​Thailand er et av de mest populæreste feriedestinasjoner, men ”Gudenes land” er mye mer enn øyer og strander. Er du mer til storby og puls, så må du ikke misse en tur til hovedstaden. Mange besøker Bangkok, når de skal mellomlande i Thailand innen de drar videre ut til en av de mange vakre øyer, men kanskje det var en ide å reise til Bangkok – og bli der hele ferien ut? Byen kan virke kaotisk, overveldende og kanskje for mye. Sådan er det i hvert fald for mange i begynnelsen. Men om man gir Bangkok en sjanse, er det vanskelig ikke å bli fullstendig forelsket i den thailandske hovedstaden. Her blir alle sansene stimulert, og du opplever kontrastenes by, der de mest moderne og enorme høyhus står side om side med gamle templer av gull, og inne i byen møter du folk fra alle samfunnslag, alle religioner og alle nasjonaliteter. Det er kanskje svaret på den asiatiske versjonen av ”The Big Apple”. Men noe, som Bangkok skiller seg ut med, og en av grunnene til, at Thailand er så høyt elsket blant hele verden, er de billige prisene. I Bangkok kan du leve som en kongelig for ganske få penger. Det er ofte mest selve flybilletten, som der har en nevneverdig pris, men ellers kan du bo luksus for billige penger, få de herligste spa-opplevelsene på budsjett og ikke minst spise på de fineste restauranter for et rimelig beløp. Men når det er sagt, så må du ikke misse den fantastiske herlige Thai-maten fra helt vanlige kjøkkener eller cafeer, for her får du et fantastisk måltid som du vil drømme om lenge etter, at du er kommet hjem igjenn. 

Likes

Comments

En storbyferie er din mulighet til å slippe for hverdagen for en stund og ta på oppdagelse i nye spennende omgivelser. Hvorfor ikke bruke helgen på at dra en kort avstand og oppleve en helt annen verden? Du kan finne masse av fantastiske tilbud på storbyreiser, og en av de absolutt mest populære destinasjonene er Paris, Frankrikes hovedstad. Det er ikke for ingenting, at den er kjent som både byenes by og Kjærlighetens hovedstad. Det er nemlig noe helt særlig å reise til Paris, og det er nesten umulig ikke å la seg gripe av de ualminnelig vakre bygninger, mennesker, kulturen og maten. En reise til Paris er helt opplagt for par, men det er også mange barnefamilier, som velger en reise til Paris som neste eventyr. Her kan familien ta på utflukt i de mange små parisiske gater, besøke museene og sette seg ned i en av de mange naturskjønne områder mitt inne i byen og nyte en hjemmebakt baguette fra en av de mange lokale bakere. Paris er bare få timer fra Norge, og booker du hotell i god tid kan du reise til Paris for et veldig rimelig beløp. På den måte er det et opplagt valg å velge Paris som den byen, man vil bruke sin storbyhelg i. Er en uke for litt, er det selvfølgelig også mulighet for å forlenge sin reise i Paris. Man kan også velge å booke reisen til Paris i en ferie, så man er helt sikker på at det går an å forlenge reisen.

Likes

Comments

nsker du å komme deg bort fra en kald vinter som aldri tar slutt, slaps, regn, vind og temperaturer rundt null, ja da bør du ta turen sørover. Mallorca har det du kan ønske deg. Våren starter i mars, med lengre perioder med sol og varme. Nærmer du deg sommeren vil Mallorca tilby sol og varmt badevann. Temperaturene varierer stort sett mellom 25-30 grader, noe som for en nordmann kan tine opp det meste. Da har du kommet til riktig sted. Det tar kort tid når du først har landet på flyplassen. Maksimalt en time med buss transport må det medregnes men da er du også vel plassert på hotellrommet. Ta med familien og bad ved de langgrunnede sandstrendene som strekker seg flere kilometer. Opplev heftig natteliv, med verdenskjente diskoteket og nattklubber. Kom deg rundt på øya med buss eller lei din egen bil. Er du sportsinteressert har øya alt hva en kan ønske av tilbud. Golfbaner, tennis, surfing og sykkel er noe av de mange idrettene det er lagt til rette for.

Reise for en utflukt

Og du vil garantert få opplevelser for livet på denne asurblå kyststripen. Katamarantur gir deg krystallblått vann som man kan dykke og snorkle i. Ved Porto Cristo kan du se på nært hold ekte dryppsteinsgrotter. Magiske omgivelser viser fram de merkeligste formasjoner, og deretter se på perler funnet her.

HidroPark og Aqualand er must for alle barnefamilier. Her finnes alt fra vannsklier, hoppeslott og minigolfbaner du aldri har sett maken til. Eller ha rolige dager i båt, eller vær cowboy for en dag. Mulighetene er mange på denne øya som er en av Spanias mest besøkte. Hvis du ønsker å besøke i sommer Mallorca bør du sjekke Fair-laan.no.


Steder å besøke i Mallorca:

Godt kjent for sine lange strender med hvit sand og isolerte viker, de beste strendene å gå til i Mallorca er: Playa de Palma, Puerto Pollenca, Alcudia og så videre. Å være omgitt av det turkise vannet, båter og imponerende klipper er Mallorca en romantisk og flott reisemål å sette på listen din.

Ved siden av kysten kan du dra på båtturer, nyte og beundre den vakre naturen og omgivelsene. Det er muligheter for båtturer. Du kan enten leie en båt eller yacht fra en av de mange selskapene langs strendene eller du kan enten gå på organiserte båtturer for en dag.

Servering i Mallorca er et godt valg fordi det er blitt et stort astronomt sentrum, har restauranter med Michelin-stjerner. Langs kysten finner du mange restauranter med spektakulær utsikt til sjøen.

En annen aktivitet å gjøre i Mallorca er å besøke helligdommer. De er bebodd av munker og er gode steder hvis du ønsker å meditere, å ha et øyeblikk av ro og stillhet.

Likes

Comments