Hej hopp!

När jag hoppade på buss 169 mot Lund igår kväll inför natten på jobb så la det en metro på sätet. Tänkte att jag kunde ju läsa horoskopet när den ändå la där.. Ibland stämmer det så bra att man nästan blir rädd! Där stod "Låt inte en motgång få dig att slå något speciellt ur hågen - allt talar för att din tur kommer" (!!!) Hahaha så passande med tanke på att inseminationen inte funkade och vi ska påbörja en ny behandling om 1 månad, läskigt :')

Nu ska jag sova! ska bli så himla skönt då jag sov mega dåligt igår. Var nog orolig i själen för vaknade var 30e minut (zzzz) Hoppas de blir en bättre och mer sammanhängande sömn idag!

Ha en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


God morgon säger jag! Jag vaknade egentligen första gången kl 13. Men då hade jag bara sovit i 4,5 timmar och det är ju alldeles för lite när man ska jobba ytterligare nätter! Lyckades efter många om och men somna om igen och vaknade kl 17, mycket bättre! :)

På mitt jobb på Lunds sjukhus jobbar vi 3 skift. alltså, dagpass, kvällspass och nattpass. Allt inbakat på ett schema på 10 veckor. Jag har mina 10 nätter på en period på 14 dagar... jobbar 3 nätter, ledig 2, jobbar 3 nätter, ledig 1 och sen jobbar jag 4 nätter innan jag går av och fortsätter på mina dag och kvällspass igen i 8 veckor. Denna perioden har jag även tagit ett extra pass under en av mina lediga dagar (alltså på fredag) När man jobbar natt så är man inte ledig när man är ledig 1 natt, för du går av på morgonen och sen går du på kvällen dagen efter. Dom håller dock på att lägga om schemana så att vi som jobbar 3 skift ska få de lite bättre :)

Jag tycker det här med att jobba 3 skift är lite bakåtsträvande.. Det kan omöjligt vara bra för kroppen att jobba på detta sättet. Men när vi skulle börja i aug så sa chefen på arbetsintervjun att "så jobbar man på hela sjukhuset" vist sa jag, van nattarbetare som jag var efter en 3 årig nattjänst inom äldreomsorgen i Malmö kommun. Men man blir ändå mer sliten än man tror av att jobba på detta viset.

Annars trivs jag bra på vår akuta geriatriska avdelning där vi vårdar våra multisjuka gamlingar.

Nu väntar jag på att Micke ska komma hem så vi kan käka lite... Detta eviga ätande. Att man varje dag måste komma på en måltid är inte så lätt för en fantasilös kvinna som mig, helt blind när de gäller mat.

Och just det! Mina små killar fick en sovplats till vår hylla vi har i hallen! Så nöjda dom blev!


Ha en bra kväll och natt! Det ska jag ha på jobb med 2 härliga kollegor och 10 härliga patienter!

Likes

Comments
God kväll!

Just nu sitter jag på jobb och har en stund över! Eftersom jag är något som kallas klara-registrerare (även miljö-ombud) så är det min uppgift att registrera in alla miljöfarliga och brandfarliga ämnen i systemet. Det finns på alla rummen.... och vi har många rum här på avdelningen... Då det är första gången jag gjorde det hoppas jag att det blev rätt :') haha :) Jag sammarbetar med min kollega som är brandombud, men stackarn har trillat och skadat axeln så han är hemma och kryar på sig just nu!Annars idag har jag äntligen orkat städa av min egen garderob, Var en fight med katterna efter jag hade sprayat garderoben med radar spray.... Det osar en stund efter att man sprayat, speciellt om man heter Sophie och får för sig att man måste använda ordentligt för annars fungerar det inte hahahah.... Fighten var för att hemma hos oss får vi INTE ha några stängda dörrar! Alla måste vara öppna alltid :') Så de var ett stort tålamodsprov katterna körde med idag, lika bestämda alla 3!
Och när jag gjorde min frukost i morse bestämde jag att göra något gott, så det blev våfflor med banan och chokladsås! Jäklar så gott det var!

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag också!Nej

nu får de räcka för denna gången, har lite mer jobb att fixa. Inger registrerande men fylla på o lite sånt. Sov gott, det ska jag göra när jag kommer så långt! Slutar 07.15.

Likes

Comments

Hej!

Då jag aldrig direkt har bloggat förr så vet jag inte riktigt hur man gör detta så jag tänker att jag bara börjar.

Mitt namn är Sophie, jag bor i Malmö med min sambo Micke 30 år och våra 2 katter Zeus 7 år och Poseidon 3 år. Jag jobbar som undersköterska på lund univ-sjukhus på en akut äldrevårdavdelning (ÄVA) nyöppnad sedan aug 2016.

Den största saken som driver mig till att börja blogga är en kamp jag och min sambo går igenom just nu, eller ja sedan aug 2013 faktiskt. Vi är ett av paren som är dom 15% som ej kan få barn på egen hand. Ofrivilligt barnlösa utan förklaring kallas det. Det ska gå säger doktorerna, men de gör ej det.

den 26 jan gjorde vi vår 3e och sista insemination, den funkade inte heller. Ringde in det negativa gravtesten från i lördags till RMC här i Malmö idag. Sjuksköterskan skulle skicka hem papper om hur IVF fungerar då de e nästa steg på processen. Hon sa att man kan bli nekad upp till 2 gånger om de e många som ska göra de de kommande 2 månaderna. Denna eviga väntan är de som tär mest. 3,5 år har de hunnit gå. Förstår inte vart denna tiden har tagit vägen. Men nog om de just nu

Ett annat projekt som jag har här hemma just nu som även distraherar bra, Jag har fått klädesmalar i mina garderober så de har varit stortvätt här i 2 dagar (och då har jag ingen egen tvättmaskin! 😓) Tvättat alla kläder i 3 garderober, skulle egentligen behöva tvätta lite fler men nu har jag ju inte möjlighet att boka fler tvättider då man tydligen bara kan boka 7 per månad. Har hunnit fixa Mickes garderob, dammsugit, sprayat med radar spray och tvättat av den så hoppas att dom är döda. senare idag blir de att börja med min garderob och sedan linneskåpet. Passade även på att tvätta alla hängarna. Men längtar till jag kan ta in alla våra kläder från balkongen igen!

Nu ska jag iväg och hämta ut paket då våra saker till katterna äntligen kommit, så dom kan få hoppa upp på vår hylla i hallen! Nöjda katter, nöjda ägare!

Likes

Comments