Ditt liv är ditt ansvar!

När vi mår bra så är livet också njutbart. När vi mår dåligt så känns livet inte lika njutbart.

Anledningen till att vi inte mår bra är ju alla dessa känslor. Vi stretar gärna emot och undviker att möta de jobbiga känslorna. De finns där och blir ofta värre med tiden och kan även gömma sig ibland för att sedan komma tillbaka ännu starkare än innan.
Vi gör gärna allt för att inte möta dessa känslor, men dom finns där och så länge vi inte gör ngt för att bli kvitt de, så stannar dom kvar.
Vi kan tom undvika vissa situationer för att vi vet att då dyker "den där jobbiga känslan" upp.

Det vi behöver göra oavsett vilken strategi eller terapi vi väljer att använda, är att stanna upp och möta dessa känslor. Vi måste möta känslan för att få reda på vad den vill oss eller förstå varför den finns, och sedan släppa taget. När vi släpper taget blir vi också guidade vidare i livet då vi lättare kan känna den inre lyckan och se klarare vad vi vill och inte vill med livet.

Sluta fly och möt dina känslor, de kan innehålla viktiga budskap om du vågar/väljer att lyssna. Och jag kan lova dig att du överlever ❤

Ditt liv är ditt ansvar och det är ALDRIG någon annans "fel" hur du mår. Om du känner så, så är det istället dags för dig att ifrågasätta vad människan som gjorde eller sa något väckte för känsla hos dig. När du förstår det så kan du också få ta del av en otroligt givande guidning för dig själv och ditt liv. När du förstår detta så kan du istället känna med den människan och förstå att denne har ett bagage med känslor som gör att denne sa eller agerade som den gjorde och denne vet/visste inte bättre.

Jag vet hur många säkert tänker när man läser denna text.. tex Jag blev misshandlad, jag blev utsatt för våldtäkt, jag blev mobbad osv, klart att de fick mig att må dåligt. Ja absolut! För stunden, när du var liten och inte förstod, eller för stunden när du är vuxen och inte vet hur du ska hantera det, men inte när du förstår och kan ta ansvar över ditt liv! Då kan du välja att möta känslorna kring dessa händelser för att bli FRI! Eller så kan du välja att vara "ett offer" och med tiden må sämre och sämre. Detta kan jag skriva under på eftersom jag själv har ett bagage i mitt liv och idag endast kan känna kärlek till andra människor oavsett hur jag blir behandlad, eftersom jag vet att det inte handlar om mig utan deras "trasiga" bagage. Tom till en tidigare pojkvän till min mamma som utsatte mig för sexuella övergrepp som liten kan jag känna kärlek, även om jag inte väljer att ha honom i mitt liv. Men jag hade inte haft några problem att stöta på honom eftersom jag har valt att frigöra mig från känslorna kring detta. Och att tex känna avsky, hat eller ilska osv bara skulle göra att jag mår dåligt och triggar massa negativa energier i min kropp. Jag valde att ta itu med det genom att möta känslorna.

Välj att se en utväg och ta stegen mot ditt högsta bästa jag! Lyckan i att vara exakt den du är, för ingen annan är som du ❤

Stå för den du är och älska dig själv! I alla fall förstå att de känslorna är menade och finns för dig att nå ❤

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek! Ha en fin dag!

Kärlek & kramar Sofie


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känner du att du har det livet som du drömmer om, eller i vart fall är på väg mot det?
Inget är viktigare än att stanna upp emellanåt och känna hur livet känns. Hur du mår och om du har livet som du i hjärtat vill leva.

Det bästa du kan göra om du inte har drömlivet är att jobba dig mot det du i hjärtat känner att du vill. Att känna med hjärtat innebär oxå att du känner dig någorlunda fri ifrån tunga känslor. Känslorna guidar oss om vi väljer att se det så. Men känner du att livet bara är tungt, då behöver du hitta ett sätt att befria dig ifrån dom tunga känslorna för att komma närmre det du i hjärtat känner. Där har du din självkärlek och alla svar till att nå ditt drömliv.

Det finns många sätt att lösa våra tunga känslor, se till att hitta ett sätt som passar dig. Ge inte upp, för jag lovar att ditt sätt kommer till dig om du fortsätter leta efter lösningen. Och egentligen finns den inom dig, men du behöver ibland guidning till att se den.

Lev nu, vi vet inte ens om vi har ett "sen". Gör det du känt länge att du vill göra om det så "bara" är att träna, gå en promenad, meditera, besöka någon eller gå en kurs osv. Gör det nu! Många av oss lever nu för att bygga upp vårt "sen", och många är experter på att skjuta upp saker, men vi vet ju aldrig hur länge vi får stanna här på jorden, så se till leva livet precis så som du vill, och älska livet!
Tex den där resan du bokat och ser fram emot lever du länge på, men hur vore det att gilla nuet och där du är just nu samtidigt som du ser det du har som mål och drömmar och saker som är inplanerade i framtiden.

Ta hand om dig och älska "ditt nu" ❤

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek! Ha en fin kväll!

Kärlek & kramar Sofie


Likes

Comments

Har du förstått vikten i att förlåta en annan människa?

Att förlåta någon handlar ALDRIG om att man förlåter vad en annan människa gjorde när vi tex blev sårad eller arg. Det enda förlåtelse handlar om är att vi släpper oss själva fria!

Alla har vi helt unika livsbagage och detta bagage har gjort oss till dom vi är idag. Genom att förstå att alla hanterar situationer utefter sitt bagage oavsett om det hanteras med kärlek, hat, ilska osv, så är det ALLTID på ett sätt som vi har blivit ”lärda” utefter just detta bagage. Om du tycker att någon behandlat dig fel så förlåt personen! Det handlar inte om att du förlåter själva händelsen om du tex känner dig sviken, utan förlåt personen för att om hen hade vetat bättre så hade hen hanterat situationen annorlunda. Men hen visste helt enkelt inte bättre.

Att förlåta handlar aldrig om att en händelse glöms, utan förlåta handlar om att förlåta för att hen inte visste bättre. När vi väljer att förlåta med vårt hjärta så släpper vi oss själva fria. Och med att vi släpper oss själva fria menar jag att vi släpper oss fria från de låsta känslorna vi har inom oss. Tex om någon person i någon situation har gjort dig arg så innebär det att den arga känslan stannar kvar inom dig och den fortsätter dessutom att växa inom dig. Den kommer med tiden växa sig starkare, och så fort den känslan väcks så blir den starkare och starkare och till sist ohållbar! Det enda som kan frigöra den arga känslan är att du förlåter och släpper dig själv fri!

Något som alla också borde ta till sig är att alla situationer och händelser vi är med om och som får oss att känna en viss känsla, som man kanske inte gillar. Istället för att klandra någon annan för att hen fick dig att känna den känslan. Känn då istället in vad människan väckte för känsla inom dig, vad triggades igång inom dig? Det är din känsla du ska ta itu med och förstå att personen inte visste bättre. Tacka istället personen (för dig själv) som faktiskt väckte någon känsla som finns inom dig och förstå att du kan befria dig ifrån den genom att ta itu med din känsla. När man ser händelser på detta sätt så blir det intressanta möten med andra människor. Dom guidar oss till att komma ännu närmre oss själva och till att leva ett liv i frihet och i vårt hjärta!

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek! Ha en fin dag! 

Kärlek & kramar Sofie

Likes

Comments

Att älska sig själv innebär att du känner dig lugn och trygg i den du är. Du känner att du kan vara precis den du är utan att bry dig om vad din omgivning skulle tycka eller tänka om dig. Du är så bekväm i att vara den du är och behöver ingen bekräftelse från andra.

Jag kan säga att jag älskar mig själv! Det har definitivt inte alltid varit så och inte speciellt länge heller för den delen.

Alla kan vi uppleva självkärlek om vi lyssnar till vårt inre och följer vårt hjärta. Att leva livet med hjärtat innebär att du lever i din sanning och kärlek. Hjärtat är dörren till ett accepterande för oss själva och andra. Det är våra negativa känslor som håller dörren till hjärtat stängd.

Vägen till frihet är att lära oss att älska och acceptera oss själva som vi är. När vi börjar att möta våra ”negativa” känslor öppnas dörren till vårt hjärta. När vi tar itu med känslor och beteenden som påverkar oss negativt så kommer vi närmre och närmre vårt hjärta och kan börja leva livet i frihet och fullständig ”kontroll” över oss själva. Allt vi har varit med om har påverkat oss till den vi är idag och om du känner att du är missnöjd över livet, eller att den eller de personerna har behandlat mig så illa så därför mår jag som jag gör. Är det vad du känner så rekommenderar jag dig att sluta vara ett offer och börja ta itu med dina känslor. Vi är ansvariga över vårt liv och vi kan välja att vara ett offer resten av livet, men vi blir inte lyckligare av det. Om vi istället väljer att lösa upp våra tunga känslor och öppna dörren till vårt hjärta så kan jag garantera ett liv i frihet!

Jag har ett bagage med mig i livet, precis som alla andra. Idag klandrar jag INGEN för det! Jag förstår och tackar istället människorna som har behandlat mig illa genom att känna att de har gjort mig till den jag är idag och jag är evigt tacksam för det (detta är givetvis min insikt nu och inget jag förstod när jag mådde som sämst). Jag skulle inte vilja vara någon annan än just den jag är.

När du lever ”connectad” med hjärtat så lever du i din sanning, frihet, tacksamhet, uppskattning, inre frid, harmoni, befrielse, glädje, lugn och förståelse.

Livet pågår nu så sluta vara ett offer och ta kontrollen över ditt liv och börja ”jobba med dig själv” och jag garanterar dig ett liv i FRIHET!

Levi i hjärtat, i din sanning och kärlek. Ha en fin dag! Kärlek & kramar Sofie

Likes

Comments

Vi har många olika relationer med människor. Familj, släkt, vänner, partner, arbetskompisar mm.

Alla relationer oavsett om det är familj eller inte väljer vi. Det finns inget som säger att man måste umgås för att man är blodsband, även om det oftast blir så.

Vissa människor har vi med oss sedan barnsben och de finns med oss hela livet. Det jag har märkt är att vissa ”försvinner” längs vägen. Och vissa försvinner för en stund, men kan också komma tillbaka när det känns rätt. Och då vill jag förtydliga hur jag menar. Jag har en barndomsvän sedan 5 års ålder. Vi har alltid varit som systrar och folk trodde ibland att vi var tvillingar. De senaste åren har vi inte umgåtts något större alls och energin mellan oss har inte känts så självklar som innan. Vi var på olika ställen i vår utveckling helt enkelt. Dock har vi alltid haft detsamma banden, att det känns som igår när vi sågs även om vi befann oss på olika plan i livet. Nu däremot när vi träffades för ett par veckor sedan så kändes allt precis som att vi hade ”kommit tillbaka” till varandra igen. Alltså när vi satt och pratade så kändes det som att vi ändå pratade ”samma språk” och allt kändes helt naturligt och som att vi fann varandra på nytt igen. Jag är så tacksam för det eftersom det har varit min vän i så många år, och jag då kunde känna att det var tråkigt att vi hade hamnat på så olika ”plan” trots att jag visste att hon egentligen är väldigt lik mig på alla sätt, med intresse osv.

Det som också kan ske är att vissa faller bort längs vägen eftersom man utvecklas olika. Oftast sker det ganska naturligt och ömsesidigt. Viktig är att aldrig skiljas som ovänner oavsett relation. Separerar man från ngn som ovän, oavsett vad det är för relation, så gör man ett stort misstag! Eftersom att den känslan som finns när man blir osams handlar om att en annan människa triggar igång en känsla hos en. Tex om ngn säger eller gör ngt som du blir irriterad, arg eller ledsen över så handlar det om att ngn känsla väcks hos dig. Om du väljer att avbryta relationen istället för att möta känslan som väcks hos dig gör du ett stort misstag, eftersom känslan inte försvinner utan snarare stärks inom dig med tiden. Reder du ut varför du triggades och tar itu med känslan och sedan lämnar relationen i vänskap istället så är det helt ok. Vi behöver ju inte välja att umgås men att skiljas som ovän är det sämsta för dig själv att välja.

Det vi måste förstå är att ALLA människor har helt UNIKA bagage. Ingen har exakt samma händelser och upplevelser med sig. Och det är just dessa händelser och upplevelser som har skapat de vi är idag. Så att försöka förstå en annan människa och försöka förändra en annan människa är bortkastat. Förstå att alla är helt unika och hur du reagerar och agerar i en viss situation betyder inte att det är det rätta sättet. Det är enbart det rätta sättet för dig. En annan människa reagerar och agerar helt annorlunda i samma situation pga den unika person som den är.

Tar ett exempel för att förtydliga: Jag står i kön i en butik, personen i kassan är otrevlig mot kunden före mig och kunden i fråga blir arg och irriterad och går därifrån och ställer sig och pratar vidare om den negativa upplevelsen med ngn annan vid utgången (vad blir bättre av det?). Jag som kommer efter hälsar glatt och personen i kassan knappt hälsar och ser irriterad ut. Jag känner med den här personen istället, att stackars hen måste ha en dålig dag pga någonting. Oavsett så mår hen inte bra och det bästa jag kan göra är att istället förstå att den här människan enbart har detta beteende för hen vet inte bättre. Eftersom vi har som sagt olika bagage/uppväxt i livet så agerar vi alltid utefter våra egna känslor. Känn skillnaden i energin kring kunden ”innan mig”s reaktion och min reaktion. Tydligt vem som går därifrån med en lätt energi?

Vad som är viktigt att verkligen förstå är att en annan människa kan aldrig få oss att må dåligt. Nu vet jag att flera av er funderar… klart ngn kan få mig att må dåligt om den beter sig på ett visst sätt osv. Men svaret är fortfarande nej. Hur du reagerar och agerar pga någon annans beteende ligger hos dig. Om du triggas så känn vad för känsla det handlar om och ta itu med den. Ta hjälp av ngn om du inte fixar att göra det själv.

För oss människor är det viktigt med utveckling för att få stimulans i livet och känna att man kommer vidare och inte hamnar i ”ekorrhjulet”, att allt är samma hela tiden. Det blir ganska omotiverande om man inte känner att man utvecklas. Du kanske inte håller med mig, men jag kan bara säga utefter mina egna erfarenheter och det är upp till dig att känna vad som är sant för dig.

Förstå att du ALDRIG kan ändra på en annan människa, det måste varje enskild individ välja själv. Det är upp till ALLA att gå sin väg i livet. Sedan kan det vara så att en annan människa väljer att följa med dig genom att vilja utvecklas och med det ändras även er relation.

Jag kan ta ett exempel ur mitt eget liv. När jag för några år sedan gick min första omgång hypnos utbildning så kände jag att jag utvecklades otroligt mycket och min personliga utveckling gick i snabb takt. Min man var med mig och vi pratade mycket om allt som skedde just då. Han valde här att följa med mig genom att själv också utvecklas på sitt sätt genom sin väg. Det vi blev starka i var att vi verkligen pratade om allt som skedde och vi har båda andligheten med oss dagligen. Hade han valt att stanna och inte följa med mig i utvecklingen så hade vi till sist gått åt olika håll. Det finns så klart en anledning till att vi inte gjorde det och idag är kärleken mellan oss starkare än någonsin och vi ”pratar samma språk” (alltså förstår varandra helt). Då ska tilläggas att när vi träffades kunde vi inte prata känslor alls, när det idag är en helt naturlig del i vår vardag att prata om just känslor. Den viktigaste kompassen vi har är dessa känslor. Känner du ngt så välj att möta känslan istället för att slå bort den. Känslorna guidar oss mer än du kan ana.

Det som är viktigt i en stark relation, oavsett om det är partner, vänskap eller familj är kommunikation och att känna att man blir förstådd. Det innebär inte att man alltid behöver tycka lika men att då acceptera att man har olika sanningar. Man ska helt enkelt inte behöva känna att man blir ifrågasatt utan istället accepterad och att man väljer att lyfta varandra istället för att trycka ner och ge varandra utrymme för sina unika behov.

För att finna din inre sanna kärlek så känn att du trivs med dig själv (åtminstone jobbar åt det hållet) och var aldrig beroende av någon annan människa.

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek. Ha en fin dag! Kärlek & kramar Sofie​

Likes

Comments

Helgen har passerat och det blev kalas för vår del på lördagen och igår var vi bara hemma och hade en så lugn dag vi kunde. På kalaset pratade vi om stressen i dagens samhälle. Är det inte så att vi alla upplever stress emellanåt?

Jag tycker att det är tragiskt att det ska vara så mycket stress i samhället. Vi behöver ju inte ha det om vi ändrar det inrutade livssystemet som vi stoppas in i redan som små. Först ska vi på dagis eftersom mamma och pappa ska jobba. Sedan kommer vi upp i skolåren och skolsystemet som knappt har ändrat sig ngt alls på 100 år. Vi ska gå i skolan och sitta ner många timmar för att lära oss massa (mycket av det kanske inte ens är intressant och som vi glömmer bort). Diagnosen ADHD ökar. Jag tror att dessa barn föds för att vi måste förstå att systemet måste ändras. Alla är vi unika individer med olika behov och känslor och framförallt intressen. Det är inte meningen att vi ska sitta still i en skolbänk så mycket när vi lär oss. Se till att ha mer roligt och röra oss samtidigt som vi lär oss tror jag är otroligt viktigt och ngt som måste komma i snar framtid. Då blir det inte så mycket ”måste” i att lära sig utan det kommer mer naturligt. Vi människor är inte gjorda för att sitta stilla, och definitivt inte barn. Barn ska följa tider redan från tidigt ålder och sedan när dom kommer upp lite i ålder och kanske egentligen behöver mer sömn en period så ska dom fortfarande upp tidigt och iväg till skolan för att sitta stilla (är man trött behöver man ju röra sig). Med tiden läser vi också mer och mer i media om hur omotiverade lärare är nu för tiden osv. Kanske inte så konstigt när barn föds som är mer aktiva (uppenbarligen med diagnoser som ställs) och ett bevis på att vi behöver se över och ändra i skolsystemet. Det var inte så konstigt förr i tiden när de fick barnen att sitta stilla och lyssna när de visste att det blev pekpinnen på fingrarna annars (hemskt).

Efter vi har gått i skolan så ska vi jobba och då gärna 40 timmar i veckan. Många växer upp med att man måste skaffa sig en ”bra utbildning” så att man tjänar bra med pengar och kan leva gott. Min fundering då är hur mycket lever vi då?? För det första blir det en otrolig prestation och det kan leda till både ångest och stress. Sedan när utbildningen är klar så kanske man bara jobbar ett par år och känner att det är egentligen inget som var så kul att jobba med. Jag kan bara se till mig själv. Jag har den största delen och hittills i mitt liv arbetat i butik. Jag tyckte efter några år att det blev tråkigt eftersom jag kände att jag ville utvecklas. Jag gick en butikschefsutbildning och kände att nu får jag ju utvecklas och nu kan det nog bli roligare att jobba i butik. Jag jobbade som butikschef i drygt ett år och kände redan då att detta var inte så roligt. Vad är nästa steg, regionschef? Nej tack kände jag till ännu mer ansvar och framför allt tid då jag kände redan som butikschef att jag tog med mig mycket i huvudet hem. Efter drygt ett år så föddes vår älskade son Nemo. Jag uppskattade verkligen tiden hemma med honom, men det blev också en tid av inre stress eftersom jag då kände att jag inte ville tillbaka till butik. Jag hade dock ingen aning om vad jag ville göra istället. Jag gick tillbaka till butik och sedan hem igen för att vara föräldraledig med vår andra son Kevin. Samma känsla blev det här med inre stress av att inte veta vad jag ville göra istället för att jobba i butik. Tiden när jag var mammaledig andra omgången så var det ngn som sa till mig att -Sofie, vet du vad du hade passat som? -nej, vad då? Svarade jag. -Du hade passat som hypnosterapeut. Men va? Tänkte jag… Jag blev dock nyfiken på vad en hypnoterapeut egentligen gör eller hur det fungerar. Jag var ju tvungen att googla på det. Känslan som uppstod när jag läste om det var, att det finns ett namn på det jag vill göra. Jag kan än idag känna den fantastiska känslan som jag fick i hela min kropp. Det var en så otrolig häftig känsla! Det fanns liksom ett namn på ett yrke som jag inte visste existerade. Jag hade läst ofantligt många böcker om personlig utveckling, tankens kraft, andlighet osv. Men att det fanns ett yrke som innefattade allt som jag tidigare läst hade jag ingen aning om.

Mina föräldrar har aldrig styrt mig i vad jag borde göra osv. Utan jag har hela tiden valt min väg. Det jag vet är dock att det finns många föräldrar som gärna ”vill sina barns bästa” med att få dom till att gå en bra utbildning så att dom kan jobba med ngt som ger dom bra med pengar. Och med mitt yrke som jag har idag så ska ni veta att jag har upptäckt att vi styrs omedvetet mycket av våra föräldrar, även om vi inte tror det medvetet.

Det ja vill förmedla med att jag skriver min historia till er är att vi behöver fler föräldrar som uppmuntrar sina barn till att ha sitt fokus på saker som dom älskar att göra och inte ta bort den gnistan hos dom. Detta kommer leda till att dom eventuellt hittar ett sätt att tjäna pengar på det dom älskar att göra, förstå friheten för de i det! Tänk vilken frihet om alla människor kunde arbeta med sin hobby, vilken helt annan kärlek och positivitet det hade omvänt världen till.

Jag menar inte att bara för att jag inte trivdes i butik så är det ett tråkigt jobb. Det finns ju dom som verkligen älskar det och det är deras hobby, och det är ju fantastiskt att dom då får göra det dom älskar. Huvudsaken är att man gör det man älskar oavsett om det är butik, dagis, bank, terapeut osv.

Förstår ni hur samhället hade ändrat sig bara av att människor får göra det dom älskar. Tjäna pengar på sin hobby och aldrig behöva ta semester från ekorrhjulet. Sedan kan det behövas en paus från sin hobby med, för att sakna den och att uppskatta den ännu mer.

Vi behöver uppmuntra våra barn att följa sitt hjärta! Min äldsta son (7 år) säger redan nu och har gjort länge att han ska köra grävmaskin när han blir stor. Jag brukar då bara svara ”– om du tycker att det verkar roligt så tycker jag absolut att du ska göra det. Det viktigaste är att du tycker att det är roligt!” Skit i att nämna ngt om prestation och pengar och hur mycket man tjänar på olika yrken osv. Vi människor lever ändå efter det vi får. Jag kan här också se till oss. Min man kör grävmaskin, och han älskar det och hade aldrig kunnat tänka sig att inte få lov att göra det. Jag jobbade i butik och hade en okej lön som chef. Vi valde ändå att ge mig utrymme till att följa mitt hjärta och göra det jag älskar. Jag trappade ner och arbetade sista tiden jag var i butik som säljare för att slippa så mycket ansvar och eftersom jag kände att det inte var vad jag ville göra. Jag valde dock den roligaste butiken, som jag hade arbetat i tidigare, som min sista arbetsplats =). Nu får jag göra det jag älskar och ser det inte som ett jobb eftersom det samtidigt är ngt jag brinner för. Med det vill jag också förmedla till er som känner att ni vill göra ngt annat att ta små steg till det och har ni möjlighet, så trappa ner några timmar och lägg tiden för att ta små steg mot det ni vet att ni kanske vill göra istället. Man lever efter det man får. Jag säger det eftersom jag vet att det är så. När jag hade 20 000 mer i månaden än vad jag har nu så stoppade jag inte undan de pengarna utan vi levde upp de i alla fall. Det är många gånger bara omprioriteringar i ekonomin som krävs. Och jag vet att det är så för många, inte alla, men många lever upp mer än vad man behöver. Sedan förstår jag att det finns de som lever ensamstående eller även som par som har det knapert och måste tjäna en viss summa för att klara vardagen. Men oavsett vilken ekonomiskt situation du befinner dig i så glöm aldrig bort det du älskar att göra, och som många ggr blir bortstyrt när vi växer upp eftersom det blir mer och mer krav ju äldre man blir. Vet du inte vad din hobby är så börja med att umgås bara med dig själv för att lära känna dig själv på djupet.

Många tänker på sin pension och ibland får jag frågan om just det eftersom jag inte jobbar fulltid och mitt pensionsspar då inte är så mycket att hurra för. Det jag brukar svara på den frågan är. För det första eftersom jag gör det jag älskar så kommer jag aldrig vilja sluta helt med det, utan så länge jag är frisk fortsätta. Sedan vet jag för den andra delen inte ens om jag lever när det är meningen att jag ska gå i pension (även om jag känner att jag kommer att göra det), det gäller att leva nu och ta vara på varje dag. Sedan är prion också att barnen är små nu och när dom blir stora så kan vi stoppa undan mycket mer pengar än nu ifall vi vill och jag kan då ta mer tid till min hobby för att tjäna lite mer.

Ta vara på livet och se till att göra det du älskar att göra!

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek. Ha en fin dag! Kärlek & kramar / Sofie

Likes

Comments

Startade dagen med en lugn och härlig morgon, där vi till och med hann med lite dans i hallen, jag och barnen innan vi åkte iväg till dagis och skola =). Så underbart med sådana morgnar när jag slipper säga till barnen 10 ggr innan dom får på sig kläder och det slutar med att vi får skynda oss. Idag ska jag göra pappersarbete, men först kände jag att jag ville skriva här. Jag är SÅ glad över att äntligen ha börjat skriva. Jag har länge känt att jag vill göra det men varit osäker på om jag ville skriva en bok, blogg eller bara en dagbok för mig själv. Nu känns det som sagt så kul att svaret kom till mig och att börja blogga var det jag ska göra. Jag känner att jag gör det mycket för min egen skull, eftersom jag kan känna att jag verkligen kan stå upp för vem jag är och det ger mig så mycket att få dela med andra som kan ta till sig det jag har inom mig. Vi borde alla sprida mer kärlek här på jorden. Sluta upp med alla ”mot” attacker. Ingenting kan lösas med hat, enbart med kärlek. Ju mer hat vi känner desto mer negativ blir världen. Och tvärtom, ju mer kärlek vi sprider desto mer positiv blir världen.

Så härligt att få reda ut attraktionslagen, och hur jag känner att den fungerar. Jag har reflekterat över gårdagens inlägg som jag gjorde om attraktionslagen. Jag började känna om det verkligen var sant för mig det jag skrev. När jag läste igenom det nu så kan jag känna att det är så. Jag vet att allt är möjligt! Inga tvivel om det för min del. Dock det jag skrev igår handlar egentligen om hur attraktionslagen levererar när du följer ditt livs syfte och vägen vi valde innan vi kom till jorden. Men oavsett så fungerar attraktionslagen alltid! Vi följer inte alltid vår förvalda väg. Men fortfarande fungerar inte lagen genom att tänka sig till saker. Vi måste också känna med våra känslor, och det sker inte bara med hjärtat! Alltså om du får en tanke på tex det jobbet skulle jag vilja ha och du faktiskt känner att du vill det så kan det bli ditt om du inte tvekar över huvud taget på det. Tvekar du så är risken stor att det inte blir ditt. Och för att känna att du vill det behöver du inte vara synkad med att känna i hjärtat. Men återigen när vi känner i hjärtat så följer vi vårt livs syfte, det vi valde innan vi kom till jorden.

Så det vi måste göra för att få det vi önskar är att först bestämma oss för vad vi vill, sedan är steg nr 2 att tro att vi kan få det och slutligen verkligen känna att det redan är vårt. Det är så klart så mycket lättare då att uppnå det vi önskar om vi lyssnar till hjärtat, eftersom det är det vårt livs syfte finns. Men återigen vi kan också känna utanför hjärtat. Alla våra känslor finns inte i hjärtat utan i vårt undermedvetna (så tror jag att det är). Men när vi har våra känslor synkade med hjärtat så finns inga tvivel alls och det blir mycket lättare att följa den planerade vägen.

Det jag kan känna är att det börjar med en tanke på vad man vill ha och när känslan och tron i det finns så får vi det vi bett om. Men då ska tilläggas att det handlar ju inte bara om det vi vill ha utan tvärtom också om det vi inte vill ha i våra liv. När vi känner ngt positivt så är det också lättare att tänka positiva tankar. Och tvärtom när vi känner ngt negativt så är det också lättare att tänka negativa tankar. Våra tankar styrs av våra känslor. Så därför är det viktigt att vi släpper våra negativa känslor för att släppa våra negativa tankar och börja forma vårt liv precis så som vi vill ha det.

Man kan önska och få med rätt fokus. Men man bör vara medveten om att även om man inte är medveten om attraktionslagen och hur den fungerar, så fungerar den. Så upplever du att du har mycket negativt i ditt liv så börja med att reda ut vart ifrån dina negativa känslor kommer och börja fokusera på det positiva delarna av ditt liv.

Det blir ganska tydligt om man tänker sig att attraktionslagen fungerar oavsett om ditt fokus är positivt eller negativt, och den är lika verklig som tyngdlagen. Släpper du ngt om du håller det i luften så ramlar det ner. Så tänk på det! Oavsett så fungerar den ALLTID!

Ngt vi alla bör veta som en förståelse i ATT den fungerar är att det är vetenskapligt bevisat att vi alla människor är sammanlänkade. Och det är bevisat genom att vi alla individer sänder ut ett ljus som sedan är sammanlänkat i ett enda stort fält av ljus. Så kallat ”zero field”. Det blir enklare att förstå då att det vi sänder ut kan manifesteras i vår verklighet eftersom vi sänder det ut i ”zero field” och sedan tar emot via samma fält.

Något som jag ibland har funderat på fram tills jag fick veta om ”zero field” är hur det var möjligt att vissa saker sker så snabbt. Tex jag möter en människa på stan som jag precis har tänkt på för kanske bara några minuter sedan. Här handlar det för mig inte längre om att jag har dragit det till mig genom attraktionslagen, utan jag har bara fått upp människan i mitt huvud eftersom vi var så nära varandra i fältet. Vi är ju alla sammanlänkade via detta fält. Likadant om ngn ringer som man precis har tänkt på osv. Vi var bara synkade via fältet. För mig är det en helt naturlig del av min vardag medans det för många är ”en slump”.

Kan ta ett vardagligt exempel på negativ fokus som nyligen skedde i vårt liv. Min man var och köpte en present som han var helt bestämd på att köpa till en person. När han sedan skulle betala så blev det ganska dyrt jämfört med vad han hade tänkt. Ngn vecka gick och han ringde mig på väg hem från jobbet och det första han säger till mig är – Tråkiga nyheter. Min första tanke var å nej vad har hänt nu? Han fortsätter att berätta att han har fått fortkörningsböter (och jag som typ trodde att ngn hade dött) och på samma summa som presenten. Det jag sa då var – Men stopp här nu, tänk dig för. Känn varför du fick böter. Jag fortsatte med att berätta min första känsla. – du hängde upp dig på en oväntat dyr present, sedan får du ngn vecka efter böter på samma summa? Släpp det! Känn dig istället tacksam över att vi har pengar att betala med. Ibland är det väldigt skönt när man kan påminna varandra om fokuset. Min man kan ju även påminna mig i vardagliga situationer. Tex om jag är grinig en dag så kan han ge mig utrymme då eftersom han vet att jag behöver det för reflektion. Det kan ju då vara att jag tar en springtur och får känna varför jag var grinig och sedan släppa det. Det kan vara så små saker som behövs för att ändra sitt fokus.

ALLT ÄR MÖJLIGT!

Ha en fin dag allihopa! Kärlek och kramar / Sofie

Likes

Comments

Jag och min man har den sista tiden funderat och pratat mycket om hur attraktionslagen egentligen fungerar. Kan vi skapa vårt liv precis hur vi vill att det ska vara och är det bara att visualisera och sedan tro att man får det så får man det osv? Jag har i samband med dessa funderingar också fått mycket saker till mig via ngn högre kontakt. Min guide eller en högre del av mig, jag är lite osäker fortfarande. Men oavsett så får jag mycket budskap till mig och allt som kommer känns sant.

Det jag fått till mig kring attraktionslagen är att den fungerar, utan tvekan. Men inte med hjälp av "tankens kraft". Du kan inte tänka dig till hur livet ska se ut. Det kan börja med en tanke, men den bör övergå till ditt hjärta för att få svar. Att du verkligen känner om det som dyker upp i dina tankar kring framtiden stämmer överens med hur du känner i hjärtat.

Tex du tänker att det hade varit underbart med 1 miljon på kontot eller det jobbet hade varit fantastiskt att få osv. Det kommer inte komma till dig om du inte känner i hjärtat att det ligger på din väg.

Jag ska ta ett exempel som blev väldigt tydligt för mig och min man hur det fungerar. Vi har ju tillsammans haft mycket fokus på just attraktionslagen och att man kan styra livet med den. Vi har ju samtidigt som jag skrev längre upp funderat på om det verkligen är så, även om vi har fått små tecken på det..

Min man bytte arbetsplats för lite mer än ett år sedan. När sommaren (som nu passerat) närmade sig fick han erbjudande om en annan arbetsplats, utan att ha sökt nytt jobb igen. Han åkte på ett samtal dit och blev erbjuden lite högre lön, och det var avgörande för att han tog det. När det närmade sig och det var drygt 2 veckor kvar tills han skulle byta, så kom han hem från jobbet och säger till mig -Det känns inte som att jag ska byta jobb. Jag svarade - Nähä, vad känner du då? Han svarade - det känns som att det kommer ske ngt till veckan som gör att jag stannar kvar där jag är. Då frågade jag - är det vad du känner? att du vill vara kvar? Han svarade - ja, om dom skulle erbjuda mig en annan position (som var hans drömposition) så stannar jag kvar, Då sa jag - men om det är vad du vill så fokuserar vi på det båda två, bestäm en dag. Han svarade - ja men jag ör redan där, onsdag kör vi på. -okej sa jag då kör vi på onsdag och förväntar oss att det sker. På onsdag ringer hans chef och vill ha ett möte med honom på torsdag morgon. Han blir då erbjuden den tjänsten han ville ha =).

Det som blev tydligt här är ju återigen att känna i hjärtat. Det fanns inga tvekan om vad han ville, inte heller på att det var möjligt och sedan var det bara att förvänta.

Det jag fått till mig och som har uppenbarat sig så fullständigt för mig är att när man får en tanke som känns rätt i hjärtat, det finns inga tvivel utan det känns så sant, det är då vi följer vårt livs syfte och utan ansträngning flyter livet på exakt så som vi vill ha det och vi kan dra till oss det vi önskar utan ansträngning eftersom det inte finns ngn tvekan.

Ibland om ngt man önskar verkligen känns som att det hade jag önskat, men man ändå kan känna ett visst motstånd så tolkar jag det som att det ligger på vår väg men vi är inte helt redo ännu. Vi har börjat skifta mot det med kan inte ta emot det förrän motståndet är borta.

En sammanfattning av attraktionslagen: När du känner i hjärtat vad du vill ska manifesteras i ditt liv och det inte finns några frågetecken för dig, så blir ditt liv precis så du önskar. Alltså, när du motiveras av kärlek och inte ditt "ego".  Eftersom vårt ego är "ditt överlevnads jag", alltså den delen av dig som har ett mål att lyckas, Medans ditt hjärta, eller kalla det själen om du vill, har som mål att vara lycklig. Kan du känna skillnaden? När du lyssnar på ditt inre och vad du i hjärtat vill så blir det uppenbart. Istället för att du lyssnar på ditt ego, det vi blivit inpräntade med att vi borde göra, vara osv. Eller tex när du strövar efter att få mer pengar eller makt för egots skull så slösar du energi på att jaga en bild av lycka. När du istället upplever nuet och lyckan i det lilla i livet så får du också mer av just det och du kan lättare följa ditt hjärta och det du gör görs av kärlek och kanaliseras till det du vill ha.

Levi hjärtat, i din sanning och kärlek. Ha en fin dag! Kärlek & kramar / Sofie

Likes

Comments

Mitt första blogginlägg fick jag till mig när jag bäddade sängen. Jag trampade på en "nära" tidning som jag prenumererar på, som låg halvvägs under sängen. Det första jag läste var en av alla småtexter på omslaget, "Alla svar & lösningar finns inom dig". Så sant! Det vet jag ju redan tänkte jag. Det jag kände var dock att det är ngt som kommer att vara en röd tråd i min blogg. Jag VET att det är så. Jag vill sprida det vidare till er som är mottagliga att ta in min information kring det.

Jag jobbar som hypnoterapeut där jag hjälper människor att möta sin känslor och förstå och släppa de negativa känslor man bär med sig. Likadant är det om man i vardagen har funderingar och frågor som man försöker få svar på genom att tänka och grubbla fram till förståelse eller tex ett beslut. Om ni bara vet hur mycket vi får svar på om vi slutar att försöka tänka oss till ett svar eller en lösning. Släpp tankarna och svaret kommer till dig. Detta är lättast ( tycker jag) att göra i meditation. Har du ngt du funderar över så bestäm dig för att ta 15 min i tystnad eller välj en ljudmeditation på tex Youtube med lugnande musik. Ställ frågan inom dig och starta meditationen. Viktigt här är att släppa dina tankar så gott du bara kan. När du gör det så kommer svaren till dig om du är redo för svar.

Jag har fått massor av svar denna vägen, den sista månaden har varit otroligt svarsrik på vad jag vet att jag egentligen redan har känt tidigare men inte kunnat ta till mig. Det är ju så att vi alla har en livsväg att följa och när man undviker den så går man emot mig själv (detta är min tro). Då pockar känslorna på din uppmärksamhet och försöker väcka dig. Inte förrän du lyssnar och tar itu med dom så kan du få svaret till dig. Jag tycker att det är otroligt magiskt när jag upptäcker mer och mer hur vi har alla svar inom oss. Vi måste bara lära oss att stanna upp och vara i tystnad istället för att fly och göra det ännu värre för oss själva. Vi gör det alldeles för avancerat för oss när vi slår bort känslorna. Det resulterar bara i att vi förtrycker våra känslor och det blir värre.

Jag vill verkligen dela min livsresa till alla som vil höra eftersom mitt liv har blivit magiskt när jag väl lyssnade inåt och slutade leta utanför mig själv. Återigen VI HAR ALLA SVAR INOM OSS! Vi måste bara våga stanna upp och lyssna även om man ibland vet att svaren kan resultera i jobbiga beslut. Det ör ibland så att vår utvecklingsprocess tar emot också och det måste den få lov att göra. Så länge vi vet att det känns rätt i hjärtat så är det också okej att det kan bli lite motstånd. Många gånger handlar det om att vi vet vad vi har, men inte vad vi får. Men känn då hjärtat och inte i hjärnan! Jag vet att det låter enkelt. Det är det egentligen, men många av oss har förtryckta känslor att ta itu med innan vi kan nå fram till hjärtat på riktigt! Så upplever i alla fall jag att det är, och det så klart eftersom det har varit så för mig. För varje känsla ja har tagit itu med har jag kommit mig själv närmre och till sist har jag kunnat få svar om livet och vilken väg jag ska välja osv. När man väl når dit så finns det egentligen inga ?? längre, utan jag följer mitt hjärta i alla lägen, stort som smått, och det är inte alltid enkelt. Sedan ska man vara medveten om att vi blir aldrig färdig utvecklade. Men vi är ju ändå på jorden för att utvecklas och följa vårt livs syfte. Det tror i alla fall jag.

Lev i hjärtat, i din sanning och kärlek. Ha en fin dag! Kärlek och kramar / Sofie

Likes

Comments

stolfer84