Blev utmanad av @thesss härom veckan att fylla i nedanstående lista angående min lilla Oscar.
Man får fortfarande lite halvt ångest när man tänker på alla kilon man bar runt på, det allmänna måendet och inte minst förlossningen- men, jag skulle göra om det alla dagar i veckan. Där i den gigantiska magen fanns ju vår lilla Oscar. Vår glädje och vår värld.

✖️Epidural? - ja
✖️Igångsatt? - nej
✖️Lustgas? - ja, massvis
✖️Visste ni könet innan? - ja
✖️Beräknat födelsedatum: 4/11-16
✖️Födelsedatum: 9/11-16 (Kom in 7/11)
✖️Illamående på morgonen? - ja, från och till de första två månaderna och sen konstant de sista 3.
✖️Cravings? - flygande Jacob (superkonstigt men så var det)
✖️Hur många kilo gick du upp? 16 kg
✖️Pojke eller flicka? - Pojke
✖️Vart födde du? - Varbergs sjukhus
✖️Antal timmar med värkar? - om vi räknar från att det blev 2-3 minuter mellan varje värk, 31 h. Varav 8 h med krystvärkar. Yepp, ingen drömförlossning direkt.
✖️Vaginalt eller kejsarsnitt? - Akut kejsarsnitt efter att det konstaterades att han satt fast, 1 cm från att kunna lägga sugklockan. Idag efter en bäckenröntgen har det konstaterats att möjligheten för mig att föda Oscar den naturliga vägen var omöjlig p.g.a. förträning i bäckenet.
✖️Bebisens vikt: 3575 g
✖️Bebisens längd: 51 cm
✖️Barnets fullständiga namn? - Oscar Sven (Mellannamnet har han fått efter gammel-farfar)
✖️Hur gammalt är barnet idag? - 6,5 månader

Jag utmanar @patriciagartzell och @Ovaddad att fylla i samma lista, i vanlig ordning är detta givetvis valfritt<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit på begravning för min morfars syster Margit som varit en nära vän, stöttepelare och familjemedlem i alla år. Hennes bortgång kom som en chock för oss alla då hon valt att hålla sjukdomen hemlig för alla utom sina barn, sin särbo och sina bästa vänner. Inte ens morfar visste om det. Hennes tanke var att när cancern var besegrad skulle hon berätta för alla att hon klarade det, att hon kämpade mot sjukdomen och vann. Livet ville något annat och idag var vi tvungna att säga farväl. Begravningen var otroligt vacker och mitt i allt det tragiska och hemska fanns så mycket kärlek. Mina tankar går till Lina, Ida och Gunnar. Himlen har fått ännu en vacker ängel.

Margit lilla, du förtjänade bättre än såhär. Ge farmor, mormor, Totte, Sanny, Peggy och Tusse en varsin lång kram och hälsa dom att de är saknade, varje dag precis som du.

Likes

Comments

Testade apelsin för första gången igår och någon blev eld och lågor. Han tyckte det var så gott att jag möttes av ett raseriutbrott när han hade ätit en halv och jag tog bort den andra halvan till senare. Att han blev arg händer sällan och jag har aldrig sett någon bli så lyrisk över något som då. Apelsin kommer det nog bjudas på igen med andra ord.

Likes

Comments

Favoritböckerna här hemma både hos stora och liten är dinosaurieböckerna med Ivar. När jag var uppe i Stockholm sist hittade jag denna som ingen av oss kan läsa sig mätt på, sedan dess har jag hittat ytterligare en i serien. Då det bär av till Stockholm nu senare i veckan är planen att fortsätta jakten för att utöka vår lilla samling.

Likes

Comments

Igår firade vi min mamma på flickorna Lundgren. Hon som är mor till oss 8 viljestarka syskon som alla har utsatt henne (och pappa) för tonårstrots och tidiga mornar på hästtävlingar landet runt. Hon som lojalt stått och hejat på på fotbollsträningar och matcher i ur och skur, som hämtat oss sena nätter efter festligheter på stan och som skjutsat oss till jobb trots att bensinpengarna förmodligen kostade mer än vad vi tjänade. Mamma lilla, du är fantastisk.

Att vara mamma är en gåva, det förstår man fullt ut när man får barn. Jag kan inte annat än att skratta mig lycklig över att Oscar valt just mig och Claes som hans föräldrar. Men mamma, i vårt fall är det vi som ska skratta oss lyckliga, du har ett hjärta av guld och vi kunde inte önskat oss någon bättre än du.

Likes

Comments

Väcktes av att Claes kommer in i solrummet med en tallrik nygräddade pannkakor toppade med hjortronsylt och grädde. Oscar sov lugnt bredvid, efter en pannkaka flyttade vi alla ut till köket där Claes hade dukat upp mer gotte. På bordet stod en bukett nyinköpta pioner och en presentask innehållande ett silverarmband med små, små stenar. Fantastiskt fint! Vilka killar jag har!

Grabbarna busar på ovanvåningen, jag tror deras mission är att sätta upp Oscars innegunga som han fick på dopet samt montera ihop hans gå-flygplan. I eftermiddag bär det av till Flickorna Lundgren som morsdagstraditionen i familjen lyder för sen lunch/fika och firande av mamsen.

Likes

Comments