Banankagen, som får dig til at gå bananas!

Er du klar til at gå helt bananas med denne glutenfrie og veganske banankage? 🍌

Jeg har før lavet denne banankage, men i går lavede jeg en opdateret udgave af min egen opskrift, og den skal I bestemt ikke gå glip af.

Det er den kage, som jeg har lavet, som er den bedste til dato, og vil derfor anbefale dig at prøve den. 😍

Banankagen er lækker svampet og er fyldt med knas indeni i form af chokolade og valnødder. Vidste du, at valnøddetræet er et stort træ med en bred, uregelmæssig krone og svære, bugtede grene? Valnødder plantes oftest som frugttræ, men veddet er meget efterspurgt som f.eks. møbeltræ. Valnødder er rige på antioxidanter og umættede fedtsyrer. Derfor er valnødder super sunde og godt som kosttilskud.

Opskriften er svarende til et kvadratisk ildfast fad eller en 28 cm springform.


Ingredienser:

KAGEN:

4 bananer, modne, alm. størrelse
2 spsk. plantesmør, fx. Fri eller Naturli' smørbar
1,5 dl sukker*
1/2 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk vaniljearoma
Saften fra 1 lille appelsin
120 g sorgummel**
110 g fuldkornsrismel**
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 tsk. natron
1 spsk. eddike***
2 dl valnødder
50 g chokolade
2 spsk. kakaopulver

*Du kan også undlade, og f.eks. bruge mere vanilje og evt. appelsinsaft. Eller bruge sødemiddel.

**Ønsker du at bruge andre typer mel, kan disse meltyper erstattes med dem du ønsker.

***Jeg får utrolig mange spørgsmål om eddike er nødvendigt.. Både ja og nej. Ønsker du en svampet og luftig banankage så brug det. Jeg har endnu ikke prøvet at lave det uden endnu. Men sig endelig til hvis du gør :)

TOPPING:
F.eks 50 g. smeltet chokolade
F.eks hakkede nødder

Fremgangsmåde:
Jeg har nedenfor angivet to fremgangsmåder - en ved brug af foodprocessor og en hvis du bruger en røreskål.

Ved brug af foodprocessor:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom bananer, smør, sukker, vanilje, eddike og appelsinsaft i en foodprocessor.
Blend godt indtil mos.
I en skål blandes mel, bagepulver, natron og salt.
Kom lidt efter lidt melblandingen ned i "nedstopperrøret" i foodprocessoren og blend imens.

Du kan vælge at gøre som mig, og lave kagen to farvet. Tag 2/3 af dejen og kom den over i en smurt springform. Resten af dejen blendes med kakaopulveret.
Hak chokoladen og nødderne, og fordel dem oven på dejen i springformen.
Kom den mørke dej oven i, og tag en ske eller knivspids og træk i forskellige bevægelser igennem dejen, så den lyse og mørke dej blandes og danner et swirl-mønster.

Kom springformen i den opvarmede ovn, og bag i ca. 20-25 minutter, alt efter ovntype.
Efter 20 min, så stik i den med et træspyd eller gaffel, for at kontrollere om den er færdig.
Tag den ud af oven og kom enten hakket chokolade ovenpå den varme kage, så det smelter selv, eller smelt chokoladen og fordel det i et mønster. Drys evt. med hakkede nødder.

Ved brug af røreskål:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Mos bananerne med en gaffel.
Bland bananer med blødt plantesmør, sukker, vanilje, eddike og appelsinsaft.
I en skål blandes mel, bagepulver, natron og salt.
Røres i lidt efter lidt.

Du kan vælge at gøre som mig, og lave kagen to farvet. Tag 2/3 af dejen og kom den over i en smurt springform. Resten af dejen blendes med kakaopulveret.
Hak chokoladen og nødderne, og fordel dem oven på dejen i springformen.
Kom den mørke dej oven i, og tag en ske eller knivspids og træk i forskellige bevægelser igennem dejen, så den lyse og mørke dej blandes og danner et swirl-mønster.

Kom springformen i den opvarmede ovn, og bag i ca. 20-25 minutter, alt efter ovntype.
Efter 20 min, så stik i den med et træspyd eller gaffel, for at kontrollere om den er færdig.
Tag den ud af oven og kom enten hakket chokolade ovenpå den varme kage, så det smelter selv, eller smelt chokoladen og fordel det i et mønster. Drys evt. med hakkede nødder.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229