Efter en lång dag på VFUn var det äntligen dags att bege sig in mot stan och Centralstationen. Att jag var där typ 18 och Alex inte skulle komma förens ungefär 20.15 innebar dock två timmar att slå ihjäl. Så först blev det en vända till systemet där det blev en Box med rött.
Detta följdes sen upp med en stor Chai Latte och strosande i de få butiker som finns på Centralen. Lindex fick jag lämna rätt fort för att inte börja handla massa saker (läs smink😜) som jag inte behöver. På Pocket Shop gick det bra, tills jag fick syn på att de hade den inbundna Fantastic Beasts and Where To Find Them - The Original Screenplay, då fick jag lov att lämna även den butiken 🙈
Istället blev det att hitta en bänk att sitta på och kolla ett avsnitt Elementary i väntan på att Alex skulle komma.

Väl hemma blev det mycket prat, skratt och lekar då Martin hade klasskompisar över. Men då både jag och Alex är trötta så blev det ändå en tidig kväll. Imorgon är det fixa hemma som gäller medan Alex är på brunch med sitt gamla jobb och sen en tur på Mall of Scandinavia under eftermiddagen.

Ta hand om er 😊
/Sophia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var första dagen på nya VFU-perioden. Det var lite kaosartat då jag denna gång är på en ny avdelning så jag har både ny handledare och nya barn jag ska lära känna.
Den största känslan idag var att de tyckte jag var i vägen och att de inte riktigt hade tid med en student idag då de var en personal kort.
Dagen blev därmed händelserik och det fanns mycket att reflektera över i slutet av dagen. Reflektioner som gjorde att frågor uppstod som jag måste prata med min handledare om imorgon. Bland annat, vet alla i personalen att jag är student och inte vikarie och därmed inte får räknas in när de kollad hur många vuxna man är i ett rum i förhållande till mängden barn?

Efter en kort promenad i mörkret till pendeln och en sväng genom centrum avslutades dagen och kvällen med bebismys hemma hos vänner 😍

Nu blir det återigen lite Elementary innan sovdags och imorgon är det en ny dag med nya tag på VFUn.

Och viktigast av allt...imorgon kommer bästa Alex hit och hälsar på!

Ta hand om er😊
/Sophia

Likes

Comments

...på fäktning var det lite folktomt idag. Jag han idag värma upp i själv i 15-20 minuter plus få lektion av Martin innan det kom några, vilket var väldigt skönt. Detta då jag är så osäker i min träning och jag tycker det är jobbigt att tillexempel värma upp inför andra personer då jag känner mig uttittad.

Fäktningen är en träningsform jag upptäckte under våren när jag bestämde mig för att överraska Martin och dök upp på ett av träningspassen han håller i 😊 Fäktning är en intensiv och explosiv sport och man är helt sjösvett efter bara 4-5 minuter med all den utrustning man måste ha på sig och jag älskar det 😜

Kvällens pass gick bättre än vad det brukar och jag är riktigt nöjd. Jag vann till och med en av matcherna idag 😄. Mot slutet tappade jag dock mitt fokus vilket ledde till att jag nu har några nya blåmärken 🙈

Nu blir det lite Elementary och kvällsmys innan det är sovdags och imorgon börjar VFUn.

Ta hand om er
/Sophia

Likes

Comments

...det finns mycket man kan säga om appar för barn. Det finns en hel uppsjö av olika appar idag och vad är det som avgör om de är för barn eller inte? vad är det som avgör för vilken ålder de passar bäst?

Pokémon Go, sommarens stora app. Jag var själv ute och spelade mycket med Martin och mina kompisar och spelade. Jag är till och med en av många som gjort mig illa medans jag spelat (jag och en kompis krockade med varandra på cykel). Under mina turer ute såg jag många barnfamiljer som var ute och spelade tillsammans. Och på förskolan där jag vikarierade pratade nästan alla de äldre barnen, men även vissa av de yngre om spelet, både med varandra och med personalen. Just denna app fick oss att släppa datorn och TV:n för att gå ut och gå. Jag har vänner som aldrig började spela och som tycker att det inta var bra att det kom ett till spel som alla ville spela som gjorde att barn såväl som vuxna inte ville lägga ifrån sig sina mobiler. Men jag vill påstå att de då har missat den stora skillnaden som finns i detta spel. Vilket är just det faktum att för att kunna spela detta spel så måste man själv gå ut och gå. Det inspirerade och pushade barn som annars bara hade suttit inne hemma hela sommaren att gå ut!
Pokémon Go är också ett exempel på spel som passar människor i alla åldrar.

Men det finns också andra former av appar som kan vara bra och användbara för barnen i en viss mängd. Under den kurs som jag precis avslutat så har vi pratat mycket om hur man kan jobba med olika appar i förskolan och vilka appar man ska använda. En av de individuella uppgifter vi hade var att vi skulle testa lite olika appar för att sedan tittar närmare på och analyser en av dem och fundera över hur man kan använda de i förskolan.
Jag stötte då på denna, enligt mig helt underbara app😊

The Hungry Little Caterpillar - Shapes & Color heter den och enligt App Store vänder den sig till barn som är 5 år och yngre. I appen får man lösa olika matematiska problem med fokus på sortering efter form, färg och skala. Men man får också träna på att se mönster och det går att lägga tangrampussel.

Spelet går att spela rakt igenom och när man kommer till slutet så börjar det om automatiskt. Så det blir väl fel att säga att man spelar från början till slut då man också kan välja att börja vart som helst och att det övningarna/problemen går runt i en cirkel utan början och utan slut.
Jag tycker att detta är en härlig, fin och välgjord app med klara färger och tydliga former och figurer mot en vit bakgrund. Appen är ett ypperligt sätt att tillsammans med barnen prata om former, vad det finns för former och vad de olika formerna heter. Samma sak med färgerna.
Jag vill dock gå emot App Stores rekommendation om att appen är för barn upp till 5 år. Detta då jag tror att även äldre barn skulle tycka att denna app är rolig och utmanande då de kan jobba med och träna på att se mönster och lösa de olika tangrampusslena.


Hoppas ni tyckte detta var informativt😊 Kommentera gärna vad ni tycker det finns för bra barnappar och/eller om det finns någon app ni vill att jag ska titta på och sen skriva om.

Ta hand om er😊
/Sophia

Likes

Comments

Showtime!

Idag var det dags för redovisning av den digitala produkten som jag berättade om igår. Alla hade gjort så otroligt fina digitala produkter och det märktes att jag inte är den enda som har tyckt att detta har varit roligt. Min egen grupps redovisning flöt på utan problem. Jag har dock, efter några timmars reflektion, insett att jag måste lära mig att inte hänga upp mig på min "checklista" över sakerna jag ska säga vid redovisningar. Jag måste öva på att vara mer spontan och öppen för ändringar och improvisationer.

Idag var också sista dagen på kursen om Språk och Kommunikation. Som avslut anordnade lärarna en Showtime där, de grupper som ville, fick visa upp sina digitala produkter för hela terminskullen plus de VFU-handledare som var på plats. För er som inte vet så står VFU för Verksamhetsförlag Utbildning och VFU-handledare är de förskollärare som hjälper och bedömer oss studenter när vi gör våran praktik, alltså våran VFU.
Även under showtime visades det upp ett flertal fina och välgenomtänkta digitala produkter. Digitala produkter som inspirerade och skapade nya idéer om en till digital produkt som jag gärna skulle vilja göra. Min stora förhoppning är att kunna övertala Martin till att göra en tillsammans med mig. 😊

Denna dag har dock inte bara varit bra. Jag sitter just nu med datorn i fåtöljen och skriver och jag känner mig som ugglan just nu. Jobbet idag var kaos, ett kaos som inte bara påverkade min tid på jobbet utan även stora delar av min skoldag. Istället för att komma iväg och köra boxpass på Friskis med en av mina vänner så kom jag hem från jobbet först vid nio-halv-tio istället för sju. Att avsluta med en kaosdag innan man går på praktik och inte ska jobba igen förens i januari är inte heller kul. Det sagt kommer jag att sakna mitt jobb så otroligt mycket då jag älskar det jag gör ❤

Nu ska jag sova...zzz

Ta hand om er
/Sophia
Ps. Bilderna är tagna från hemsidan pixabay.com
Teaterscene: https://pixabay.com/sv/scenen-teater-visa-underh%C3%A5llning-158366/
Ugglan: https://pixabay.com/sv/uggla-bird-djur-fj%C3%A4derdr%C3%A4kt-s%C3%B6t-447375/
Ds.Likes

Comments

Hej,

Nu var det längesedan jag skrev senast. Det har varit fullt upp i skolan, på jobbet och privat så har inte riktigt hunnit med. Jag är nu inne på termin fyra och i slutskedet av kursen om Språk och Kommunikation 😊
Denna kurs har inneburit skrivande av en B-uppsats som jag just nu sitter och inväntar resultatet på med andan i halsen.

Den andra stora delen har varit den digitala produkt vi har fått i uppdrag att göra tillsammans i våra studentarbetslag. Ett arbete som varit väldigt roligt, men också utmanande och vissa stunder även frustrerande. Som verktyg för att ta fram och designa våran digitala produkt har vi haft Powerpoint. Innan denna uppgift var Powerpoint för mig bara ett program som användes när det skulle göras olika redovisningar i skolan och jag hade ingen ide om vad mycket man kunde göra i detta program.
Nu. när den digitala produkten är klar och inlämnad, så kan jag så mycket mer och jag vill jobba mer med Powerpoint, kanske göra en helt egen digital produkt, för att kunna fördjupa mig ännu mer i detta otroliga program och lära mig mer än bara hur man gör hyperlänkar och lägger in triggers för ljud och olika animationer.

Här nedanför finns en lite smeakpeak på mitt SA-lags digitala produktion😉

Ta hand om er/
Sophia

Likes

Comments

Idag var det segt att gå upp. Det blev lite försent igår, vi kom inte hem från fäktträningen förens efter 22.00 och då envisades Martin med att vi skulle börja kolla på Zoolander så kom inte i sängen förens strax innan tolv sen tog det ytterligare än timme innan jag kunde somna eftersom jag inte kan somna om inte Martin ligger i sängen med mig. Detta innebar att det var väldigt segt att gå upp när larmet gick vid 6 imorse, om jag ska vara helt ärlig så förstod jag inte varför larmet gick först.

Nu sitter jag dock i skolan och vi har paus i seminariet. Dagens seminarium handlar om varför man ska ha projekt i förskolan och hur man kan planera och starta upp ett projekt med barnen. Det är intressant även om läraren mest säger sådant jag redan känner att jag kan vilket gör det svårt att koncentrera sig. Att jag dessutom har koncentrationssvårigheter gör inte det hela mycket bättre. Så mest sitter jag och längtar hem till min säng. Tyvärr har jag dock ett till seminarium efter detta men det kommer vara lite mera praktiskt så det blir förhoppningsvis lite roligare.

Efter att skolan är slut blir det jobb och hämta barn på förskola och skola innan det bär av hemåt för informationsmöte om stambytet som kommer ske i våran byggnad under våren/sommaren.

Sen blir det förhoppningsvis lite g-rifter och/eller set dungeons i Diablo innan det blir dags och sova så man orkar med morgon dagen.

/S

Likes

Comments