Gluten och laktosfri SPENAT och FETAOSTPAJ

Recept, Solhyddans Hälsoresa

Förra helgen provade jag på att göra en glutenfri samt laktosfri paj.

Jag tyckte att den blev riktigt lyckad!

Så här kommer recept på den:

(Använder du fryst spenat så se till att tina den i tid.)

Pajdeg:

4 dl gluten- &laktosfri fin mjölmix

2 krm salt

150 g laktosfritt smör

1 äggula

ca 1 msk vatten


Gör så här:

Kör mjölmix, salt och smör i en matberedare.

tillsätt äggula och vatten och jobba samman till en deg!

Låt vila kallt i 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm), nagga och förgrädda ca 10 minuter på 225 g.



Fyllningen:

en påse tinad hackad spenat. ca 600 g.

En förp. laktosfri fetaost ca 200 g.

3 msk olivolja

4 ägg

2,5 dl laktosfri mjölk.

2 krm salt

1 krm vitpeppar


Gör så här:

Krama ur spenaten i ett durkslag.

Fräs spenaten i en stekpanna med olivoljan i några minuter.

Bred ut spenaten i pajskalet.

Mosa fetaosten över spenaten.

Blanda äggstanningen! (vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar)

Häll stamningen över fyllningen i pajskalet.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg och stanningen har stelnat.

Ta ut och låt pajen svalna något innan servering.


Smaklig spis fina ni!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229