Header

Då jag fick en bakmaskin igår så ha jag ju bara tvungen att testa den idag. Och det blev dessa underbara limpor 🍞

Recept.
50g jäst
1l vatten
1dl brödsirap
1 nypa salt
3dl vetekli
Ca 10dl vetemjöl (man har så mycket mjöl tills degen går ihop men fortfarande lite klibbig men inte kladdig)

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke häll i kallt vatten och låt jästen lösa upp sig. Ha sedan i sirapen och saltet. Sedan blandar du i vetekli och vetemjöl tills degen känns bra. Ha på lite mjöl på toppen innan du lägger på bakduken och låt sedan jäsa i ca 2h.
Dela degen i 2 delar och grädda varje del i en avlång brödform i ca 40-45 min på 200-225grader. Super gott 😍👌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det kalas här hemma eftersom jag har fyllt år tidigare i veckan. Jag bakade då denna underbart goda Daimtårta😍👌

Recept
Botten:
100g mandelmjöl
1,5dl socker
4 äggvitor

Krämen:
50g smör
2dl grädde
1dl socker
4 äggulor

Toppingen:
250g choklad
1dl grädde
Daimkross

Gör såhär.
Botten: börja först vispa upp ägg vitorna till ett hårt skum. Blanda sedan i mandelmjöl och socker och rör om. Ta fram en plåt i klädd bakplåtspapper och gör två runda bottnar av smeten. Grädda i 15 min på 200grader. Låt sedan svalna.

Krämen: smällt alla ingredienser i en kastrull på spisen, rör om och låt koka tills krämen tjocknat. Låt svalna

Börja sedan bygga tårtan med botten-kräm-botten-kräm.

Toppingen: smällt chokladen och tillsätt grädden och rör ihop, häll sedan över tårtan och toppa med Daimkross 👌 sen är de bara att börja äta 😍

Likes

Comments

Dessa underbart goda bullar passade perfekt till juletider 😍

Ugn. 200°

Recept.
50g jäst
1l vätska {mjölk eller vatten}
1dl strösocker
1 nypa salt
Ca 1/2 påse pepparkaks krydda {kan såklart välja vad mycket man vill ha i, beroende på om man vill att det ska smaka mycket eller lite pepparkaka}
50g rumsvarmt smör
12-15dl vetemjöl

Fyllning.
Ca 150g rumsvarmt smör
Tillsätt vaniljsocker tills du själv tycker de smakar bra.

Gör såhär.
Smula ner jästen i en bunke, häll sedan över lite av degvätskan på jästen och rör om till den har löst upp sig. Häll på resten av vätskan. Blanda i socker, salt och pepparkaks kryddorna och blanda. Ha sedan i mjölet lite i taget tills degen går ihop men är fortfarande lite lite klibbig nästan. Arbeta sedan ner smöret lite i taget och låt sedan degen jäsa under bakduk i 1,5-2h. Baka sedan ut degen och gör bullar.

Gör en sockerlag på 1dl socker och 1dl vatten koka ihop tills sockret har smält.

Grädda bullarna tills de har fått en gyllenbrun färg. Direkt när du tagit ut bullar a penslar du dom med socker lagen och har på pärlsocker.
Häll upp ett kallt glas mjölk och ta en nygräddad bulle och sätt dig i soffan och njut 😍

Likes

Comments

Igår blev jag 22 år gammal, eller ung? Hmm?! Ja man får tolka de som man vill!

Det blev allt annat än den sköna lugna dagen jag hade tänkt mig från början! Först fick jag paket och frukost på sängen av mina favoriter här hemma. Sen vidare ner mot svärmor på fika. Sen lekte vi när pappan i huset kom hem och sen skulle lilleman sova. TRODDE jag😂 nejdå, 3h tog nattningen med massa gap och skrik, han som brukar somna på mellan 5-20 min, men inte just idag nejnej😂 så min och mannens myskväll med räkor får bli idag istället. Men men så kan de va 😂😘

Jag gjorde idag en nobake paj med recept från bakamedfrida och den blev super god 😍🤤 alltså bara massa choklad, jag bokstavligt talat ÄLSKAR choklad!

Recept.
I pkt ballerina
50g smör
I burk kondenserad mjölk
400g mörk choklad.
Valfritt godis.

Krossa ballerina kexen till smulor och blanda de smälta smöret. Detta blir då alltså paj botten. Smält sedan chokladen och blanda med den kondenserade mjölken och lägg detta i pajskalet.. Sedan kan du ha precis vilken godis du vill att trycka i. Det behöver inte vad godis heller det kan va kakor eller precis vad som helst som du tycker om. Jag hade maltesers och dumle crunch och den blev super gott! 🍫🤤

Likes

Comments

Halli hallå!

Jag är en tjej på 22 år som bor i en liten stad i dalsland som heter Bengtsfors. Här bor jag tillsammans med min sambo, min son på snart 10 månader och våra 2 katter. Vi bor ca 1,5 mil utanför samhället på en liten gård. Då jag just nu är mamma ledig har jag mest vart hemma med mitt lilla hjärta. Men nu om ca 3 veckor är det dags för mig att jobba och min sambo ska vara hemma i ca 4 månader. Men det ska bli otroligt skönt och få komma ut och jobba lite grann igen. När man bara har varit innanför dessa 4 väggar hemma i princip i 10 månader + det sista 4 månaderna som jag var gravid så kan jag säga att det behövs komma ut och börja jobba. Själv så tycker jag att det är viktigt att våran son får spendera mycket tid med både sin mamma och sin pappa. Det har också gjort så att han känner sig väldigt trygg med båda två.

Då jag kämpar med mitt självförtroende och lite smått och gott så har bakningen blivit en stor del i mitt liv. Det är enda gången jag kopplar av och få göra något som jag älskar och bara får tänka på mått och ingredienser. Min hjärna går annars runt runt och runt för vad jag ska göra fel, för hur jag ska klä mig eller hur jag ska äta. Lite svårt att tro på mig själv att jag duger precis som jag är. Men någon gång så kommer jag att inse de. Inte just nu, men någon gång.

Jag tänkte i alla fall att på denna bloggen ska det kunna läsas om allt mellan himmel och gjort. Men framför allt bakning. Det kommer kunna läsas om hur det känns att inte alltid må så bra och hur det känns att ha en fantastisk familj. Ja, i princip allt.

Är det någon som har något förslag på vad man kan göra för att tro på sig själv mer och tycka att man duger som man är så kommentera gärna det här nere. 👇

Jag har en bak instagram där ni gärna får följa mig där jag kommer lägga upp lite oftare än vad det förmodligen kommer att bli här, eller jag man vet aldrig. Men ni hittar min instagram på vänster sida längst ner skulle jag tro, 😏 Ja iaf det är på vänster sida iaf!

Tills vi hörs nästa gång så får ni ha det så bra!


Här är jag och min lilla familj! 💙

Likes

Comments