Att bo i Spanien

Många Skandinavier och Finnar väljer att flytta till Spanien, Costa del Sol, Costa Blanca, Madrid och Barcelona. Många är pensionärer och vill bo i solen men tack vare många callcenter och andra Skandinaviska företag etablerar sig i Spanien ser man även många unga killar och tjejer, familjer som flyttar ner.

Jag sålde hus och hem, packade ner så lite som möjligt, tillsammans med min dotter som då var 7 år och vår tax Barney. Jättespännande var det. Jag hade varit nere lite och kollat innan vi gav oss iväg, jag hade även hyrt ett litet gathus i en vitkalkad bersby som heter Riogordo, norr on Malaga.

Att flytta till Spanien behöver inte alls vara besvärligt, det som kan vara besvärligt är om man inte kan spanska (få spanjorer kan engelska) då det är dags att skriva in barnet/barnen på skolan, kommunen,personnummer, recidencia och sjukvård mm men inget som är omöjligt och spanska lär man sig med tiden.

Varför valde jag just Riogordo? Jag äskade den charmiga miljön och livet på landet.Olivlundar, fruktodlingar, åsnor, hästar, getter, höga berg och djupa dalar.  Vi stannade i Riogordo i ca ett år och har otroligt starka och speciella minnen därifrån, speciellt Felicia som bara var liten och som slängdes rakt in i spansk skola.

När vi flyttade ner till kusten insåg jag att vi valt rätt direkt, vilken lycka! Modernt och bra komunikationer med buss och tåg, lätt att ta sig fram och bra möjligheter till jobb, bra bilingual skola och skolbuss för Felicia längst kusten.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229