Stuvad viltskavsgratäng - recept

- Mattips a la Sophie

Ingredienser

2 paket viltskav
1.5 matsked mjöl
1-2 medelstora gula lökar
Färska champinjoner
1 matsked enbär
4 dl grädde
Salt (efter smak)
Peppar (efter smak)
6 portioner Ris

2 matskedar Svartvinbärsgelé

1 köttbuljobgstärning

Såhär gör du

Du steker viltskaven i en stekpanna tillsammans med svampen & löken som är fin hackad (eller så stekar man för var sig det avgör man själv)

Du lägger allt i en gryta. Där tillsätter du salt , peppar , svartvinbärsgelé , enbären (söndermosade i en mortel eller liten plastpåse) , köttbuljongen , mjöl & grädde. Låt de stå på låg värme (3an) medan du kokar upp riset.

När riset är klart smörjer du en ugnssäker form och sedan häller riset över hela formen & sedan häller stuvningen på riset & toppa med risem Västerbotten ost. In med det i ugnen på 200 grader tills osten har fått en fin färg!


Serveras med en god sallad.

Smaklig måltid 😎

Gillar

Kommentarer

Pappa,
Låter smarrigt! Själv skulle jag dock föredra skivade champinjoner (eller hela) på burk. Tycker de är trevligare än färska, men det är en smaksak =)
www.ulwencreutz.se