta lite infektionsprover, och om de var okej kunde vi släppa det och fortsätta våra planer. Både mamma och jag är sjuksköterskor så vi tyckte både två att det var en bra plan. Det skulle ju troligtvis inte visa något ändå...

Men det var precis tvärt om. För som är medicinskt intresserade hade jag ett CRP på 110 och även LPK var förhöjt. Träffade en läkare som skrev remiss till kirurgakuten. Så där sprack del i ett i vår planering. Men vi tänkte att de nog skulle sätta in mig på antibiotika och så fick jag komma hemåt. Men med mina diffusa symtom och höga infektionsprover så höll läkarna inte riktigt med mig. Så istället lades jag in på observation. Med tårar i ögonen kördes jag upp till avdelningen. Det blir lite speciellt när man känner en stor del utav personalen också. Trodde detta skulle vara jobbigt men de var precis tvärt om!

Så från att vara van vid att ha koll på provsvar, undersökningar och planering fick jag nu prova på att vara patient. Personalen på avdelningen skall verkligen ha en eloge! Helt fantastiska sjuksköterskor och undersköterskor. Men de var jobbigt att inte veta planeringen. Hela tiden snurrade akut operation av blindtarmen i mitt huvud och jag hade svårt att sova den natten. Hade turen att få ett enkelrum så jag kunde vara lite för mig själv. Och så jobbade sambon samma helg 3 våningar ned så han kunde hälsa på. Även om jag låg inne ett dygn så kändes det betydligt längre.

Nu, 4 dagar efter symtomdebut har proverna äntligen börjat vända. Ligger i horisontalt läge i sängen och arbetar lite med Mary Kay. Men i övrigt blir det mest vila och serie samt sociala medier som underhållning. Är fortfarande ganska trött och tagen. Och vad var det då jag har varit sjuk av? Det är fortfarande oklart och troligtvis inte något vi får svar på...

Rättligheter till bilden: http://www.expressen.se/gt/fick-ga-med-fraktur-ett-halvar---efter-lakarmiss/

Likes

Comments

Just nu är jag i en bloggsvacka och tänker att det får vara så. Kommer skriva sporadiskt en period då jag känner att jag inte direkt har något att skriva om. Betäckningen går inte som planerat och vi går nu in på plan B. Utöver de så gav inte artikeln i tidningen hästfocus det resultat jag hoppades på gällande kampanjen emot vikthets så just nu tar jag ett steg tillbaka och samlar kraft.


Likes

Comments

Först och främst är det två personer som verkligen förtjänar att uppmärksammas! Ingela och Riccard ❤️ Vad hade jag gjort utan er! Igår när jag var på jobbet så löste de så Elvira kom ner till Gränsbo för kontroll!

Tyvärr var det återigen vätska och hon var inte tillräckligt öppen för baktprov... tycker att jag börjar känna igen detta nu. Vill bara få gjort ett andra försök så att jag sedan kan sammanfatta läget och eventuellt gå över på plan B! Men de känns väldigt tråkigt just nu och dagens väder stämmer bra in med mitt humör 😢

Likes

Comments

Visste ni att det finns en produkt på marknaden som verkligen kan underlätta för oss i stallet? Ni vet när man skulle behöva en krok tillfälligt, något att hänga upp på på tävlingsplatsen? Precis de kan ni använda swedhook till!

Likes

Comments