Jag har aldrig varit något stort fan av alkohol - mina sex år som bartender till trots. Men ibland, speciellt varma sommardagar kan det sitta riktigt bra med en svalkande drink eller ett gott glas vitt! Här kommer därför två pärlor som jag njutit av den här sommaren:

Vintipset:
Kung fu girl -
En vit fruktig lättdrucken riesling som fungerar till allt. Den finns numera på de flesta systembolagen och är min absoluta favorit. Ska jag unna mig så är det den jag unnar mig!

Sommardrinken:
Passionsjuice
Citron
Havanna club especial 4-6 cl (en godtycklig skvätt)
Fanta exotic

Skaka passionsjuice, rom och en pressad citron med en massa is. Isen tar bort smaken av alkohol och lyfter fram alla andra smaker så strunta inte i den! Drinken ska vara väl kyld! Sila i ett vinglas, toppa med fanta och garnera med citron. Voilà!
Likes

Comments

Egentligen får det inte kallas äppelkaka enligt Freddan eftersom den varken innehåller smör eller socker - men den är väldans god ändå. Det här är alltså en nyttig variant av äppelkaka som man med gott samvete kan hugga in på till frukost!

Ingredienser:
2 äpplen
3 dl äggvita
1.5 dl havregryn
Kanel och kardemumma efter tycke
1 dl vaniljcasein


Dela äpplena i bitar (så stora som du vill ha dem - jag föredrar "chunky"). Blanda ihop alla ingredienser i en bunke - det är en stor fördel att blanda alla torra ingredienser först! Häll sedan på äggvitan och blanda. Smeten ska vara hyfsat rinnig så tillsätt lite vatten eller mer äggvita om den är för fast. Grädda i mitten på ugnen på 150 grader i 30-40 min.

DONE! Supergott och enkelt. Jag hällde på lite hackade jordnötter för att få lite god sälta och serverade me NJIE propud vanilj. MUMS!

Likes

Comments