I ett helt underbart vinterlandskap har mina cyklister bytt ut sina cyklar mot längdskidor. Flera mil har avverkats och fler lär det bli, i alla fall för min del. De andra drar nog på sig slalomskidorna imorgon.

På återseende...

/Melinda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Här hemma går snart cykelsäsongen från ”off season". Visst cyklar mina egna cyklister i alla väder men vi åker inte rike runt på en massa olika tävlingar under vinterhalvåret. Och inte behöver jag (känns som min uppgift i "serviceteamet" fast ingen har sagt något) tänka på vad vi ska ha med oss i matväg. Det lär dröja ett litet tag till innan man måste fixa ett gäng matlådor igen. I april drar det igång.

Visst kan man oftast köpa mat på tävlingarna. Många gånger är det prisvärda grillade hamburgare och är det dåligt, blåsigt och kyligt väder så är det godare med en varm hamburgare än kycklingsalladen vi oftast har med oss. Men inte alltid. I höstas när vi var till Hjo på tävling, fanns ingen hamburgare att köpa och en varmkorv kostade 20 kr. Ja, då blev jag snål, så DYRT!

Kanske du har tips på någon enkel rätt som vi kan ha med oss ut på tävlingarna. Det finns ju inte alltid micro, så det måste vara något "kallt" och bra mat, så alla får energi och orkar trampa på för fullt runt banan. Ett tag kvar innan det är dags igen. Brukar titta på lite olika maträtter men när det väl är dags, så hamnar jag/vi alltid tillbaka till den där kycklingsalladen... fast den är också mycket GOD!

Ha de´!

/Melinda

Likes

Comments


Här tränas det nästan för fullt trots att det uppdateras dåligt och att det i mina ögon inte är cykelsäsong. Snö och isiga vägar är inte cykelvänligt anser jag. Men man tränar tydligen ändå??!! Tur de har dubbdäck!

Väckarklocka och tidiga lördagsmornar är vardag här. Dock inte idag, då en förkylning har satt tillfälligt stopp för nästan hela familjen. Feber, hosta o halsont för vissa medan andra mest känner att det är någon konstig känsla i kroppen.

Vi går mor ljusare tider och trots att de gillar att cykla under vinterhalvåret tror jag faktiskt att de längtar precis som jag till våren. Snart, snart får de plocka av dubbdäcken. Själv har jag aldrig satt på några dubbdäck, så jag är redan redo för vårpremiären. (Å andra sidan kan jag inte byta däck heller...)

Snart Hej Våren!

/Melinda

Likes

Comments


Medan jag småfixar här hemma har S och F gett sig ut på lite lördagscykling i blåsten. Jag har tänkt mig en långpromenad lite senare men blåsten avskräcker faktist. Gissar att cykelturen blir mer en meter fram och två bak... men det är ju bra träning! Solen skiner i alla fall!Innan cyklingen är det viktigt med sportdryck och den blandas till i köket med cykelskorna på idag?! Hur tänkte F denna gång? Alltså cykelskor är ju kanske inte direkt vassa under men de har ju det där fästet under som gör att man sitter fast... o det känns som det inte är den bästa kombinationen med vårt trägolv??? Snälla, var rädd om golvet!!!

Och ja, vi vet att cykelskorna går på sista versen men de får hålla för något träningspass till innan vinterskorna åker fram. Till våren blir det inköp av nya skor!

Ha en bra höstdag!

/Melinda

Likes

Comments


Sakta men säkert så blir det nog till slut en bana. Många timmar har min käre cyklist m.fl lagt ner på det som ska bli OK Tyrs mtb cykelbana, träningsbana eller vad det nu heter. Detta med cykeltermer är ju inte min starka sida.

Vid några olika tillfällen har jag väl frågat om de inte är klara snart men nej, det är alltid en hel del kvar. Så för någon vecka sedan hade Frida träning i Löfbergs Arena, som ligger ett stenkast bort och då passade vi på att kika på banan. Nu har till och med jag promenerat runt banan och konstaterar att det är inget för mig och det är MYCKET kvar att göra. Dock lär det säkert bli toppen när banan är klar!Jag vet inte om det finns något datum satt för när banan ska vara klar men innan vintern lär den inte vara färdig i alla fall.

Fortsättning följer...

/Melinda

Likes

Comments


Så var cykelsäsongen över för denna gång. Under helgen gjorde vi en dagstur till Kaxholmen utanför Jönköping och årets sista mtbtävling - Vista Mountin. En rolig men jobbig bana med många backar. Under uppvärmningen hörde jag en liten kille säga: "Det där är verkligen en riktig mördarbacke!!!" Svårt att fånga på bild dock.

Frida kämpade till sig en fjärde plats.Tyvärr var det inte Felicias dag, då hon fick bryta med magont efter mindre än första varvet. Men, men... årets cykelsäsong är över och vi kan konstatera att tjejerna har utvecklats och blivit jätteduktiga. Både glädje och tårar har vi haft, höjdpunkten var SM i Värnamo... och ja, vi får se om det kommer en utförligare sammanfattning av cykelsäsongen....?! Nu tar vi med oss godbitarna från året och blickar framåt. En sak är helt klar.... Tjejerna gillar att cykla och jag lär för bli cykelmamma även nästa säsong!!!

/Melinda

Likes

Comments

Så där ja... det gäller att vara redo i alla väder och dagar året om, vått som torrt, tidigt och sent, pigg eller trött. Ja, allt detta innefattar livet som cykelmamma. Cykla gör ju tjejerna i alla väder och då är det bara att le och se glad ut som mamma oavsett om man är trött, vill ha sovmorgon eller är blöt om fötterna. Det sista har jag nu efter flera månader av... "jag ska köpa...", "ett par sådana vore bra..." eller "varför har jag inte redan köpt det där..." äntligen fixat. Till rena fyndpriset har jag ny köpt mig ett par låga, svarta stövlar. Perfekt! De ser ut som en vanlig stövlett på håll men äntligen kommer mina fötter vara torra i det blöta gräset eller när regnet faller.Jag hade väl egentligen tänkt köpa ett par sådana där stövlar eller vad de nu heter inför tjejernas nästa cykelsäsong. När nu Frida skulle få nya skor och vi var i skoaffären så slog jag till. Bland barnskorna hittade jag dessa stövlar!!! Det ni!!! Eftersom tjejerna till helgen gör sin sista tävling - Vista Mountain för säsongen och jag vet att det är låååååååång väg till banan i gräset är ett par stövlar ett måste. Är det då en blöt och regnig dag är jag blöt redan efter några meter. Mina gore tex skor har tyvärr lämnat in och mina nya stövlar kommer då bli perfekta under helgen!!! Jag har redan haft stövlarna till jobbet och jag är så nöjd!

Ni vet..."Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder."

/Melinda


Likes

Comments


Förkylningarna håller i sig. Det går åt rätt håll men är ändå inte bra. Frida har börjat träna lite smått. Min käre man är ju drabbad av den fruktansvärda manliga förkylningen så han får stå över träningen ett tag till. Felicia körde tisdagsintervallerna men sen har det varit lite dåligt på träningsfronten. Det är alltså inte som vanligt här!

På söndag är det i alla fall dags för Värmlandsserien igen. Då i Kristinehamn. Återstå att se hur många som står på startlinjen...

Bilden ovan är från en av tidigare veckors tisdagsintervaller. Det gäller att passa på att fota när tillfällena ges. En fördel med att blogga är att det behövs bilder och då fotar jag oftare. Under första hälften av detta år, då det inte bloggades, så blev det heller inte så många kort tagna... lite tråkigt så här i efterhand. Nu blir det desto fler. Tyvärr inte så ofta med systemkameran.

Det blir allt för idag!

/Melinda


Likes

Comments


Den gångna helgen vill vi helst dra ett streck över. Glömma bort och börja om... Leriga skitiga hala banor som tyvärr satte stopp för Felicia både under lördagen och söndagen. Otur de lux är vad hon har. Så tråkigt!!!!

Lördagen tillbringades i Huskvarna och "Huskvarna Mountain". Banan var lurigt hal och lerig. Felicia var taggad men framhjulet vek sig i en slirig och hal nedförsbacke. En liten krasch och Felicia fick bryta. Surt! Ingen annan i familjen kom till start denna dag. Frida hade ju feber och snuva veckan innan, så det var redan bestämt att hon skulle stå över. Stefan däremot bestämde sig på plats att han nog kände sig lite "konstig" i halsen. Och det var ju tur för sen kom förkylningen, ni vet den är extremt jobbiga manliga förkylningen som är så fruktansvärd!!!

Vi laddade om bäst vi kunde eller rättare sagt Felicia laddade om. Provkörde den leriga banan i Hallby redan på lördagseftermiddagen och var bestämd att under söndagen skulle hon köra på. "Jag har chansen att komma riktigt bra... kanske kan jag nosa på pallplatsen om jag har riktigt tur" MEN... efter knappt 3km åkte hon över styret i leran. Reste sig beslutsamt upp ock körde vidare... tyvärr hade växlarna också fått sig en omgång och i nästa uppförsbacke gick det inte. Hon fick bryta!

Vi sammanfattar denna helg som en riktig lerig skithelg som vi helst vill glömma. Vi har ändå försökt ta fram det positiva... hon har utvecklats enormt under denna tävlingssäsong som går mot sitt slut. Tyvärr har muskelinflammation och ryggont satt käppar i hjulet men hon vet att hon kan... hon är med och har gjort flera bra första varv innan värken har kommit smygandes. Vi tränar vidare och så småningom kommer det loppet med det lilla extra!Nu blickar vi framåt... två tävlingar kvar av tävlingssäsongen och sedan börjar träningen inför nästa år.

/Melinda

Likes

Comments

Halloj!

Ja, då har veckorna rullat på igen... Vi är redan inne i september, vilket innebär att hösten är här på gott och ont. Och vad har hänt i en "cykelmammas äventyr" då??!

Tja... Jag hade en liten hemlis för tjejerna. De var helt ovetande om att deras mamma hade skaffat flera små BJÄLLOR, som vi testade på tävlingen i Skövde. Felicia "erkände" faktiskt att det hade varit lite roligt om jag hade haft någon slags bjällra med mig när det var Värmlandsserien sist. Hon cyklade ju i från alla och det blev flera långa, tysta partier i skogen där hon faktiskt kände sig... tja, inte ensam men ändå hade varit trevligt med lite ljud. Så nu är bjällrorna fixade. Den svåraste uppgiften var hur jag skulle kunna smyga med dem i väskan utan att någon märkte något och det gick bra!!!!

Frida tog också sin första pallplats i Skövde, Billingeracet. Skoj! Det måste ha varit att jag hade med bjällor även om jag får erkänna att de inte användes så flitigt. Inte lätt att fotografera och "plinga" med bjällror samtidigt. Felicia fick tyvärr rejält ont i ryggen och tappade placeringar.

Samma helg var det även tävling i Hjo och där tog Felicia istället säsongens bästa placering trots ryggont. Frida däremot kom med avbruten kedja på uppvärmningen och sedan ville inte kedjan riktigt vara med. Trots att kedjan hoppade av två gånger om jag inte minns fel lyckades hon cykla in på en femte plats. Vi åkte hem med två mycket nöjda tjejer.

Ett födelsedagsbarn har vi också haft i familjen. Vår goa lilla Frida har fyllt 11 år!!!

Konståkningssäsongen har dragit igång men Frida har inte varit så aktiv där än. Cyklingen och någon enstaka fotbollsträning/match har gått före.

Under helgen som gick var det åter Västgötacup nere i Småland. Mer om det i ett annat inlägg.

Det får bli lite soffmys innan läggdags nu.

/Melinda

Likes

Comments