Det här är en bild på en av hästarna i hovstallet. Mitt emot stog hästen som älskar att käka jackor.😂😂

Vi gick på en rundvandring i hovstallet. Vi betyder jag, mamma och min syster. Alla hästar var så himla keliga och mysiga. Det var väldigt intressant och alla hästar var sååååå söta. Själva stallet var också väldigt fint stora, ljusa boxar och väääääldigt rent. Och hästarna är ju så stora, så har då stora söta ögon. Och all utrustning var så fin. 

Igår så blev det väldigt sent i stallet så jag hann inte uppdaterar, så jag gör det nu istället.

På måndagar rider inte jag, jag sköter bara min sköthäst. Och det var den skitigaste hästen jag någonsin har sätt!! Men innan jag kunde börja sköta var jag tvungen att smörja.

Precis när jag skulle börja smörja sadeln kom minridlärare in och frågade om jag och min kompis kunde smörja Bellos träns och Civeros kandar. (Ägs av ridskolan men bara hon rider dom). Så mon kompis tog tränarträff och jag kandaret. Och sen kunde jag smörja min sköthästs träns och sadel. 

Det tog ca en 30min att få bort leran på en sida och lite mer på en andra. Dammet gick inte ens bort efter ca 30-35min på varje sida. Så om man ska sammanfatta skötningen tog det extremt lång tid. Men det var ju bra, jag fick mer tid med Winnipeg, alltså min sköthäst. Och efter det skulle krubban och vattenskålen göras rent.

Efter jag hade skött så bara gick jag och mina två kompisar runt och kollade te x på dom nya söta ponnysarna. Den nyaste gruppen som har ridit tre gånger, har oftast ledare när dom rider. Så då gick jag och ledde en liten tjej hela lektionen. Men sen ringde mamma och kallade hem mig för att äta middag. 
Likes

Comments

Aaaaaahhhh!! Gud vad dom nya ponnysarna är söta. Den ena är så liten och söt och den andra är bara för gullig. Man får lite panik. Den lilla är typ 1,15-1,20 i mankhöjd och brun med svart man och den andra kanske 140 i mankhöjd och skimmel. 😍😍😍😍😍

Asså gud vad jobbigt det var att rida. Vi red utan stigbyglar i kanske femtio min. Och det är många jobbiga hästar som kommer utvägen tills dom får igång en bra gallop. Vi red på volterna och en häst på min volt skulle alltid springa över till den andra volten. Och på andra var det än häst som alltid skulle in innanför spåret. Och så var det tre avramlingar. Men min häst (med häst pratar jag om ponny när det handlar om ridlektioner) är så fin. Bara man kramar om lite på tygeln och har antingen tideman eller graman (vet inte hur det stavas) så går han jättefint på tygeln, ännu en söthets panik. Och hann är så liten, bara lite högre än den nya lilla ponnyn.

Sen hann jag bara sköta min sköthäst i typ två min, vi hade skötarmöte i vägen. Så ja, jag har ingen egen häst och rider på ridskola. Och sen reds min sköthäst som för övrigt är en häst och ingen ponny.

Asså en sak jag stör mig på såååååå mycket är när folk säger att England, Skottland, Wales och Nordirland inte är egna land. Asså helt självständigt kanske det inte är men det är i alla fall ett det riktigt land. En annan sak är folk som säger att ridning inte är en riktig sport. Några killar frågade vad jag gjorde på fritiden och när jag sa ett jag rider sa dom "Det räknas inte, det är ingen riktig sport." Man får typ paniiiik!!!! Om dom provade själva skulle dom fatta.

Aja, upptaderar igen på måndag. 😘

Bjuder på en söt mule. 

Likes

Comments

Det här är alltså mitt första inlägg. Yay!!!

Och ja, jag vet att det varken är torsdag eller måndag. Men jag gjorde den här bloggen för ett tag sen, men inte orkat ta tag i den. Men så idag kom jag på en superbra idé. Fixa bloggen och använd den.

Men nu kommer det viktigaste. I börjar så kommer jag troligtvis uppdatera som jag skrivit men sen kommer det att gå upp och ner, det kommer att svacka. Men ni kommer märka. Så ja bli inte sur om det inte kommer något på tre veckor. Så kommer det vara ganska ofta. Men jag kommer försöka, lovar.

Men här kommer en bild med extremt dålig kvalité på typ världens sötaste

Likes

Comments