Vegansk og glutenfri leverpostej

I 1992 blev leverpostej kåret som danskernes foretrukne pålæg. Leverpostej bruges som pålæg på brød og spises ofte sammen med agurk (friske eller syltede), syltede rødbeder, asier, ristede løg eller ristede champignoner. Denne sammensætning kaldes leverpostejmad og er en af de almindelige madder i skolebørnenes madpakker. Dog er det som veganer, eller glutenallergiker ikke altid lige nemt. Medmindre... At man laver det selv!
Derfor har jeg valgt at dele opskriften på denne lækre veganske og glutenfrie leverpostej!
Opskriften giver leverpostej svarende til en springform (20 cm) eller en alm. rugbrødsform.
Ingredienser:
1 ds. kikærter
4 spsk. olie
1,5 dl vand
400-500 g svampe*
2 tsk. salt
½-1 tsk. peber
½ tsk. cayennepeber
2 tsk. røget paprika
2 tsk. sukrin/sukker
½ tsk. kardemomme, (kan undlades)
1-1,5 tsk. allehånde
3 spsk. mel, glutenfri**
1-2 løg, små
½ tsk. muskatnød, (kan undlades)
2 spsk. eddike
2 tsk. spidskommen

*Brug friske, f.eks. Champignoner, ellers har Meny en i deres frostafdeling, hvor der er blandede svampe i en pose, den kan også bruges ;)

** Jeg brugte havremel, da jeg synes det binder rigtig godt.

Kan undlades - jeg har skrevet, at ting kan undlades, men anbefaler, at du bruger det jeg har skrevet, da det smager mest af "leverpostej" ved denne opskrift!

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Først steges svampene af på en pande, med lidt olie.
Herefter blendes kikærter, vand, svampe, olie og løg.
Du kan gøre det, at blende alle ingredienserne i blenderen, men jeg synes, at det er nemmere at blende de ovenstående først og herefter hælde det over i en røreskål.
Hvorefter de øvrige ingredienser blandes i.

Hæld leverpostejmassen over i en springform/rugbrødsform som er beklædt med bagepapir.
Bages i 12 minutter ved 180 grader, herefter skrues der ned til 130 grader, og den bages i yderligere 18-20 minutter.

Den kan godt virke lidt "ubagt" når du tager den ud, men tro mig, den bliver fast når den er kold.

Et godt lille tip: smager ekstra godt, hvis du lige luner den inden servering.

Serveres med f.eks. hjemmelavede syltede agurker, rødbeder eller ristede løg ;)
Eller som på billedet med syltede agurker og purløg!

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

Synes godt om

Kommentarer

Sophie's Choicest
Sophie's Choicest,
Hej Heidi. Jeg spiser også selv sådan en portion alene. Nogle gange halverer jeg opskriften og spiser den på ca. 4 dage. Men ellers smider jeg indimellem det i fryseren i små bagte portioner, og tør det op efter behov. Derudover smager det himmelsk hvis man varmer "leverpostejen" op før servering. 😃
Christian Houmann
Christian Houmann,
Jeg har endnu ikke prøvet at lave denne opskrift, men vil lige komme med et forbehold overfor den frosne svampeblanding du henviser til, som jeg har brugt til meget andet. Svampene bliver enormt smattede under optøning, så de vil være svære at stege. -De vil blive kogt og dermed få en helt anden smag og konsistens.
Sophieschoicest
Sophieschoicest,
Hej Christian. Tak, for din besked. Ja, det giver jeg dig ret i. Men i denne sammenhæng er de faktisk helt perfekte. Jeg har lavet denne opskrift med almindelige svampe og med frost-svampe. Så begge fungerer ret godt. Så her kan du roligt bruge "frost svampene". God jul. 😊
nouw.com/sophieschoicest
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229