​Inser att ag aldrig gjorde något inlägg om Western Safari-resan jag var på i slutet av mitt utbytesår. Det var så jävla FETT.


Kanske kommer någon gång. 


Nu går jag i trean på gymnasiet, och nästa år ska jag till Sydamerika i 2,5 månader med min bästis. Då tar jag upp bloggen igen! 


SES SNART 


xoxoxoxox

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Åkte till the beach häromveckan med mamma o pappa och alltså åh. Ord och bilder kan inte beskiva. Stränder här är MAGISKA. Vill aldrig lämna. En av de sakerna jag kommer sakna mest. 

Likes

Comments

Mom Lisa älskar henne. Sjukt vad nära vi kommit på bara 2 månader.

lagade min favvomat - curry <333

Var på Seal of Biliteracy-awards och fick mitt certificate för french! Är nu alltså Trilingual! Hur coolt!

Kiana som ska till Finland nästa år. E såååå glad för det, älskar Kiana något obeskrivligt.

Libby! So cute

Sarah. Detta var under en Flow-practice, vilket är en fashion show som jag är modell i. KUUUL

Janie - finaste människan man träffat typ

Välbehövligt meet med Carl! Älskar! Åh, vilken jäkla underbar människa. Är det inte galet att vi båda är svenskar, men vi träffades, av ALLA ställen på jorden, i Arcata norra Kalifornien? Är så BLESSED gud och jesus

Los Bageeeeels!!! Ah KOMMER SAKNA

Var på powderpuff volleyball game! Kul! Här med Franzi från Germany

Lunch med Violet och Zhanna, två av mina bästa kompisar här<3

Idag var det Cinetic Sculpture race - man byggde cyklar/flottar som man åker på i tre dagar. Här är Zhanna, min babe.

Vid ett gick jag till Arcata Theatre Lounge för FLOW! Så modellade alltså idag, gick på en runway. Hur coolt. Är ju verkligen ingen modell men... kul var det!

Likes

Comments

Hey guys, sedan jag skrev senast har en massa fint hant. For ett tag sedan hade distrikt 5130 vart sista mote, i Napa. Det var en conference dar vi alla mottes, lystande pa erfaran Rotarianer och larde oss mer om Rotary. Vi bodde som vanligt pa ett litet stalle, pa golvet, alla tillsammans. Stannnade uppe tills 3 och pratade i timmar om allt och inget, helt underbart. Larde kanna alla annu battre. Kan inte fatta att denna grupp aldrig kommer vara tillsammans igen. I alla fall.

Det var underbart, hade kul varje sekund, och fann mig sjalv i en liten fairytale world. Utbytesstudenter ar det batsa jag vet, for ALLA ar sa accepterande, mogna och bra manniskor att vistas runt. Har verkligen traffat nagra av mina basta vanner har.

Pa lordag morgon akte skulle vi gora ett community service project. Vi tyckte val att det fanns roligare saker att göra, men det var okej. Sedan borjade de dela ut papper till alla, visade sig att vi skule til Six Flags! Aghh!! SA kul, basta dagen. Regnade och blev blot, men allt var sa bra. Alskade, alskade manniskor. Tank att de var framlingar bara i augusti. Sedan pa kvallen at vi middag dar vi bodde, valdigt mysigt.

Jayclyn och jag, hon är från här och ska till Brasil! Älskar henne. Ska faktiskt på prom med henne.

Gabriele (Gabri) från Italy. Finaste

Min lilla grupp på six flags; Cumbi, Dale, Bruna, Lisa, Toey, Jorge, Andy, Sam

Hela district 5130! ÄLSKAR !!!! Familj gud vad de har förändrat mitt liv, denna grupp Åh åh Åh

<3333333

Sondag hade vi ett framtradande pa konferansen, sjong en sang, och presenterade oss framfor alla Rotarianer som var dar. Sedan var det nagra tal som holls, sa vackert. Manga tarar falldes. Sedan var det dags for forval av mina familj. Alla var typ uppe och yrade i taket, ingen forstod att vi skulle lamna varandra. Vi tog bilder i mangder, och satte oss sedan i bilarna for att bege oss hemat. For mig, 5 timmar, da jag bor i Humboldt County vilket ligger i RIKTIGA Norra Kalifornien.

Anyway. Veckan gick och det var en decent vecka. I fredags akte jag med Sarah till Redding. Vi sag en massa coolt, The Sundile Bridge och Shasta Lake. Traffade Danilo fran Brasilien som nog ar en gulligaste killen jag traffat har. Holl uppe bildorren och allt haha, hur perfekt. Vi at pa PANDA EXPRESS(SV snalla skaffa detta I am obsessed) och sedan akte vi vidare till en Fire festival. Malade flaggor och gick runt i en massa sora shops, I loved it. Traffade folk dar, fran Brasilien och andra stallen i varlden. Det var soligt och regningt fran och till, men en av de basta helgerna jag har haft pa lange! At Mexican food pa kvallen, och gjorde s´mores pa kvallen. Spelade spel och hade saa kul. Alska, Sarah ah ar sa glad att jag traffade henne.

Sundile Bridge!

Sacramento River!

Danilo och jag

Min princess forever Sarah

Sondag sa var vi uppe med tuppen - typ - och akte till Shasta Lake! Vadret var sa amazing, vi satte oss i en ski boat och dagen spenderades med bad och sol, tubing och erovrande av en o. Alskar alla sjoar/lakes har, kommer sakna det sa mycket nar jag lamnar.

Sa. Nu ar det exakt 2 MANADER tills jag aker till SVERIGE igen! HERREGUD! Kan inte fatta det, samtidigt som det kanns att jag varit har for evigt, seriost haha. Konstig kansla. Den 18 juli kommer jag hem, typ 3 pa eftermiddagen. Mycket kommer handa fore dess.

Vadret i Humboldt ar fantastiskt just nu, bara sol varje dag och bara ben. Alla har typ jittering fingers for de vill sa garna graduate och get out of school. Shit, forlat for mixen av sprak, kan inte hjalpa det. Min hjarna tanker snabbare pa engelska an pa svenska.

Traningar for Powder puff borjar denna fredag. Powder puff ar nar tjejerna spelar Football och killarna kor cheerleading. Ska bli saa kul haha! Sedan ska jag aven vara med i en fashion show - ska vara modell, herregud haha - och sedan ar det Graduation, en massa senior activities, och den 25e juni aker jag pa Western Safari! Kommer hem den 10e juli, och en vecka senare lamnar jag Humboldt. Sweden see you soon... 

Sarah och jag erövrade en ö också!

Likes

Comments

Spring break var myisg och fylld av oväntade äventyr.

I kördags åkte jag på en Rotary-Interact-konferens som var otroligt lärorik och intressant. Även Sarah från Belgium, Bruna from Brasil och Andy from Taiwan var med. Fick lära mig en massor om Rotary och om Interact, Rotaract osv. Massa intressanta ämnen diskuterades. 

Sarah framför sin Rotary club-flagga, och jag framör min

Äslk<333 Har blivit så nära Sarah åh älskar henne

Med Nate som jag träffade där.

Dagen därpå sov Sarah och jag över hos Bruna i Eureka. Vi gick på en hike uppe i Orek som ligger norr om där jag bor, och såg vilda älgar! Cooolt

Tisdag kom mina kompisar Nora och Caitlin och hämtade upp mig för att gå på en annan hike i Trinidad. Joaquin(Ecuador) och Jakub(Tjeckien) var också med.

Nora

Helt sjukt vad det är vacker i Kalifornien. Humboldt har så så mycket att erbjuda, naturen är verkligen magisk. Redwood-hjärtat. Vi åt även lunch i Trinidad sååå gott ahha. Verkligen en bra dag.

Onsdag var ett nytt äventyr... Och en ny hike. Dags att bestiga Strawberry Rock! Åkte med min vän Kiana från Eureka High som ska till Finland nästa år, och hennes kompisar.

Hiken.. var ju inte ens muddy eller whatever..

Tog sig sin lilla tid att komma upp dit! Trodde att denna hike skulle vara typ 10 minuter max.. Visade sig att den var typ 40 haha. Sedan kom även denna utmaning..

Att klättra upp här! Haha herregud besteg verkligen ett berg, blåste gjorde det också.

Men kom upp tillslut och kolla!!! Så vackert, havet och skogen och allt som jag älskar precis där<3

Bakade en paaaaj eftersom jag saknar att laga mat!!

Torsdag mötte jag upp med min Violet, en av de trevligaste människorna jag har träffat här<3 Vi köpte kaffe och gick runt i Arcata, köpte smink på CVS och kollade på coola djur i djuraffären. Sedan gick vi också till mit favvoställe Arcata March, som är gudomligt, så vackert och enkelt att gå till också.

Obs detta är TYPISK Humboldt-mat, förutom att jag åt det på en macka och inte en bagel. Larrupin-sauce är lokalt i Humboldt och seriöst såååå jäkla gott

Fredag träffade jag min svenska favorit Carl, så bra och fint att prata med honom, drar ner en på jorden. Brukar kalla honom min lilla piece of reality här borta. Är typ som att leva i en saga annars ju.

Igår, lördag, var det farmers market time! I Arcata, skiitvarmt och myys! Mötte upp med Janie. Provade konstig mat - glassvåffla med potatismos och typ sås på? Eh va? Så konstigt.

Var inne på en second-handbutik och köpte en denimkjol. Har typ aldrig haft en förut med I loove it!

Var ett game som höll på Arcata Ball Park så vi fann oss själva sittandes och tittandes på BASEBALL ahhh mitt första game, faktiskt jättekul. Tycker det är så coolt att det är så stort här i USA, och vi i Sverige vet typ inte ens vad det är haha. Men kul! Tycker om det! Ian joinade också och så åt jag ALLDELES för mycket fries herrejesus

Åkte till The River idag med parents! Såå varm var det, måste vart typ 25 grader och sol?

Och jag badaaaade!! Fett kallt ärligt haha

Nu är det söndag, har hafts n bra spring break men är redo för skolan att starta igen! Måste sova, sover alldeles för lite, vilket är grymt dåligt för min hjärna och min sociala kapacitet. Så god natt!!

Likes

Comments

Ojojoj, tiden har gått.

Varit på födelsedagsfirande för min älskade Carl.

Gick på en vacker hike med Tom genom Redwood Park. Helt otroligt vackert ställe, sjukt att det ligger mitt i Arcata och att man bara kan gå dit! Ahh the views!

Sedan tog vi en day off school och åkte till Santa Rosa för en dag, gick till IN-N-OUT Burger vilket var första gången! I'm a real Californian now

Skojar inte när jag säger att detta är vad folk går till skolan i. Märk också min Reneck-hatt. Stolt

En dag förra veckan var typ 25 grader, sjuuukt varmt. Hade shorts i skolan och bestämde mig senare för att måla på benet med water color. Ser ut som en tatuering!

Åkte till stranden men mamma och hennes systrar en varm lördag, Clam Beach.

Lekte med min bästis Quinn.

Hade en massa rehearsals för Chicago, och sedan var showen. Gick rätt så bra, var grymt slut efter sista showen. Kul medan det varade!

​Hela castet efter sista showen!

Var väldigt lat när det kom till att ta av stage-makeup haha

Annie poseade för mig med sina carrot-chocolate-earrings som jag gav till folk veckan för påsk

Typical Humboldt-weather! Love it!

Likes

Comments

Dag tre SURFADE VI.

Min nya favoritsport, sorry cheer och allting annat, älskar surfing. Ska flytta till Hawaii så jag kan surfa. Innan vi åkte till north Shore - som är en beach väldigt känd för surfing - åkte vi till Sunset Beach och tog bilder.

The typical Tristan hahah!

Barbora Slovakien, Junko Japan och jag.

Nu surfinG! LOOOVED IT!

Poolen på kvällen den dagen, här med Anna-Lena. 

Likes

Comments

Så dag 2 i paradiset gick vi till stranden. Såå vackert. Delade upp oss i 2 grupper och åkte sedan på et Katamarantur i Stilla Havet. Enormt guppigt och en gnutta blåsigt, med grymt kul.

Låg mest på stranden tills det var vår tur att hoppa på Katamaranen. Lugn dag, riktigt soligt. 

Gick med finaste Anna-Lena från Germany och köpte Shaved Ice, så gott.

OHANA<3

Lärde Fabio från Brasilien att äta pizza med ketchup på. GODASTE!! hahaha

Sedan på kvällen under free time gick vi runt och hade kul, pratade och skrattade i Honolulu. Sedan gick vi till Waikiki Beach och fick se en fyrverkeri-show, John från Sverige och jag ropade 'Gott nytt år!' då vi ju inte fick några fyrverkerier för nyår - det är olagligt i California. Så detta var så vackert!

Likes

Comments

So, tänkte berätta om Hawaii. First off; det var amazing. Utan tvekan bästa veckan i mitt liv.

Dag 1;

Allting var så nytt och spännande. Spenderade natten till lördagen på ett hotell i San Fransisco med Ella (Finland), Luciana (Bolivia), Joelle (Switzerland, Tristan (Tyskland), Gabriele (Italien) och Andy (Taiwan). Älskade. Vi gi ck till gymmet på kvällen och beställde därefter pizza = true exchange students.

Luciana och pizzan <3

Faceswap med Tristan i bilen ner till SF var ingen härlig syn... hade en massa kul i bilen, körde bland annat norsk karaoke haha.

Kände oss coola på flygplatsen! Alla förutom 3 studenter från mitt distrikt åkte på denna trip, de flesta hade kanske 4-5 stycken, medan vi var 18. Rätt så coolt. Många av oss flög med samma flight, därav var vi alla på flygplatsen tillsammans.

Mia från Danmark sådan soul saver no kidding där ens

selfies på toaletten i planet - såååå excited.

Sedan kom vi fram, träffade alla från vårt distrikt som åkt med andra airlines. Sedan väntade vi ett tag, och en hel hop andra människor från andra distrikt kom. Alla möjliga människor. Så fantastiskt att möta personer och sedan efter en vecka vara sjukt nära. Älskar.

Bruna, Alessandro (Ale), Gabriele, Luciana. Älskar dem alla

Träffade bland annat Maria från Sverige, Götet, älskade. Så fin tjej, glad att jag fick träffa henne.

Första dagen var sjukt vacker. Vandrade runt i Waikiki-området och köpte Jamba Juice, bästa jag vet.Vi bodde ca 3 min walking distance från Waikiki Beach, ett ställe som hette Wyatt Place. Så bra hotell. Älskade frukosten, pineapple varje dag.

Vi fick free time för lunch och gick bara runt och utforskade litegrann. Alla var så förundrade att vi faktiskt var på Hawaii, lite galet ju.

Maria då<3

Barbora från Slovakien som blev en riktigt bra vän till mig under veckan!

Och Ella såklart, bästisen. Älskar henne så mycket, går inte att förklara. Can't wait until septembeeeeer!!!

Svär att Toey(tuuey) är den coolaste thailändaren någonsin, så awesome

JUNKO FRÅN JAPAN<3

Gick till Waikiki Beach, så vackert. Väldigt mycket folk but didn't mind at all.

Måste marry en surfer nu så jag kan flytta till Hawaii. Före lunch åkte vi på en liten utflykt, såg 'Aloha-tornet' och åkte in och såg Honolulu. Vädret var helt fantastiskt, och alla var så glada.

Poseade med drottningen av Hawaii.

Träden var sååå fantastiska, kommenterade dem hela tiden. People made fun of me men whatever, I love trees and will always, no matter what <3

Junko från Japan, blev sjukt bra kompis med henne under veckan, ska försöka hälsa på henne i Japan under nästa år eller i alla fall snart !

Sen på em fick vi free time again, och sedan hade vi en orientation då det byttes pins och så berättade ledaren om hur veckan skulle se ut. Åt middag på hotellet och gick sedan och lade oss. Första dagen var underbar, och de resterande var ännu bättre. Saknar min OHANA. MAHALO för denna vackra underbara resa!

Likes

Comments

Har varit på Hawaii, är hemma nu. Det var AMZING. Helt helt fantastiskt. Oaho som vi var på var underbart vackert, men det som gjorde resan så fruktansvärt bra var alla utbytesstudenter som var med. Totalt 54 av oss. Träffade så många nya vänner, från Tyskland, Japan, Slovakien. Så galet mycket kärlek. Har redan planer för att hälsa på hos Junko i Japan nästa år, Sarah i Belgium, Carla och Anna-Lena i Tyskland...

Har insett hur många möjligheter jag har i livet, som jag aldrig tagit förut! Jag ser dem nu, och allt jag kan göra. Inte bara resa utan egentligen med allt möjligt när det gäller kompisar, problem, skolan, nämn vad som helst. Har fått en sådan annorlunda syn på precis allt. En vecka efter att jag kom hit hade många, många av mina förutfattade meningar försvunnit , nu såhär 7-8 månader senare så har jag nästan inga kvar. Folk är annorlunda. Folk gör vad de vill. Och det är okej. Även om jag inte förstår eller håller med, så är det OKEJ. Och det är den största personutveckligen jag har haft här. Har också blivit grymt mycket mer generös. Förstår att allting måste ha en gräns någonstans, och att vad som än händer så löser det sig.

Har en sjukt lång väg framför mig, kommer typ passera tre världskrig innan jag kommer vara där jag vill vara, men jag har i alla fall en rustning nu som kommer hjälpa mig genom det.

Kommer göra ett separat inlägg om Hawaii. Klockan är sent, kom precis hem från opening night av the play I'm in, Chicago! Var kul men mycket! jobb och sena kvällar varje dag i veckan. Imorgon har vi ett till performance. Wish me luck!!

Några bilder från Hawaii

Likes

Comments


Better Blogging Nouw