Header

Videoprojekt

Fick ett litet uppdrag i min utbildning om att skapa en kort liten video om valfritt innehåll, som skulle skapas i Premiere Pro. Jag valde att göra en lite personlig video och utmana mitt självförtroende med att medverka själv, känns alltid lite jobbigt att höra sig själv på video och film. Men jag försöker utmana mig själv lite mer och komma till lags att det är helt okey att inte låta/vara helt perfekt och att vara mänsklig.

Syftet jag hade i mitt projekt var att dela min tanke om hur viktigt det är att ibland göra saker endast för en sig, var det sig är en hobby eller någon slags aktivitet.

Så ska nu försöka blundar för misstagen i videon haha, och hoppas på att dem inte syns.

Filmat med Nikon fast objektiv med 1,8mm, ljud ifrån Iphone mikrofon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså vad har hänt under det senaste halvåret!?

Det har gått 292 dagar sedan mitt senaste inlägg i Mars, och jag skäms faktiskt lite... Men ni ska veta hur mycket spm jag har haft fullt upp med, det har faktiskt varit lite svårt att hinna med att skriva här. Och jag ska inte lova något som jag veta att jag inte med 100% kan hålla, så jag säger inte att jag kommer blir bättre men inte heller sämre med att uppdatera bloggen haha! Men kan börja med att uppdatera e om vad som har hänt under halvåret. ;)

Screen i Sthlm
April 6-8

I våras åkte jag med klassen upp till Stockholm för en liten studieresa och medverka i utnämningen utav vinnaren av Screen 2017, tyvärr så gick det inte så bra för oss men det var en minnesrik resa med klassen. Besök på museum och mysiga fik var supertrevligt, en del kändis spaningar blev det också haha! Men tyvärr så hade vi också otur denna redan, för när vi väntade på tåget hem i Centralstationen fick vi det hemska beskedet, någon hade kört en lastbil in i folkmassor bara någon kilometer ifrån oss.

Mer om min upplevelse i ett framtida inlägg!

Blev moster
Juni 15
Den bästa dagen på året! Satt och åt glass i Kungälv med min äldsta syster när jag fick sms:et att hon hade kommit, och superglada och stolta mostrar åkte vi sedan hem med en smile i ansiktet. Idag är Emilia ett halvår och så mycket har hänt på denna korta tid, hon är så stor nu och man ser verkligen att hon börjar bli en liten person. Och hon är hur go som helst, skrattar mycket och väldigt nyfiken! Ser fram emot att se henne växa upp och bli en grym moster till henne!

Smögen
Juli
Detta året var det 20 års jubileum för semester på den charmiga lilla ön, och den och jag har hunnit förändras en hel del under den tiden. Men jag uppskattar fortfarande dem små sakerna och traditionerna som man har varje år man åker dit, Zita-båtarna, Hållö, Sandön, Loppisar och mycket god mat! Och nästa år blir det Emilias första semester på Smögen, vilket kommer blir supermysigt.

Flyttade hemifrån
Augusti
Trodde aldrig det skulle hända så här snabbt, men innan jag visste det så hade jag en inflyttningsdag att se fram emot! En hel del renovering skulle ju såklart göras, och det skulle ta en tid innan jag fick nycklarna. Men det betydde ju bara mer tid att planera upp allt, så jag taggade bara! Nästan ett halvår efter så stormtrivs jag att bo ensamm, och har hunnit renovera ungefär hälften utav lägenheten. Men nu när jag bor där så tar ju renoveringen lite längre tid, jag ska ju också kunna använda lägenheten under tiden haha!

Kommer visa lite bilder på lägenheten lite längre fram!

Sammanslaget 2017
Augusti - September
Varje år så slås alla "sista-års" lever samman och bildar mindre team, som ska komma fram med en lösning utav ett uppdrag. Årets uppdragsgivare var Göteborgs Symfoniker, och behövde en reklamkampanj som skulle locka fler människor till deras konserter. Ett väldigt givande projekt som jag kommer att ha med mig minne och erfarenheter ifrån långt fram i tiden, och kommer att minnas med kärlek och glädje. Det visade sig också att vårt teams idé var den vinnande bidraget, och fick då äran att gå upp på scen och ta emot vårt pris.

Praktik på Elanders
September - November
Tryckeriet som jag kommer minnas för livet, och arbetserfarenheter som kommer att bli till stor nytta! Min första praktikplats för utbildningen blev på ett tryckeri, Elanders i Mölnlycke där jag hamnade på deras prepressföretag avdelning. Väldigt kul hade jag och fått lära mig en hel del, samt har kunnat uppdatera min portfolio med skarpa uppdrag!

Kolla in mina senaste arbeten här!
https://sophiegassander.wixsite.com/portfolio

Detta är väl den komprimerande versionen utav de senaste 6 månaderna, och kanske dem som är mest intressanta! Förhoppningsvis så kommer ni se mer utav mig i framtiden, och jag kommer dela med mig mer utav arbeten och projekt!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR SÅLÄNGE!!


Likes

Comments

Varje år får elever i utbildningen möjligheten att delta i en affisch tävling, som flera andra utbildningar också tävlar i. Där man ska på ett kreativt och innovativt sätt illustrera årets tema, och dem som vinner får sin affisch tryckt och en försäljnings möjlighet i Stockholm. Ett lite roligare uppdrag jämfört med dem andra, och en resa till Stockholm är ju inte så dåligt! Åker förresten dit nu på fredag för att se Phantom of the opera, är superpeppad! :D

Årets tema var "Kärlek", och det valde jag att tolka med lite humor.

Får ej användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

After hours

Ibland behövs det en liten paus ifrån arbetet eller sysslorna, och då är det här mitt supertips till dig som är en film/serie nörd. "After hours" är en mini serie ifrån Cracked på youtube, som är en humor-kanal som fokuserar sig åt olika "Nörd" ämnen. I seriren tar dem fram galna filmteorier och humoristiska vinklar på olika klassiska filmer och serier. Och man behöver inte vara djupt insatt i filmvärlden för att skratta högt, då kemin och humorn mellan karaktärerna är tillräkligt för att det ska vara värt att se! Det känns som om man är en i gänget när dem sitter på sitt lunchställe och diskuterar sitt favoritintresse.

P.s finns ingen undertext.

Checka in hela spellistan när du behöver en liten flykt ifrån vardagssysslorna ett tag!

Likes

Comments

Denna terminen så har vi fokuserat på förpackningsdesign, och arbetar parallellt med flera olika projekt. Men blev precis klar med en utav dem, en tablettask med lite blandade smaker. Valde att göra mitt egna "märke" och på en stilren design med glada färger. Passade också på att få några fina produktbilder i palmhuset, miljön därinne är ju toppen när man man vill ha ett mjukt och fint ljus.

Ignorera den dåliga ihop limningen, hade inte så mycket tid på mig just nu.

#veganskt såklart!

Får inte användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

Instagram@sophiegassander