Det är säkert en del som kommer att börja plugga nu vårterminen 2017, och höstterminen 2017 för den delen. Jag tänkte därför dela med mig av mina 5 absolut bästa tips. Det behöver inte enbart vara för studier på universitet; gymnasium och komvux är ju också studier.

Skapa DIN egen arbetsplats:

Jag vet inte hur ni är eller fungerar men jag är iallafall mitt uppe i att skapa min optimala arbetsplats. Jag har min egen ''stuga'' på tomten. Precis som att folk kanske har ett garage har vi en liten stuga med sovrum, kök, badrum och ett litet vardagsrum. Det kommer att vara min arbetsplats under större delen av mina studier och jag vill såklart att det ska vara en plats jag känner att jag kan plugga vid. Mitt skrivbord ska se ut precis som jag vill för att optimera mitt plugg där. Det kan vara allt från ljuset, hur stort det är, stolen jag sitter på och vad som står på hyllorna. Jag vet att jag kommer att plugga bättre vid ett skrivboet jag tycker är fint och stilrent. Precis som jag, borde ni alltså skapa en arbetsplats som fungerar för er. Eller det behöver inte ens vara att skapa en, utan hitta en. Biblioteket? det är en utmärkt plats för folk som känner att de alltid hittar ursäkter hemma & det är dessutom tyst. Sängen? när jag gick på gymnasiet och det gällde saker jag bara behövde lära mig, alltså inte att skriva en uppsats, passade pluggtid i sängen mig utmärkt. Det var bekvämt och skönt. Vet du inte vad som passar dig? testa! Sen vet jag också att alla kanske inte har en egen stuga, det är inte så konstigt. Men jag har iallafall valt att ''work with what you got''. Vad förlorar du på att ge det ett försök?

Köp material som motiverar DIG:

Jag vet att jag lär mig bäst om jag antecknar, omformulerar etc. och vet dessutom att det blir så mycket roligare att göra när man känner att man har arbetsmaterial man faktiskt tycker är fina. Det må vara ytligt, men motiverande för just mig. Fina anteckningsblock i samma färgschema som mina pennor och mitt pennskrin, gah love it!!

Gör ditt eget schema:

Man får ofta ett schema tilldelat till sig med obligatoriska föreläsningar, lektioner osv. Det jag syftar på är snarare hur många timmar man faktiskt bör lägga på sina studier varje dag. Lägg varken mer eller mindre! Det skapar tidspress som, förhoppningsvis, gör att man ''tvingas'' prestera under tiden man pluggar samt att man disciplinerar sig själv. Se det som ett jobb. Ha lunch/middag som en rast och se till att du jobbar under tiden du förväntas göra det. Får du betalt? Absolut, du bygger upp förutsättningar för bra betyg. Och jag kan nästan lova dig att det räcker i slutändan!

Skriv små motiveringar:

Jag kan bara tänka mig att många, precis som jag, har svackor rent motivationsmässigt. Det gäller nog inte bara studier. För att minimera att det går ut allt för mycket på din studietid skulle jag tipsa om att skriva små motiveringar, klyschiga citat om livet, hårt arbete och så vidare. Kanske ha ett gammalt betyg som du var nöjd med/ kommenterar från en lärare som var fantastiskt att läsa tillgängligt.

Återhämta dig:

Jag vet att jag är riktigt dålig på det här & ska definitivt jobba hårdare på det. För jag tror nämligen att det finns något som heter att plugga för mycket, för länge. Håll dig till ditt schema och se till att när du ''slutar för dagen'' att du ser till att återhämta dig. Träffa vänner, träna, gör saker som inte handlar om studierna tills morgondagen när du börjar jobba igen. Sedan vet jag också att inför ett prov, en tenta och liknande kan man och kanske bör ''jobba över'' men annars inte. DET tror jag är en viktig pelare i en lyckad studietid. Jag hade väldigt bra betyg när jag tog studenten i juni och jag tror att många, kanske till och med alla, i min klass tror att jag pluggade as mycket. Jag pluggade mycket för jag tror på att jobba hårt för någonting. Men jag är ganska säker på att jag inte pluggade mest, jag pluggade smart däremot.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tog en titt på vilka mina mest gillade bilder är på Instagram.

Plats 9: Från min studentskiva, innan middagen bjöds det på champagne och på bilden ser ni min storasyster, fina mamma & mig.

Plats 8: Australien 2016; vi gjorde Great Ocean Road!

Plats 7: En amazing bild från några veckor sedan bara, det var alltså här jag firade juldagen? GAH att jag redan saknar värmen.

Plats 6: En selfie haha. Bilden är inte en favorit, hade precis färgat mina ögonbryn... syns det?

Plats 5: Också en bild från några veckor sedan, tagen i Australien. ÄLSKAR DEN!

Plats 4: Älskar även den här bilden. Man ser att den är från studenten och leendet på mina läppar är så äkta. Det var verkligen en sån lyckad dag. Tack alla som var där!!

Plats 3: Ännu en bild från Australien!

Plats 2: En selfie. Faktiskt en av mina favoritbilder på mig själv, min tatuering syns & jag älskar den!

Min mest gillade bild på Instagram! Denna va så otippad. Jag gillar den inte ens, eller jo jag gillar örhängarna, de är underbara. Den hade jag, med andra ord, aldrig gissat va högst rankad.

Likes

Comments


2-7 Mars!!!! Ja ni läste rätt, då ska jag och min tvilling till New York, GAH är så taggad verkligen!! Shoppingen, sevärdheterna, maten etc. Är så himla glad över att hon är personen jag ska ta med mig också. Vi har nämligen aldrig rest själva, alltså bara hon och jag. Flygresan tar ju däremot 8 h och 55 minuter och hon är väldigt flygrädd, haha. Men det ska nog gå bra! Vi vet att vi vill se mycket, jag menar vi har ändå 4 hela dagar och en förmiddag. Så allt mainstream är ett måste, dvs frihetsgudinnan osv. Har alltid drömt om att åka till New York, check på den. Har ni några tips?


Likes

Comments


Jag har nog skrivit om bara den här meningen 8-9 gånger. Bara för att jag vill formulera mig på ett sätt så ni kanske förstår, eller så jag kanske förstår. Jag träffade någon och det var fantastiskt. Vi klickade så bra, allt var enkelt, precis som jag ville ha det. Förstå mig rätt, men jag vill inte behöva jobba för det. Inte det här. För mig har det aldrig varit värt det, om det beror på att jag kanske aldrig givit det en ärlig chans eller om personen bakom det inte var personen för mig vet jag ärligt inte. Någonstans tror jag på att sånna här händelser faktiskt ''bara händer'' och om det någonstans på vägen blir svårt, finns det en anledning till det, det var inte meningen. Det är alltså någonting jag levt efter mer eller mindre i 20 år. Nu börjar jag helt ärligt bli tveksam. ALLT var bra med den här personen och jag är inte förvånad över att en annan tjej nu insett hur fantastisk han är. Min fråga är, om jag försökte precis som han gjorde, hade jag varit hon som lagt upp bild tillsammans med honom idag då? Det värsta är att varje muskel i min kropp vill skriva till honom, få honom att åtmindstonde lyssna på mig, försöka. Men hon gav honom chansen jag inte gjorde och hon älskar honom. Vem är jag att då försöka? Men hon va redo att ge honom en chans då, jag är redo idag. Borde inte jag få göra det då? Jag ändrar mig om vad som är det värsta. Det värsta, det är att jag inte vet.


Likes

Comments

ÄNTLIGEN! Nu är jag officiellt registrerad på Juristprogrammet vid Stockholms universitet!! Jag har länge drömt om den här dagen, så är riktigt glad just nu! Dessutom gick träningen riktigt bra idag, min plan var att köra rygg/biceps men det blev enbart cardio faktiskt. Värmde upp på crosstrainern och sedan fick jag ett flow. Och vad slår egentligen känslan efter bastu, brun utan sol och nyduschat hår efter ett riktigt svettigt pass? inte mycket!

Likes

Comments

-Börja plugga på Universitet.

-Fortsätta träna som jag gjort tidigare, minst 4-5 gånger i veckan. Då mår jag verkligen som bäst!

-Bli mer ekonomisk, inte köpa kaffe/frukost ute och definitivt inte köpa en nocco/celsius dagligen.

-Resa minst 3 gånger; en resa är redan bokad who!

-Vara med öppen och ärlig om hur jag mår, detta är enbart för mig själv. Men att ta min tid att faktiskt slappna av och återhämta mig.

-Äta mindre kött, ska försöka vara fullt vegetarian 4/7 dagar i veckan.

-Gå morgonpromenader minst 3 gånger i veckan, ute eller på gym, älskar att starta min morgon så!

-Börja ta hand om mitt hår på RIKTIGT!

Likes

Comments

0

SportBH HÄR / Träningströja HÄR
Ska verkligen komma igång med träningen på riktigt nu! Och vad är bättre då än nya fina träningskläder? Jag vet inte hur ni är men jag blir 100 gånger mer motiverad när jag känner mig snygg och bekväm när jag tränar. Så är du som mig och söker motivationen för att komma igång på riktigt med träningen, införskaffa dig någonting som boostar ditt självförtroende. Jag har storlek S ii båda plaggen och de satt såå bra!

Likes

Comments

Godmorgon! Hoppas ni är redo för en ny vecka! Jag tänkte kicka igång min bloggvecka med en summering av 2016.

Året började i Australien, Noosa. Min första gång på andra sidan jordklotet med min bästavän, som idag bor där!

Jag var på en skidweekend med min syster, pappa, kusin & farbror. vi åker varje år!

Jag hade min studentskiva!

Sen var det dags för mösspåtagning, glömmer aldrig den dagen!

Studenten!!!

Jag tog körkort, wiiiho!

Sommaren kom & den årliga familjeresan till Öland var helt underbar!

Var på Kreta med 3 kompisar, älskar europa så mycket. Behöver jag ens säga varför när bilderna ovan finns?

Definitivt en av mina highlights iår, min bästavän!

Avslutade också året i Australien, med min bästavän. Drömmigt är bara förnamnet!

Likes

Comments

Tre mobilbilder från dagen, lovar er att bättre bildkvalité kommer! Dagen började i vanlig ordning med kaffe, haha ett endless beroende. Jag har också fastnat i någon sjuk smoothie-period, är helt fast verkligen! Var på gymmet efter min nageltid också. Det var 5 och en halv vecka sedan jag fixade mina naglar, kan ju säga att det behövdes haha. Men är så nöjd verkligen, älskar att unna mig sånna saker. Vad babblar jag om ens? Kan lugnt säga att jag inte är van med hela bloggsaken än, det kommer väl. Hoppas ni haft en grym helg förresten!

Likes

Comments


1. Vad är ditt fullständiga namn?:

Sophie Anna Maja Gidlund

2. Du måste klä dig i en färg resten av livet, vilken?:

Svart! Har, för övrigt, många gånger upplevt att det kanske till och med är den enda färgen jag faktiskt klär mig i dagsläget...

3. Du får oftast komplimanger för?:

Mina ögon.

4. Dina planer inför 2017?:

Då 2016 var mitt, överlägsna, bästa år ska jag göra 2017 minst lika bra. Något mer konkret är däremot att börja plugga på Universitetet.. Mer ingående om mina planer 2017 kommer i ett annat inlägg, don't you worry!

5. Brukar du skratta för dig själv?:

Vill verkligen svara ja på den här frågan, men nej...

6. Vad är det bästa du vet?:

Utöver min familj är det känslan när man klarat av någonting man jobbar hårt för, det kan vara allt från att få ett specifikt betyg, spara ihop en viss summa pengar, träningsrelaterade personliga rekord etc.

7. Hur imponerar man på dig?:

Ett ord; Ambition.

8. Hur ser din morgonrutin ut?:

Vanligtvis ligger jag och drar mig i sängen, tar mig upp och dricker kaffe/nocco och sedan direkt till gymmet eller ut på promenad. Jag älskar att ''vakna'' av träning. Det har dessutom varit morgonträning som varit mest passande för mig det senaste halvåret på grund utav mina arbetstider.

9. Vad längtar du efter?:

Kärleken.

10. Serie/serier du tittar på just nu?:

Pretty Little Liars, Keeping up with the Kardashians och The Vampire Diaries. Tips tips!!

11. När brukar du oftast gå och lägga dig?:

21-22, är ingen kvällsmänniska. (skriver dock den här meningen 21.59!!)

12. Nämn 5 saker du vill göra i framtiden:

Börja plugga på Universitet, gifta mig, resa till Bali, bada med delfiner, titulerade (säger man så?) som åklagare.

13. Vad finns alltid i din handväska?:

Min plånbok, en borste, hörlurar, lypsyl, mina glasögon (har de inte regelbundet), tamponger. Det va väl typ det?

14. Nämn en låt som betyder mycket för dig, varför?:

Änglarna i snön- Magnus Carlsson. Min och pappas absoluta favoritlåt under juletider!

15. Hur många barn vill du ha i framtiden?

Jag vill inte ha barn, så 0!


Likes

Comments