Förlossningsberättelse

Hej på er, dålig uppdatering här men jag tror ni kan förlåta mig eftersom vi har legat på sjukhuset och fött vår son! Helt sjukt!
Men jag ska berätta allt för er.

Det började på natten till torsdagen med fruktansvärda värkar som kom ganska oregelbundet men relativt ofta. Kunde inte sova på hela natten och tog Alvedon och hade vetekudde men inget hjälpte. Pallrade mig igenom natten till slut iallafall och Stiven åkte till jobbet. Blev värre under morgonen med värkarna och började nu ticka dem, ställde mig i duschen för att hoppas på att det skulle hjälpa lite och det gjorde det. Höll mig mycket i sängen men försökte också vara uppe och gå för att det skulle sättas igång ordentligt, så jag passade på att tvätta haha.. Under dagen blev värkarna enklare att hantera ett tag, började tappa hoppet om att det skulle bli någon bebis född. Stiven kom hem och vi tog det bara lugnt under eftermiddagen. På kvällen började värkarna bli jobbiga igen och när vi gått och lagt oss och jag gick på toa hade jag fått en slemaktig blödning. Jag ringde då till Norrköping för att se vad dem sa och dem sa att något kan vara på gång men att jag skulle försöka stanna kvar hemma och äta Alvedon och använda vetekudden för att slippa åka in i onödan. Men senare på kvällen orkade jag inte mer, jag hade så ont och jag kunde inte sova. Hade inte lust att ha en sömnlös natt igen. Jag ringde tillbaka till Norrköping och berättade att jag hade så ont och ville att dem skulle hjälpa mig på något vis. Och dem sa att jag skulle komma in så skulle dem se om jag kunde få någon starkare smärtlindring.

Vid 23.00 lämnade vi Katrineholm och var framme i Norrköping ca 24.00. Vi fick då komma in på ett undersökningsrum för att checka bebis och kolla hur öppen jag var. Jag var då öppen 3 cm och vår barnmorska sa direkt att nu ska det födas bebis! Så vi fick ett förlossningsrum direkt. Jättestort rum och så himla fräscht. Jag började med lustgas och blev checkad varje kvart för att kolla bebis och var annan timme blev jag checkad för att kolla hur öppen jag var. Jag använda mig av lustgas i ca 5 timmar sedan var jag så utpumpad och hade så ont så jag sa till om epidural. Det var nog det bästa jag har gjort alltså!! Smärtan försvann helt och jag var som en helt ny människa. Vid varje check på mig hade jag öppnats 3 cm på 2 timmar. På fredag morgonen runt 8-9 någon gång under min check var jag öppen 9 cm och dem tyckte det gick långsamt nu så då tog dem hål på hinnan så vattnet gick. En väldigt konstig känsla när dem gjorde det. Men runt 10 började en annan typ av smärta komma. Och gud så jobbig den var, det sved och tryckte otroligt mycket ned och ut. Kändes verkligen som jag skulle skita på mig. Jag satt mycket på pilatesbollen och guppade och hade lustgas då det hjälpte mer att ha den än utan och satt även mycket på knä i sängen och gungade. Så höll jag på till kanske 11.30 sedan satte jag mig tillrätta i sängen för att förbereda mig inför kryst arbetet. Denna stund innan jag kunde börja krysta kändes som en evighet men vid 12.10 började själva krystandet. Det var en smärta som inte går att förklara, en positiv smärta men som gjorde så oerhört ont. Det sved som tusan men jag kämpade på. 12.23 var HAN ute. En liten pojke fick vi. Jag var helt i chock när jag fick upp honom på bröstet, hade inte alls fattat att det redan var klart. Han vägde 3285 gram och var 50 cm lång och en pojke som sagt. Så min magkänsla var helt rätt! Varken jag eller Stiven hade trott att när vi åkte in att vi skulle få en son 12 h efter, helt sjukt! Vi är så glada och nöjda med vistelsen under förlossningen och är helt tagna i bebisbubblan.

Det kommer ett inlägg inom kort om de senaste dagarna som föräldrar.

Gillar

Kommentarer

candy95
candy95,
åå grattis 😊 nouw.com/candy95
sofilagerback
sofilagerback,
Tack så mycket! nouw.com/sofilagerback
theoakleaves
theoakleaves,
Åh stort grattis till er lille kille ♥nouw.com/theoakleaves
sofilagerback
sofilagerback,
Tack så himla mycket! 😍nouw.com/sofilagerback
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229