Pluggtips

Nu när jag kommit igång att plugga igen och jag tror flera av mina läsare har börjat plugga med så vill jag ge lite tips som jag har!

⤷ Slit dig socialt i början. I början kommer man säkert bli bjuden på massor med event och självklart ska man ta del av endel och lära känna nya bekantskaper(dock kommer det ju vara lite annorlunda pågrund av Corona men jag vet att mycket kommer ske via nätet).

⤷ Gå all in på aktiviteter. Försök att ta del av aktiviteter som dem anordnar, samma där för att lära känna nya bekantskaper och för att ha lite kul.

⤷ Acceptera att du alltid kommer ha lite pluggångest. Du kommer garanterat ha några dagar då du bara vill ligga i sängen och titta på serier hela dagarna för att sen få grov ångest på kvällen för att du inte gjort något vettigt. Men du kommer också ha dem dagar då du pluggat 10 h i sträck och ändå känner du att du borde gjort ännu mer. Och för att du ska kunna må någorlunda bra måste du acceptera detta och tillåta dig att ha både bättre och sämre pluggdagar.

⤷ Du kommer tvivla på dig själv, ditt program och din framtid. Även om du tror att detta är rätt och känner att det är det du vill så kommer du garanterat ha dessa stunder då du tvivlar på dig själv, och undrar om detta var rätt för dig. Men glöm aldrig att det är helt naturligt att känna tvekan till och från.

⤷ Fyll frysen med färdigrätter/matlådor. Jag tänker att det kommer bli många måltider av detta speciellt till lunch. Och jag tänker att det är helt okej!

⤷ Bestäm pluggtider och håll dig till dem. För att plugga effektivt gäller det först och främst att bestämma när du ska plugga annars kan det bli lätt för dig att skjuta på det.

⤷ Skapa rätt pluggatmosfär som passar dig. Passa på att när du har ett arbete, så sitt på ett ställe som du känner dig bekväm på. Kanske i sängen eller vissa föredrar vid skrivbordet eller kanske till och med på ett fik. Vissa vill lyssna på musik och vissa vill ha det knäpptyst.

Kramis Sofi

  • Tips

Gillar

Kommentarer