Fredag har Mediterat. Gick ok men mycket tankar. Har varit tufft och sluta med medicinen. Blir så konstig kan ej kontrollera mig ingen stubin. Men har lyckats och vara vaken nästan hela dagar somnat i yogan några gånger. Har verkligen inte planerat något bara tagit det som det kommit. Funkar bra med virkning min första sjal var klar på en vecka nöjd för att vara första. Nu en lång smal filt till mormor till hennes gungstol. Fixar att känna efter inför middag med bokcirkel här förberedd och tog det lugnt. Blev toppen var färdig så när en kom tidigare hade jag tid och sitta ner och ta en mellanöl. Orkade vara med ok. Men helgen var jag trött.

Har varit konstigt med min vän hon flyttade från sin man på studs ,visst hon hade klagat att det ej var bra. Ingen förklaring har ej pratat med henne försökte skriva men hon svarade ej på hur hon mådde och varför hon flyttade hem till en vän trots dem är vänner än. Nu skrev hon igår allt var bra det började falla på plats. Känns som jag ej får vara delaktig i hennes liv och aktiviteter ,jag är sjuk och har inte mycket krafter men jag bryr mig och oroar mig. Känner mig lite överkörd men jag får ofta känslan att jag stå bredvid vanliga med jobb. Det är ej självvalt och jag försöker hitta styrka och glädje i mitt liv och lyckats med det men känns som en del vänner ej förstår.

Diana har varit låg och fick ingen kontakt men lyckades öppna henne och fick henne och berätta att hon är orolig för mig och tycker det är skit jobbigt att inte veta vad som är fel. Kändes bra att prata och vara ärlig och bara finnas känna varan när det är jobbigt är viktigt. Ekonomin kraschade när en skuld på FK kom . Men det är bara pengar det går men semester planer behövs ej och mitt framtidskonto blev magert men vägrar ta allt har några månade på mig så ska klara det. Har fått avboka yogan och göra hemma . Det går får gå när det funkar.

Varför blir jag så förnärmad och arg när någon (alla) man möter frågar jobbar du? Vet ej ska fundera på det för dem menar säkert ej att göra mig upprörd och illa till mods.

Trevlig alla hjärtans dag. Åkte ner vid fyra och åt pizza själva där passar mig bra. God Pizza och öl men blir så trött och sitta på hårda stolar. Idag handling och Marie kommer trevligt.

Solen värmde mig en timme i solstolen älskar värme.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen efter lång tid visade sig solen några timmar. Det var underbart trots dålig dag riktigt tufft och sluta med denna medicin men det är bara att kämpa på ger ej upp. Det är oroligt och se hur jag påverkas av att inte gå på den. Men vi måste se för och kunna hitta om det finns något med mig. Den hjälpte mig för nästan tre år sen när jag sov natt men även 4-6 timmar per dag och dit vill jag ej. Den är lika tuff och börja med men det får vi ta .( Ja den påverkar Diana också hon får ha full koll på mig nu och den gör mig arg ingen stubin, Fungerar ej hjärnan är som klister. och har ingen kontroll inget omdöme.) Men när den väl är inställd eller förhoppningsvis ute ur min kropp. Var hos mormor och det var tufft fick vila mig sån värk. Tar åt mig av allt och blev arg på henne men bad om ursäkt. Men ska hålla mig hemma och undvika att prata för mycket eller träffa vänner så jag ej sårar någon. Det räcker med att Diana får ta all skit hon är i alla fall med veten om det är pillerna som påverkar mig.

Idag blir det bokcirkel orolig men planerat väl och förbereder enkel mat även bestämt en öl och ett glas mousserande till Cream brule som Diana ska göra. Funkar och virka är så glad kanske var det mamma menade när jag var hos medium så kom det upp jag jobbade med händerna och det skulle vara bra för mig .

Nu just detta andetag , stanna upp ge dig själv tid, energi och ja du duger du är unik. Njut av sol & Hav& Månne.

Likes

Comments

Har klarat ännu en vecka. Resultat är hyfsad klarat av att ta bort en tablett av två som vi ska testa. Idag är jag fri från den också. Hur veckan kommer arta sig vet jag ej men har avbokat min Yin Yoga denna vecka vet ej om jag kan köra. men gör hemma så tar vi nya tag nästa vecka. Har haft glädjen och skypa med Bella hon har det så bra och verkligen njuter och älskar Nya Zeeland. Har alltid oroat mig för hur vår kontakt skulle bli när hon skaffade kille, hur skulle jag gilla han. Onödig oro han är underbar härlig grabb och naturligtvis har hon gott omdöme.

Mina mornar och andas meditera gör nytta en liten bit på rätt väg och kontrollera tankar eller låta nuet och mitt inre fä lugn. Det är övning och medvetenhet och aldrig ge upp på sig själv. Får sätta en del åt sidan men ett måste för att komma framåt. Det inre lugnet har visat sig och jag vill mer men en sten i taget..

Den kontakt jag har med dottern är fantastisk men vi har kämpat ihop. Jag har fått lära mig mycket som förälder en sak som är otroligt viktigt är prata var ärliga och döm inte .Har fått lära mig att säga ifrån det är jag som är vuxen jag bestämmer det är en gåva och en förutsättning för barn ska lära sig och själv sätta gränser och ta ansvar och stå upp för vad man tycker men även att acceptera att allt är inte perfekt , eller blir som man själv vill men det viktigaste är att lära sig stå tillbaka när det behövs och sen gå sin väg utan att köra över eller såra ,skada någon. Men samtligt sätta sig själv först och ge kärlek till sig själv som man kan vara stark mot sig själv och andra. Tack min fantastiska mamma som lärt mig detta. Du hade det ej lätt med mig men du trodde på mig och lyssnade inte på andras åsikter när jag gjort något du pratade med mig träffade dem som ej var bra för mig och bedömde själv. Du såg alltid det bästa hos oss. Tack för du var min mamma älskar dig och du är med mig än . Fast du fick lämna jorden alldeles förtidigt. Men bär dig i mitt hjärta.

Ärlighet och prata om dåliga sidor hos sig själv som man ej är så stolt över det har min fantastiska vän Marlene lärt mig vi är olika som personer och jag har gjort mycket skit i min ungdom en del sen också. Men denna kvinna är en vän som man kan berätta allt för. Trots hon levt mer ordentligt och gjort sina val. Hon har sin tro och sin älskade familj som sprider värme. Vi har känt varan i 19 år föräldrar grupp. Hon har ställt frågor om mina val och aldrig dömt mig. För att idag har vi ett vänskaps band som är starkt. Jag har alltid beundrat henne för hennes styrka och kloka ord. Så att öppet berätta om en sak när vi åt middag med min fru var en självklarhet så hon förstår och vet var hon kan stötta mig när jag behöver. Jag kan köra över och prata i mun på andra inget jag är stolt med. Men jag är medveten om det och jag jobbar med det. Det vi har är fantastiskt och min dotter jublade när jag sa Marlene skulle komma.. Hon har alltid älskat hela er familj även när hon och Julia stod lite längre ifrån varandra. Som berodde mycket på hennes också förmåga att i bland köra över andra och tro hon vet bäst. men hon blir ödmjukare och dem har fortfarande kontakt och trivs med det. Med detta vill jag säga ljuset går igenom och ger mig styrka att fortsätta i på min väg för välbefinnande. Sol & Vatten &  Måne!​

 ​

Likes

Comments

Dessa mörka månader är tuffa är så beroende av ljus och sol. Varför först har alltid fryst på vinterhalvåret. Är en soldyrkare och utnyttjar soliga dagar på vintern också. Men fin sjuktid har varit mörk, tuff när krafter, känslor försvinner och du sover bort många dagar är det svårt att vara positiv. När allt man älskar som aktivitet inte går, när man blir utfryst på jobbet ända anledning jag fick var att det är min sjukdom>? "Det är ej mot dig som person" förstår inte hur man kan dela upp det jag är jag oavsett sjukdom. Jag blir aldrig som innan men det är inget jag strävar efter. Har lärt mig mycket på vägen om framför allt mig själv men även av omgivningen. Så jag försöker ej se det som ett nederlag att jag blev omplacerad med omedelbar verkan fick lämna in nycklar och gå där i från efter 25 år som aldrig har brutit mot några regler. >Men fick förmånen att vara på en liten arbetsplats som såg min kompetens trots ej fullt arbetes för. Men när det ej funkade och jag blev utköpt pga att jag ej orkar mina arbetes uppgifter och stress. Så har jag ej hört något från någon av mina gamla kollegor eller chef inget avslut .Men det ska och har inte knäckt mig tvärtom jag ska hitta balans och ljuset.

Hur gör jag det? När dem ej hittar något fel och vet ej hur vi ska gå vidare! Än en gäng så måste jag kämpa och verkligen släppa alla måste och prioriteras att orka hitta lugn och bygga upp mig mentalt. Det är lättare sagt än gjort men hittat redskap och har en fantastiskt stöttande och förstående fru, och även vår lilla hund Selma. Hon ser när jag behöver närhet och hon går i min takt hon vet också att jag gärna går där hon kan vara lös och det gillar hon. Har även fått mina systrar och accepteramin nedsatthet inte enkelt för dem. Men vi börjar få en fin relation.

Hur gör jag då ,jag har hittat meditation och Yin Yoga och det är 24/7 som gäller att andas och vara i nuet och acceptera som det är just nu. Var nöjd med det och lära sig leva med värk och min nedsatthet. Det är övning hela tiden men en tanke som dyker upp ofta är "Rom" byggdes inte på en dag. Har glädjen att berätta det går för det mesta att hitta inre lugn och fylla på med energi så ofta det behövs. Det tar mycket tid kan ej bestämma något säkert om det ej är något viktigt då får man ta bakslag. Man kan nonchalera tankar det är inte lätt men det går blir lättare desto mer jag tränar, A_O är vanor fasta punkter mat vid samma tid punkt. Mycket ej planerad tid för just vad som helst som läsning, sudoku och lugna hemma kvällar. Det känns bra för det mesta ser att man kan om man accepterar det som det är. Då känns det ljusare och även små knep som funkar på mig är att göra som jag kan av situationen försöka hitta glädje i det lilla. Har alltid älskat var ute och vandra . Det går på mitt sätt på med vandringskorna och packar ryggsäck med mat som laga ute och hittar fina ställe där det bara är en kort promenad dit men genom härlig natur. Älskar havet men det funkar alldeles utmärkt och köra till en sjö finns många fina på nära håll. Bad kan jag lyxa med ofta vi bor i lägenhet men det dåliga samvete för jag slösar med vatten kompenserar jag vi kör väldigt lite åker mycket buss och tåg. Äter mycket grönsaker och vegetariskt, efter säsong. Bad huset försöker jag prioritera men det är svårt vill gärna simma lite mer än jag orkar vet om det och försöker sätta gränser.

Så med detta vill jag säga är på rätt väg mot det inre ljuset och lugnet att acceptera det här är jag och jag duger just så och jag är en snäll och omtänksam person fast jag ej kan prestera och finnas och göra allt för andra. Så avslutar med ordet "Hopp" , "Välbefinnande". Min styrka är "Vatten", "Sol", "Måne"

Likes

Comments

Funder mycket på livet nu , hur man uppfattade och hur jag var som frisk arbetsför. Vilka fördomar och låga tankar man hade om hur folk är och hur dem lever. Men min verklighet har fått mig och öppna ögonen för ett annat sett att se på saker och livet. Vad som är viktigt och framför allt hur stora delar av alla människor ser på att ej kunna arbeta. Förståelse för hur en lång sjukskriven utan diagnos påverkar en och när man famlar i mörker och försöker sätta prior lista på allt man åstadkommit och vara nöjd med det. När man kämpar med FK och olika läkare,undersökningar och rätt rejäl inkomst fall. Men hur stolt man är när man lyckas månad efter månad att få det att gå ihop och även lyckats spara och handla lite till vårt hem. Hur mycket oro och svårt det är att se ljuset men vill så gärna höra om hur det är för andra som lever i vårt stressade samhälle och vill så gärna träffas och prata . Men det är ej lätt att få ihop en kommentar som är självklar för en frisk och som egentligen ej menar illa kan få en och falla ner. Mitt stora problem är krafterna ,att få dem och räcka hela dagen är tufft. Även att jag är så kvällstrött så är det svårt och planera hur och när man orkar. Hur glädjen att känna sig glad och orka vara med gör att jag ofta blir lite toppad av glädjen och tar ut mig. Tar krafterna slut så är det tufft sån värk och sova kanske stora delar av några dagar. Hur min vardag ser ut och det är inget jag valt att vara här men är så tacksam för ej några allvarliga sjukdomar har hittats. Försöker hitta lösningar och väldigt viktigt för mig med tider för mat och vila. Har läst otroligt många böcker gör sudoku fler timmar är avkopplande och bra för hjärnan. Men svårt och förstå mitt liv för en frisk 45 åring som känt mig innan. Jag var överaktiv och älskade verkligen träning och promenader, vandring och att umgås med vänner och laga mat ihop. Men sorgen att ej kunna träna har suttit som en envis tagg som ibland varit så lång in att jag grät när folk var ute och sprang och jag blir omkörd av äldre damer på promenaden. Men har lärt mig leva med det och värdesätter att jag kan även om jag får pausa och går sjukt sakta. Har hittat en väg som funkar tränar YIN Yoga en gång i veckan men dagligen hemma flera timmar ibland med avslappning och andning. Andningen har hjälpt mig en hel del när man är bland folk och i affärer. Hittar alltid någonstans och sitta.

Har man inget jobb eller möjlighet att kunna se hur det skulle funka så är man minde värd man trillar ner på skalan känns det som. Mycket sitter i huvudet men man hör och ser vad folk tänker. Men min strategi är att strunta det och hålla huvudet högt. Har så mycket att vara glad för och har tid och fundera väldigt mycket. En sak som jag har försökt lära min dotter och själv följa så gott man kan. Det är att acceptera och ej döma någon alla har vi olika förutsättningar, man vet ej vad som ligger i deras ryggsäck. Man kan inte älska alla men ha förståelse för olikheter kommer man lång med. Har några underbara vänner och systrar som finns för mig och försöker sätta sig in i min situation. Men lätt är det ej när jag själv ej förstår vad som är bäst eller hur jag ska gå vidare. Vill avsluta med att min fantastiska fru som är helt unik och har verkligen hittat den djupa kärlek. Träffade henne under min resa jobbade då lite och det var kärlek från första stund. Men hade jag varit där jag var innan som aktiv i allt hade vi ej funkat ihop. Hon är en klippa och stöttar mig och vi tar vara på all tid vi kan. Hon är själv sjukpensionär men med dingos. Det är också en utmaning och vara tillsammans 24/7 men vi funkar så bra ihop och har det bra. Vi tar tillvara på egen tid och har våra intressen som vi accepterar fullt ut och litar på varan tar hänsyn och försöker få ihop vårt hem med nya möbler. Känns så fantastiskt att hittat lyckan och älska en annan kvinna så oerhört mycket.

Många tankar och idéer kommer hela tiden men ta fasta på tänk utanför boxen och se vad du kommer fram till.

Likes

Comments

Måndag ser tillbaka på veckan. Har försökt ta det lugnt även när jag har lust och fixa massa. Klarar av att fixa förberedda en del mellan 4.00-8.oo men tar och stoppar har gjort yoga avslappning mellan 6.00-8.00 ett par dagar funkar bra. Blev ingen simning förra veckan men inga sura miner ny vecka nya chanser. Det positiva som jag lyckats med är äntligen beställt bilder från Thailandresan förra Julen med dottern. Nu är nästa projekt att sätta in dem. Har fixat handling och vi har beställt möbler hittade vad vi sökte på Jysk när vi skulle köpa rullgardin toppen slipper utmaningen och åka till Ikea. Kom ut på vandring på det sätt jag klarar av men fick känslan av det jag saknat. Fixade ved och packade ner mat och tranga och fram med vandringskängorna. Blev en kort promenad genom en fantastisk skog som kommer imponera när träden börjar bli gröna och vit sipporna kommer. Efter många pauser och andas kom vi ner till sjön med grillplats och vindskydd. Hade vännen Marie med och frun och Selma med. Vi tände brasa och jag värmde mjölk till chokladmjölk. Sen lagade jag renskavsgryta som både doftade och smakade underbart till det värmde vi vitlöksbröd på elden och hade sallad med tillbehör till. Gick en fem min bort till en fin strand sen tillbaka och fixade efterrätt varm blåbärssoppa och chokladpudding till frun. Var så härlig känsla när vi packat upp blev det varmt bad sen film var iväg mellan 10.00-15.00. Fick lägga mig i klockan 19 somnade direkt. Söndag klarade jag hjälpa frun drygt en timme med rullgardinen men hon fick upp den borrat och blev perfekt. Klarade se två perioder på NHL hockey dem visade. Så är mer än nöjd visst har jag varit sjukt trött och lite väl låg mycket värk man en steg framåt. Har läst ut ännu en bok och sett flera filmer ser bara på kvällen. Har ett nytt sudoku utmaning men så roligt går framåt. Nu ser vi hur jag lyckas denna vecka.

Likes

Comments

Har alltid haft svårt för mörkret men blivet värre när mående och ihärdig trötthet har plågat mig. Men nu kämpar jag att hitta ljuset varje dag, för att hitta ett sätt och må bättre framöver. Det är svårt och lära sig leva på ett nytt sätt. Är en kvinna som vill andra gott och alla mina tankar och idéer kretsar kring vad jag kan göra hjälpa till, fortfarande när jag har insett att mina resurser är begränsade. Så är det svårt att falla när alla tankar vill göra väl för vänner nära och kära. Även dem jag ej känner som har problem eller behöver hjälp engagerar jag mig gärna i. Men min strategi denna gång är tänka på dig själv först. Hitta din inre kraft och lugn och ge dig den gåvan själv allra först. Har hittat Yin yoga och Meditation , Simning och naturen gärna skog eller vatten men all natur. Så min tanke med bloggen är att skriva om min väg..

Det kommer säkert att handla om alla felsteg jag tar hur jag lär mig få inre lugn. Hur jag stoppar tankar och min kreativitet att göra saker ofta tidigt på morgonen. Vaknar ofta vid fyra och har några timmar själv innan frun vaknar. När jag fixar och plockar städar tar det all kraft så är ofta trött. Men balans och försöka ha lugn och tankarna på mig själv och ej allt jag kan göra. Bra början och skriva detta svårare och följa har redan lagt ner några idéer för idag. Nu ska jag fokusera på nuet. Klockan är snart sju. Så nu börjar utmaningen och försöka ej överstiga min nivå så jag får tillbringa stora delar i sängen . Du fixar detta Anki det tar tid du tog många år på dig och blev sjuk.

Var stark mot dig själv , ge dig tid, hitta lugn och ljus innan vår värmen kommer.

Likes

Comments