Hej!

Nu har vi börjat ta oss ur formsvackan tror jag! Vi har trimmat mycket på utebanan sista veckan och provade även att sätta på kandaret med ett annat bridongbett vilket visade sig vara en höjdare! :)

Lite förvånad att han kändes så bra på det men nu rider jag vidare på det och tar det även på Tinne träningen i morrn, som förövrigt ska bli superkul! :)

Ikväll blir det töm så det blir en bra uppladdning inför i morrn :)

Har inte tränat för Tinne på två år så det ska bli väldigt spännande att se vad hon tycker!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Höll på att få en chock på plats på kontoret idag, det är vecka 20 redan! Vilket betyder att det bara är 5 veckor till midsommar och 6,5v till semester!!! Ska bli så galet skönt!

Jag har börjat känna mig lite sliten, så nu börjar man sikta in sig på lite ledighet. Eftersom Harry inte känts super så har jag avanmält mig till helgens tävling, och det känns helt rätt. Han känns mycket bättre och skulle nog säga att vi är tillbaka på ungefär samma nivå som senaste MSVBn, men vi har inte hunnit träna några tävlingsrörelser eller höjt oss i något, så det känns som vi kommer gå in och göra ungefär samma resultat.

Så därför hoppar jag denna start och siktar in mig på meeting i Gnesta i början av juni istället. Det tror jag blir bra :) Kändes så skönt när jag bestämt det, man ska ju göra saker för att man vill när det roliga börjar bli för mycket måsten så ska man ändra nåt! Och jag kan inte njuta av ridningen när jag har för mkt att göra, jag rider inte bra och jag känner mig bara stressad och får ångest när jag inte hinner så mycket som jag vill.  Jag har också tackat nej till lite andra aktiviteter, känner mig helt chockad över mig själv ;) Jag känner annars alltid att jag måste gå på allt jag bestämt osv, att det inte finns något annat alternativ. Men det gör ju faktiskt det, man måste inte göra allt! :)


Likes

Comments

​Hej!

Sedan senaste tävlingen i Storvik har vi haft några lite jobbigare veckor, jag tror det är en kombination om att det blivit så varmt och att Harry bygger nya muskler och vi övar styrkan hela tiden. Jag har ökat på hans krafftfoder och jag har verkligen försökt rida fokuserat och bara kämpat på helt enkelt. Fick bra hjälp av Carro förra veckan och sedan har jag fortsätt på samma sätt hemma, och nu börjar det lossna lite! :)

Bestämde mig i början på veckan att sluta deppa och bestämma mig för att jag KAN! Börja rida och sluta gnälla helt enkelt;)

Nu några pass senare börjar det kännas bra faktiskt! Är väldigt glad över galoppen, som jag känt blivit starkare men saknat lite energi, men igår så kände jag att han tog i och bjöd när jag samlade. 

Det är bara att kämpa på, nästa vecka är det tävling och Carroträning!:)

Likes

Comments

Så nu har vi ridit två MSVB den här veckan och jag är riktigt nöjd med upplägget och starterna. Träningen i onsdags var ju super och det kändes lite i Harrys bakben på Strömsholm men han var inte trött på något sätt, men en vilodag i fredags gjorde susen för så fin han var i går! Helt klart den bästa känslan någonsin på tävling, jag kunde bara njuta på framridningen. Så himla kul :) Han var lite taggad som vanligt i början men så fort jag började rida så försvann det och han var 100% fokuserad på mig.

Han gjorde ett bra program överlag tycker jag, han är ju fortfarande nybörjade i denna klass och det var inte alls längesedan han var väldigt svår inne på banan. Nu tuffar han på även om han tittar så går det att påverka honom mycket mer. Det som ska till är att jag behöver hitta ännu mer avspändhet där inne, nu blir det lite "tåget går" och han blir lite stark och jag tappar då böjning och lätthet som jag har på framridning. Det är därför vi inte kommer upp i poäng i skolorna (äver 6 alltså) och därför vi missar bytena. Men det kommer! Jag har en plan med kommande tävlingar nu som jag tror blir riktigt bra. Vi slutade på prick 60% igår och det var överlag väldigt låga procent i klassen, dom vann på 63% så poängen är inget jag deppar över. Såhär är det i bedömningssporter, det är så små marginaler upp till placering, bara några ynka poäng och nästa tävling är det en ny domare och platserna kan vara omkastade.


Likes

Comments

Och det gick ju faktiskt riktigt bra endå, helt godkänt för att vara första gången för Harry. Även fast det bara var andra starten i år märks det hur mycket han har mognat, han är så cool och avspänd på tävling nu och tycker mest det är roligt verkar det som! Inne på banan växlar han upp och verkar gilla att visa upp sig, det är så otroligt kul att rida en sån häst.

Jag startade tidigt vilket var skönt, det var gott om plats på framridningen och Harry kändes fin. Gjorde flera superfina byten! jag fick inte riktigt samma känsla som på träningen, han blev lite stark i traven när jag försökte samla honom blev han lite spänd så då valde jag att rida på lite framåt istället.

På banan skötte han sig fint, trots att han tyckte det var lite läskigt på vissa ställen men nu är han påverkbar och stannade inte upp alls. Han kändes lite spänd ibland och var inte helt på mina hjälper hela tiden och jag red för dåligt i bytena, dom ska jag sätta nästa gång! Så lite små missar här och var och så bytena där det blev underbetyg.

Endå 62,9% vilket man absolut inte behöver skämmas för, "pampig och tilltalande häst" skrev domaren så det var kul att läsa! :)

Nu sitter jag här och laddar om inför morgondagen då det bär av till Storvik och MSVB:2 igen. När jag var i stallet låg Harry och vilade ute i hagen! Han verkade lite trött :) Men han var pigg när jag kom och tog in och han fick lite linimentmassage på ryggen och vila helt idag. Jag minns inte sist jag inte red före en tävlingsdag, men med tanke på att han gått hårt både onsdag och torsdag tror jag det blev rätt beslut.

Känner mig så taggad inför i morrn! Nu vet jag vilka delar jag måste göra bättre, ingången i vänsterslutan, halten före ryggninge, bytena och försöka rida mindre volter. Det som jag ska göra lika bra är övergångarna och enkla bytet och ökningarna.


​Här är ritten, glöm inte HD ;)

Likes

Comments

Hur nöjd ser inte Harry ut med sig själv?😀
Så himla bra träning igår! Jag var så taggad att rida igår och Carro tyckte det hade hänt massor med Harry, redan när jah värmde upp kommenterade hon det flera gånger. Så härligt att höra😀 Och han var verkligen fin, jobbet har gjort nytta och speciellt det vi kom i genom i måndags. Fina magiska häst!

Trav-göra skritten aktiv-trav övergångar samt öppnor och slutor började passet, jag fick vara noga med att lätta upp så han höll sig uppe hela tiden, nu är vi inne på detaljer och petar, så härligt!

Sen gjorde vi samma övergångsjobb i galoppen fast bara öka-minska, och sedan lite byten som funkade fint.
Så nu är vi startklara för MSVB:2 ikväll!

Här är film från träningen, och hur fin är han inte nu?! Är så glad över hur han börjar bära sig nu, och hur han kan trava genom kroppen och vara lätt i handen! Och mer kommer det är jag säker på😀

Likes

Comments

Yes! Igår tog vi oss förbi platån vi stått och trampat på senaste veckorna😀 Men man får ju rida om jag säger så! Liten pepp till alla där ute som kämpar som jag, var inte rädd för dom jobbiga passen, det är ofta då det händer grejjer!

Har jobbat mycket med galoppen senaste passen så nu var det dags att ta tag i traven som varit jobbig. Harry har hittat kadens och hamnar lätt i balanstrav där han tar tag i bettet och blir stark och gapar och går bakom lod och drar mig ur sadeln. Här är det svårt att komma åt honom, för jag måste försöka göra honom aktiv i benen i stället och gå fram till bettet, men då blir han ännu starkare och travar på ännu mer, så här fick jag ligga och driva-ta tillbaka till skritt osv fram och tillbaka. Jag tycker det funkar mycket bättre att gå till skritt istället för halt när hästen är stark, då behåller man bjudningen. I skritten ville han direkt göra sig långsam och lång så där fick jag vara på honom och påminna honom att vara kvick, fick väcka upp honom lite!

När jag tyckte jag hade bromsen någorlunda i schack, efter alla övergångar gick jag över till att rida ökad trav-upptag-ökad trav på långsidan, det är en sjukt bra övning som jag lärde mig för många år sen! Då kom han igång bra med bakbenen och började trava bra! Där fick jag släppa ner honom i formen en stund och rida lite skänkelvikningar (branta och korta) och så loss han var bakom sadeln😀 Skulle Carro vart stolt, så som hon tjatat på oss☺️. Efter en stund provade jag att ta upp honom och då så lättade han upp själv framför mig😀 Så himla härlig känsla! Boel min stallkompis var kvar en stund och gav mig ögon på exakt vart nacken ska vara, kan säga att det är mycket små marginaler som gör så stor skillnad. Men så värt att få någon som bara vill kasta ett öga och bekräfta känslan. I högervarvet där han har hittat mest kadens fick jag nu den traven fast med mjukhet för första gången! Han kom upp med manken och bogarna framför mig och låg lätt i handen, otrolig känsla. Får se om jag hittar dit igen nångång😂

Intressant det är med ridning, man tror man känner hästen men så hittar man nya sätt. Tyckte Harry kändes lite matt när jag började med traven och jag hade mkt väl kunnat ge mig där. Men sedan var det som att jag hittade turbon och tre växlar till, och då var trötthetskänslan som bortblåst. Vet att jag känt så tidigare också, att han behöver tid och mycket jobb för att bli sådär fin😀 Sen kan man ju inte rida så varje dag men kanske iaf 1 gång i veckan😊

Det var en härlig förskotts present till mig, idag tar jag ridledigt och tänkte plantera på min altan och fira min födelsedag istället😊

Likes

Comments

Känns ganska okej just nu. Harry har kännts lite tung i kroppen och inte helt så kort och kvick som jag vill ha honom, men jag har lite svårt att hitta det själv när det gått så många veckor sen träning nu. Iallafall så hade jag ett ganska jobbigt pass i fredags, då han var långsam på min hjälp och i kroppen men het för allt annat runtikring, vilket är en rätt svår grej faktiskt. Dessutom var jag lite trött efter veckan så huvudet lyckades inte lösa honom helt. Mamma var med och peppade mig och filmade lite, det är bra att se även passen som inte är super ;) Bjuder på en film fast passet inte alls är det bästa vi kan. Men det är ju verkligheten och resan :) Något som var kul och som han gjorde riktigt bra var att jag kunde göra 3 byten efter varandra på diagonalen två gånger! Det var första gången jag testade det och första försöket kändes han lite "programmerad" på ett byte men sedan fick vi till det, absolut inte perfekta byten men helt okej tycker jag för att vara första "serien"! :) Kul att ha det sparat på film!

I lördags fick han vila för jag mådde så dåligt själv, men idag har jag ridit på utebanan och det var riktigt härligt. Börjar känna att jag kan njuta av ridningen nu ibland igen, det är en go känsla. Idag hittade jag lite mera yttersida och fick honom kortare! Han var pigg ute och energin gör att det blir lättare med formen, såklart. Så efter dagens pass känns det bättre. 

I morgon blir det antingen jogg om han känns trött eller programmet om han känns pigg. På tisdag vila och sedan träning på onsdag och tävling på torsdag kväll.

Hej MSVB nu kör vi! :)

Likes

Comments

Helgen har gått i städandets tecken, tråkigt men skönt när det blir gjort! Har rensat källare och garderob, hittade lite saker som faktiskt jag inte använder så mkt.

Gör ett försök att lägga ut dom här, kommentera eller maila om du är intresserad av något. sofie.andersson85@gmail.com

Allt är i gott skick, hjälmen i nyskick, då jag är lite osäker på om jag är nöjd med den (till mitt huvud).

PS pannband stl full i brunt
Pikeur helskodda vita ridbyxor stl 40
Moorkens helskodda vita ridbyxor stl 38
Hööks jeanshelskodda stl 40
Hööks mullvadsfärgade helskodda stl 42 men mer som 40
OneK Defender hjälm svart med glitter (diskret) stl 57-58

Likes

Comments

Puh.. Vilka veckor det är nu! Fullt ös måndag-fredag med jobb i Stockholm varje dag och fullt fokus på Harryboy och MSVB debut nästa vecka. Min egen träning har jag faktiskt medvetet lagt åt sidan ett tag för jag känner för första gången på länge att jag faktiskt inte orkar fokusera på det också, belastningen på jobbet är högre nu och jag är trött på ett annat sätt. Samtidigt blir jag trött i kroppen av att rida Harry också, samt att jag behöver vara fokuserad för att vi ska komma vidare nu. Men jag längtar efter att lyfta lite vikter och ska försöka få till nåt i helgen i allafall. Det behövs för jag blir stel av att bara sitta i sadeln..

I går var det hoppning hemma så då valde jag att vila Harry, han kändes lite matt i kroppen så det var nog bra. I efm ska vi trimma igen.

Jag hatar att klaga över att jag är trött och säga att jag inte orkar saker, för jag känner ofta så men är typen som gör dem endå..😬 Men det är svårt att kombinera ridningen med jobb och crossfiten (för man blir så sjukt utmattad) och man få kämpa sig genom dagen efter för kroppen är så trött (träningsvärk är ingenting i jämförelse!) Och det får inte vara så att jag är för trött i kroppen för att kunna rida ett bra pass. Men jag kanske kan lägga upp lite lugnare pass med träningen så det fungerar bättre...

En sak är säker iallafall, man har ju att göra! Ibland undrar man varför man bara flänger runt och ska hinna "allt" men faktum är att hur trist skulle livet vara utan det man brinner för? På riktigt så tycker jag synd om dom som inte har något intresse. Som bara är hemma från 17 varje dag efter jobbet! Jag kan tycka det är skönt och "lyxigt" att ha en sån kväll ibland men fy så trist i längden! Min sambo är likadan och vi sitter aldrig hemma och häckar tillsammans vardagskvällar. Vi brukar titta på någon serie innan vi somnar, det räcker liksom... För ärligt, hur många kvällar i soffan kommer man i håg?! Däremot kommer jag i när jag red SM eller när jag drog PB i mark eller sprang min första mil! Och vet ni, de resultaten kommer INTE av att man sitter och dagdrömmer😊 Men det tror jag alla idrottsmänniskor fattar.. 

Folk som inte förstår frågar alltid "hur orkar du, det måste va jättejobbigt!?" Antar att jag inte är den enda hästtjej som fått den frågan... Man frågar vell inte en maraton löpare varför den håller på? Kanske är för folk är så okunniga och kanske inte har haft något sånt intresse själv, och därför saknar ödmjukhet inför en sport eller ett intresse..

Okej nu svävade jag ut lite☺️ fredagssvammel på högsta nivå!

Dags att svida om från kostymen till ridbyxorna!

Trevlig helg☀️

Lite film på Harryboyen från mars! Visst är han rätt fin nu?😀


Likes

Comments