Som sagt ja, 10 månader senare är jag tillbaka igen. Det är den 21 juni 2017 och jag har återuppstått efter min sista termin i Eksjö som var plågsam både mentalt med så lite kvar men också fysiskt då jag har dragit på mig en skada.

Det är den 21 juni vilket betyder att det var 11 dagar sedan studenten så var så sjukt rolig! Det kändes som om jag hade varit redo för den dagen sedan jag började i Eksjö, så det var underbart när den väl kom!

Jag har självklart hunnit med mycket annat under dessa 10 månader men jag försöker kolla framåt nu och har så mycket att se fram emot att jag har lagt undan det förflutna med siktet inställt på sommaren och framförallt hösten som kommer.

Det är nämligen så att jag och Lucas äntligen ska flytta och det till Göteborg för att plugga. Vad jag ska plugga tar vi när det är klart (mitten av juli). Jag kan säga att jag är så redo för att påbörja detta nya kapitel i mitt och vårt liv! Många blir förvånade när jag säger att jag ska plugga redan till hösten, och det beror på att jag tyckte skolan i 3:an var väldigt roligt och varför ta en paus när jag är så pass motiverad till att fortsätta?

Men innan det blir flytt till Göteborg är det en sommar också. En sommar som innehåller en massa skoj. Imorgon ska jag inleda sommarlovs-aktiviteterna genom att åka till Sälen med IKHP i en vecka för fin fina fjällspass, Det ska bli helt underbart då jag verkligen älskar fjäll-terräng. Tyvärr hindrar min skada mig lite, men har inget emot att köra ett MTB-pass om dagen också då det är något jag verkligen tycker om!

Ungefär 1,5 vecka efter Sälen ska jag åka till Gotland med Lucas familj och bara njuta och självklart springa lite orientering! Gotlandsterräng kan ju vara så sjukt klurig så det ska bli roligt att uppleva det igen (senast var 2014).

Sen kommer sommarens obligatoriska aktivitet som är O-ringen. O-ringen som detta år går i Värmland och som garanterat ska bli super roligt! Har inga placeringsmål på O-ringen då jag har dragit på mig skadan, utan målet är att kunna springa alla etapper utan att ha ont.

Jag och bästa Lisa på studenten

Hann också med att vara i Italien med bland annat dessa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Andra veckan i Eksjö har precis påbörjats och jag ska äntligen påbörja mitt sista år på OLGY och jag känner mig mer än redo.

Förra veckan så hade vi först en hel dag i Karlskrona tillsammans med hela OLGY med trevliga träningar och mycket trevligt folk. Sedan var det lite speciella dagar tillsammans med klasserna och programmen innan första dagen med vanliga lektioner.

Denna veckan ska vi fortsätta med att hänga med OLGY genom att åka till Orienterings VM som håller till i Strömstad. Där kommer vi att springa tre stycken publiktävlingar och självklart heja på svenskarna! Hoppas självklart på flera medaljer! Det kommer bli super roligt att tävla igen eftersom jag inte har tävlat sedan O-ringen vilket kommer bli super roligt! Ser verkligen fram emot att tävla efter ett alldeles för långt uppehåll! Och det känns som om det kommer bli ett bra genrep inför SM som är om några helger. Detta var helt enkelt en liten uppdatering på livet!

Nu ska jag se klart på mitt Grey´s Anatomy avsnitt innan jag somnar gott innan jag endast har en lektion imorgon!

Här får ni en fin bild på mig och Fanny från dagen i Karlskrona

Likes

Comments

Lucas är här denna veckan så vi bestämde oss för att dra oss ut och fiska en stund! Vädret var på topp men ingen fisk blev det!

Likes

Comments

Då var även årets O-ringen över för i år och som vanligt levererade veckan som vanligt på topp!!

Tänkte att jag skulle berätta lite kort (!?) om varje etapp. Jag gick in med inställningen att jag helt enkelt skulle göra mitt absolut bästa varje etapp så får jag vara nöjd! Eftersom våren inte alls har gått som jag velat så hade jag inte alls några förväntningar.

E1: Kroppen svarade piss på uppvärmningen så jag skulle fokusera på tekniken eftersom jag visste att det skulle bommas. Direkt när jag fick upp kartan var min första tanke "ojdå, hur ska det här gå?". Men insåg rätt så snabbt efter denna tanke hur man skulle tänka i denna terrängen för att lyckas. Och tog det lugnt genom hela banan för att inte förlora någon tid på att bomma och gick i princip spik hela banan. När jag kom i mål så låg jag 4:a vilket jag tyckte var över förväntan och tänkte att jag kommer ju sjunka en del eftersom jag var i andra startgruppen men i slutet av dan lev slutresultatet 5:a vilket var helt sjukt enligt mig! Men jag var super nöjd med min start på O-ringen som 5:a och bästa svensk!

E2: Gick in med samma inställning som dagen innan och tekniskt sätt gick det vägen. Men detta var en betydligt lättare bana så jag tappade så otroligt mycket på fjället där man kunde trycka på ordentligt! Med två lite mindre misstag så blev det en 15:e plats för min del men var ändå nöjd eftersom jag hade gjort mitt bästa och jag tänker att den fysiska formen går att påverka tills nästa år.

E3: Detta var den värsta etappen jag har varit med om, inte för att det gick super dåligt men jag var så nervös innan att jag trodde att jag skulle spy. Jag kunde knappt värma upp för att jag mådde så illa så det fick jag göra på de första kontrollerna. Jag brukar aldrig bli så nervös inför tävling så det var något nytt för mig. Men det släppte helt när jag fick kartan i handen så det påverkade inte loppet alls. Jag stack ut och självklart var det uppför till första när jag hade knappt värmt upp så fick väldigt mycket mjölksyra direkt men det var bara något som jag fick kämpa emot. Sprang stabilt de första fem kontrollerna innan jag mot K6 gick så ofantligt snett och la bort en minut. Resten av banan gick hyfsat, gjorde ytterligare två små missar men trots 2 min bom så kunde jag i mål landa på en 7:e plats. Denna etappen var den som trots dålig uppvärmning kändes bäst fysiskt!

VILODAG: Vilodagen spenderades med Lucas. Vi spelade bowling och åt verkligen den godaste lunchen nånsin! Bowlingen var inte så kul eftersom jag förlorade (livet som tävlingsmänniska) men mot Lucas kan jag ändå förlora med stoltheten i behåll! Sedan åt vi den godaste pizzan ever! Jag har någon slags nykärlek för ruccola så det fanns det massor av! Sedan promenerade vi en sväng i det fina vädret. På tal om vädret så kanske vissa tyckte att det var dåligt väder medans jag tyckte det var perfekt. Har typ varje O-ringen fram tills i år fått sjuka värmeslag så vädret passade mig perfekt!

E4: På tal om vädret igen så är det ju inget som vi kan påverka och det fick jag känna på. Första startande om dimman var så tjock att jag såg 10 m fram sedan var det stopp. Fjället visade tyvärr inte sina bästa sidor då jag inte såg så mycket alls. Men jag gjorde mitt bästa och insåg verkligen hur beroende men är av att se, framförallt på fjället. Fick lita blint på kompassen och fick helt enkelt hoppas jag kom spik på varje för såg det gjorde jag inte. Men detta ledde till flera misstag och mycket osäkerhet i löpningen. Men men, nästa gång kanske jag får springa i solen som kom senare! Detta kassa lopp ledde till en 35:e plats. Det som sved mest var att jag tappade från 5:a och bästa svensk i totalen till en 10:e plats och 5:e svensk.

E5: Sista och avslutande etappen på detta års O-ringen. Gick ut som 10:a och hade inte speciellt kort tid varken fram eller bak. Gick bra i början och hade plockat in på den framför. Gick väldigt snett ut från 5:an men lyckades styra upp det igen. Men väl vid K6 så läser jag fel på avgivelsen och tror jag ska ha 107 istället för 106 så springer runt där som en idiot och letar efter 107 och fattar ingenting. Inser sedan mitt misstag och köttar som ett djur till 7:an och gör då självklart ytterligare ett misstag på 3 min. Kommer då ihop med en klunga på runt 5 personer men tar täten och drar ifrån tillsammans med en annan tjej och gör några riktigt bra sista kontroller innan jag drog på en bra spurt och kunde efter ett sånt dåligt lopp gå in som 10:a i totalen och 5:e svensk och efter min värdelösa vår var jag mer än nöjd! O-ringen avslutades självklart också med en sjätte etapp då jag hade en rolig kväll med mycket dansande! Och överlag är jag mycket nöjd med mitt O-ringen och som vanligt får man sjuka motivationskicken av detta så nu ska jag ut och träna!

Likes

Comments

Detta är typ vad mitt liv består av just nu! Mina dagar består av jobb, träning, jordgubbar och vovven!
Såhär har dessa dagar sett ut förutom då jag har varit i sommarstugan några dagar! ❤️

08:30 Går upp och äter jordgubbar till frukost!
10:00 Cyklar upp till skogen där jag jobbar i ungefär 4 h totalt innan jag är helt slut i kroppen!
14:30 Kommer hem och äter lunch innan jag tar det lite lugnt och plockar mycket bär och gör sylt!
17:00 Sticker alltid ut och tränat på kvällen nu för tiden då det typ alltid är bättre väder!👌🏻
22:00 Går och lägger mig och kollar OITNB typ!

Nästa vecka ska jag åka och träffa Lucas i Eksjö innan det är dags för O-ringen vilket kommer bli super roligt! Jag älskar verkligen fjäll-terräng så det kommer bli helt underbart!

Likes

Comments

Pappa nämnde att om det är någon gång jag ska uppdatera bloggen är det när jag har tagit SM-guld!

För det är just vad som har hänt. Ultra-SM gick av stapeln i helgen och efter ett veckolångt läger i Idre kändes inte kroppen alls på topp men kämpade på hela vägen in i mål och roligt nog räckte det hela vägen till guld!

Startskottet sköts och redan från start kände jag att detta skulle bli några tunga 11 km. Tur för mig så började folk att bomma redan till första kontrollen medans jag spikade den bra och kunde på så sätt komma ifatt klungan igen. Från första så gjorde jag mitt egna lopp och kom snabbt själv och fortsatte så hela vägen fram till varvningen. Sedan kom varvningen och jag försökte att hålla mig lugn men hjärnspökena kom snabbt och jag började att tvivla min teknik och la bort tre minuter på två kontroller men skärpte till mig och spikade de två sista innan jag äntligen kunde springa in i mål som vinnare. Det var en otroligt härlig känsla! När jag hade sprungit så fick jag höra att även Lucas ledde sin klass och bara någon minut senare sprang även han in i mål som segrare. WEEEEEY!

Det var inte bara jag som lyckades utan även 6 andra IKHP:are lyckades ta hem löv! Så sjukt roligt att lyckas med andra!

Lånad bild från IKHP                                                                                      Så otroligt härligt att lyckas med sin kärlek!

Efter tävlingen åkte jag och Lucas till Stockholm för att spendera natten där innan det var dags för COLDPLAY på Friends Arena. Konserten var så oerhört bra och vi fick super bra platser och såg super bra!

Likes

Comments

Vill inte ens veta hur längesen det var jag skrev här...
Ska inte skylla bort mig men det har inte riktigt gått som jag velat senaste tiden och då har det känts onödigt att skriva något om det. Största anledningen är väl ändå att jag inte har orkar lägga ner tiden helt enkelt!

Jag har under hela min ungdom blivit kallad den snabba och starka, tekniken har aldrig riktigt varit min starka sida utan det har varit fysiken. Senaste så har jag orkat mindre och blivit långsammare och långsammare. För mig som alltid har känt mig snabb så har detta tagit hårt på mig.
Förr så var första sträckor på stafetter något av det roligaste jag visste, nu har det istället blivit ett stressmoment och jag kan gå runt och vara hur stressad som helst innan för att sedan verkligen bara plåga mig igenom det. Har som tur va tagit mig mod att säga till vår UK och får istället lära mig att springa andra sträckor efter att ha sprungit första hela livet.
Eftersom känslan har varit så pass dålig så har jag självklart tvivlat på om detta är något som jag vill lägga ner så fruktansvärt mycket tid på men med så lite resultat och motivationen har väl inte precis varit på topp, men idag är jag så sjukt glad att jag fortsatte att kämpa!

Anledningen till att jag skriver detta nu är för att jag har nått botten och är äntligen påväg tillbaka igen. Körde precis ett intervall-pass med bättre känsla än någonsin förut! Och motivationen börjar att långsamt komma tillbaka efter ett par tunga månader!

Slänger in en bild från en av förra året roligaste stunder, SM-Stafett

Likes

Comments

Som rubriken säger så är alla läger avklarade och jag är nu hemma och vilar upp mig innan sista halvan av sista terminen i tvåan!

DANMARK: En super fint läger med fina träningspass och två tävlingar som gick helt ok. Det var roligt att tävla igen, men jag tog det mest som ytterligare två träningar för att slipa lite extra på den tekniska formen!

SM-LÄGER: Ytterligare ett fint läger med tre fina träningspass som också kommer vara viktiga inför kommande SM! Vi sprang också en tävling som var min första "riktiga" tävling! Roligt nog så gick det super vilket också ledde till säsongen första vinst! Tyvärr så var sista passet ett väldigt stenigt pass vilket ledde till att jag fick lite ont i fötterna efter men det löste sig med lite vila från löpning i skog!

BERLIN: Ett läger som inte bestod av så mycket träning utan mest turistande. Det var en trevlig vistelse med mycket historia och kultur men det var väldigt trevligt men kan säga att det var sjukt härligt att sedan komma hem efter flera veckor av resande.

#1 en lånad bild från Elsa från Danmark, #2 Berlin #3 Berlin

Likes

Comments

​Som rubriken säger är det dags för säsongens första läger nu i veckan! 

​Det är faktiskt så att det är flera läger på gång nu veckorna framöver så det kommer bli väldigt roligt!  

​LÄGER NR 1: 
Första lägret börjar redan nu imorgon (onsdag) då vi ska åka till Danmark med juniorgänget från Småland. Så det kommer bli väldigt roligt och det kommer bli skönt med massor av orienteringsträning igen! Jag känner att det kan behövas nu innan säsongen drar igång på riktigt! 
Lägret består av fyra stycken tränings pass och lägret avslutas med två tävlingar! Jag kommer ta tävlingarna som träningstävlingar och jag kommer mest försöka hitta tävlingskänslan igen! 

​LÄGER NR 2:
Det andra lägret är redan nästa helg då det är dags för SM-läger tillsammans med IKHP. Då ska vi köra tre tävlingar och även då en träningstävling. Det kommer bli härligt med ett klubb-läger och det kommer vara bra med träning i SM-liknande terräng så man får lite mer känsla för just den terrängen! 

​LÄGER NR 3: 
Detta är ju då inte ett träningsläger, utan ett "tyska-läger", vi ska ju då till Berlin med tyska-gruppen (alltså vi som läser tyska 4) även de som läser spanska 4 ska med! Vi kommer åka på måndag  om två veckor och kommer tillbaka på torsdag så det blir en kort men intensiv sväng där! Vi kommer åka och kolla på typ alla sevärdheter i Berlin. Det kommer nog att bli intressant iallafall!  

​Sedan är det påsklov vilket jag kommer spendera hemma tillsammans med Lucas, så det blir nog roligt! 

Nu måste jag plugga det sista innan fysikprovet imorgon (onsdag), jag måste även packa inför imorgon då vi åker direkt efter skolan... 
 Har verkligen inga bilder, måste verkligen börja ta lite mer bilder. Men ska försöka att ta bilder nu på lägret! 

Likes

Comments